Teamspirit opgekrikt ondanks minimale overwinningen

Oefenwedstrijden

In de aanloop naar de herfstvakantie én het duel met Birlik werden er twee oefenwedstrijden gespeeld. Allereerst doordeweeks uit bij BVCB en op zaterdag kregen we RVC’33 op bezoek uit Reeuwijk-dorp.

BVCB C1 durft niet, C2 mag opdraven tegen Schiebroek

Op dinsdag gingen we dus op bezoek bij BVCB, ondanks dat er van tevoren was afgesproken dat we tegen C1 zouden spelen (1e klasse), speelden we vandaag tegen C2 (2e klasse). Weliswaar was deze ploeg beter van ons niveau, maar het was niet de afspraak. Laten we het er maar op houden dat C1 niet durfde en bang was dat ze juist tegen ons hun eerste tegendoelpunt zouden krijgen.

De eerste helft waren we zo uit onze voorbereiding gehaald door het nieuws dat we niet tegen C1 zouden spelen dat we veel te veel ruimte weggaven aan de tegenstander. Op het middenveld verloren we bijna elk duel. Gelukkig leidde dit niet tot doelpunten, waarbij Elmar een hoofdrol vervulde vandaag, en zelf hadden we gelukkig ook enkele kleine mogelijkheden. De wedstrijd schommelde in de eerste helft redelijk heen en weer, maar de rust werd bereikt met 0-0.

In de rust werd er duidelijk gezegd waar het op stond. Dat we wel makke lammetjes leken op de Bergschenhoekse weilanden. De rust werd overigens op het veld gehouden, want het zesde veld bevindt zich bijna in Schiebroek. De rust was nauwelijks voorbij of Simon speelde de bal diep op de doorgelopen Jurriën, hij was het die de 0-1 maakte. Wij zakten vervolgens weer wat in en lieten de thuisploeg (kan je daar wel van spreken eigenlijk zover van de eigen kantine?) veel te ver komen. Dit leverde halverwege de tweede helft een hoekschop op. Omdat er heel erg slecht gedekt werd daar kon een speler van BVCB helemaal vrij de 1-1 in schieten.

Tien minuten voor tijd maakte Simon alsnog de 1-2 dit na goed voorbereidend werk van Jurriën en de hele ploeg die na de 1-1 eindelijk wakker werd, toen pas echt ging werken en daardoor vervolgens ook veel meer ruimte kreeg om te voetballen. Daarom al met al een verdiende overwinning.

Man of the match: Elmar van de Ree (vervulde een belangrijke hoofdrol in het doel vandaag)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Leersum (Pors ’22), Van Kan, Vredebregt, Van Deelen (Van Leersum ’35); Suurbach (Mokhtari ’22), Koeleman, Van Dam (Suurbach ’35); Shermarlia, Minke en Van Beelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Leersum, Van Kan, Vredebregt, Pors; Suurbach, Koeleman, Mokhtari, Shermarlia (Van Dam ’59), Minke en Van Beelen (Van Deelen ’59).

Eenvoudige overwinning, vertekende uitslag

Op de eerste zaterdag van de herfstvakantie kregen we RVC’33 op bezoek. Vorig jaar waren we met C1 te gast geweest op hun complex in Reeuwijk-dorp en daarom werden zij nu bij ons uitgenodigd. Vanwege de eerder genoemde vakantie waren vandaag Quincy en Dominick afwezig en dat zorgde voor enkele kleine omzettingen in het veld.

We begonnen de wedstrijd om 11.30 uur onder leiding van scheidsrechter Lesley Kroon. In het eerste kwartier waren beide teams erg aan elkaar gewaagd en dit leverde aan beide kanten een aantal kleine kansen op. Vanaf dat moment namen wij het heft in handen. Een aantal aanvallen werden naar hartelust ingezet en er werd goed tot zeer goed en verzorgd gevoetbald. In de 19de minuut van de eerste helft werd een afgevallen bal door Ricardo mooi ingeschoten.

Nadat we op voorsprong waren gekomen bleven we wel gewoon voetballen. Ricardo zette een aanval op en Simon gaf de laatste diepte pass op Jurriën, die 3 minuten na de 1ste goal, de 2-0 maakte. Nog in de eerste helft namen we een nog grotere voorsprong op deze 2e klasser (ook koploper). Deze keer werd een aanval vanaf rechts opgezet en Simon had goed oog voor zijn medespelers, waardoor hij de bal breed speelde op de ingelopen Jeffrey, die met een uitstekend afstandsschot de 3-0 maakte!

In de rust werden er een aantal handreikingen gegeven om het de tweede helft nog beter te doen. Voetballend werd dit in de tweede helft zeker wel uitgevoerd op sommige momenten, maar de scherpte bij de laatste bal naar de goal ontbrak nog te vaak. Hierdoor kregen de bezoekers vleugels en werd de 3-1 gemaakt na een miscommunicatie achterin.

Slordig gingen we vervolgens om met de mogelijkheden, want ondanks dat we ook de tweede helft veel op de helft van de tegenstander waren te vinden, lukte het ons niet om de score verder uit te breiden. De tegenstander maakte nog wel een doelpunt. Ondanks de vele protesten was dit doelpunt een goed leermoment voor verdere wedstrijden in de competitie. Iedere speler van C1 weet wat ik hiermee bedoel en daarom ga ik er in dit verslag niet verder op in. Vlak hierna werd er afgefloten en wonnen we toch, met 3-2.

Man of the match (eerste helft): Ricardo Pors (goed gespeeld op het middenveld, tweede helft jammer genoeg onzichtbaar)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Leersum, Van Kan, Mokhtari; Van Dam (Shermarlia ’35), Vredebregt, Koeleman, Pors; Shermarlia (Vos ’21), Minke en Van Deelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Leersum, Van Kan, Mokhtari; Vos, Vredebregt, Koeleman (Van Dam ’52), Pors, Shermarlia, Minke en Van Deelen.

Uitspraak van de week: "Ik vind dat een elftal op verschillende manieren moet kunnen voetballen. Ik wil me best aanpassen aan de tegenstander, maar dan alleen om mijn voordeel ermee te doen en niet uit angst".