Zaterdag 1 november 2008
Tegenstander: Nieuwerkerk C2
Oefenwedstrijd

De oefenwedstrijd tegen mede tweede klasser Nieuwerkerk C2 is, in opnieuw een vrije competitieronde, met dubbele cijfers gewonnen.

Het leek allerminst een gemakkelijke dag te worden mede omdat de voorbereidingen en de omstandigheden niet zo perfect waren. Omdat Lucas, Simon en trainer Wilko bij B2 waren ter ondersteuning arriveerden zij al iets later bij de vereniging. Aangekomen in Nieuwerkerk reden de eerste drie auto’s naar de straat Dorrestein in plaats van Sportpark Dorrestein. Toen iedereen eenmaal op het terrein was aangekomen bleek dat de kleedkamer gedeeld moest worden met een ander elftal (die hier niet op voorbereid was). Bovendien zijn de kleedkamers bij Nieuwerkerk nauwelijks geschikt voor één compleet team, laat staan dus voor twee! Na het omkleden was het ook nog eens gaan regenen en met een koude wind moesten we op de open vlakte (zesde veld) de warming-up doen op een kleine strook naast het veld omdat er nog een wedstrijd bezig was. Hierdoor begonnen we ook nog eens een kwartier later dan de geplande tijd van half drie.

Misschien is dit dan wel de remedie, want er werd vervolgens erg gemakkelijk gevoetbald. Zoals het hoort werd er lekker getikt en waren de snelle aanvallers de verdedigers van de sportieve gastheren telkens te slim af. Het duurde dan ook niet al te lang voordat er werd gescoord. Simon liet van zich spreken door te laten zien nog steeds een echte goalgetter te zijn. Met drie doelpunten achtereenvolgens liet hij de eerste hattrick van het seizoen aantekenen. Het voorbereidende werk werd goed gedaan door onder andere Jeffrey en Daniël. Vooral bij het tweede doelpunt etaleerde hij zijn klasse door na een solo vanaf de middencirkel zelf te scoren.

Ook Quincy kreeg tussen door een paar kansen, maar de gevaarlijke rechtsbuiten miste in de eerste helft nog wat scherpte voor de goal. Na de 3-0 was het de tijd voor Rakheem die eerst na een voorzet van de goed spelende Jeffrey de 4-0 binnen tikte en vervolgens na een corner van diezelfde Jeffrey de 5-0 uitstekend inkopte, twee doelpunten uit het boekje! Klasse mannen!

Nog voor de rust mocht ook Dominick nog een keer scoren. Met een slalom door de verdediging prikte hij de bal met links in de verste hoek, 0-6. Met deze stand gingen we de rust in en vervolgden we onze weg richting de kleedkamers aan de andere kant van het terrein. In de rust werd verteld dat we het voetbalplezier voorop moesten laten staan en daarmee door te gaan in de tweede helft. Strijden als eenheid en geheel is eerder gezegd dit seizoen, maar ook plezier en lol hebben doe je met z’n allen en dat was vandaag duidelijk weer eens te zien. En de basis van succes!

Roland en Jurriën, die in de eerste helft langs de kant bleven, werden in de rust ingebracht voor Dominick en Jeffrey. Bij de aanvang van de tweede helft was de regen wat minder geworden, maar de koude wind was er nog steeds. Deze tweede helft was nauwelijks begonnen of het volgende doelpunt was al gemaakt. Invaller Roland bracht rechtsbuiten Quincy in stelling, die nu wel trefzeker was en dit vierde op zijn eigen ongeëvenaarde wijze met een buikschuiver en een ontbloot bovenlijf.

De achtste goal van de dag kwam van de voet van aanvoerder Lucas, niet zomaar een doelpunt, maar een mooi afstandsschot van buiten de zestien maakte de arme keeper van Nieuwerkerk opnieuw kansloos. Na een slimme pass van Quincy op Jurriën kon de ingevallen spits de 0-9 maken met een lob over de uitgekomen keeper. Als de eerdere doelpunten van onder andere Simon, Rakheem en Lucas al van ongekende klasse en schoonheid waren dan was het tiende doelpunt van echte wereldklasse. Een doelpunt a la Pierre van Hooijdonk in zijn beste Feyenoord jaar. Aan de linkerkant van het speelveld kreeg Jurriën de bal aangespeeld en met een simpele beweging schoot hij bijna uit stand via de binnen kant van de paal de bal prachtig in het Nieuwerkerkse doel. Bovendien betekende dit ook ons vijftigste doelpunt van het seizoen!

In de slotfase van de wedstrijd werd nog één keer gescoord, na een voorzet van Ricardo belandde de bal in een scrimmage voor de goal. In eerste instantie lukte het Rakheem niet te scoren, maar was het uiteindelijk Quincy, die met zijn tweede doelpunt van de dag, de eindstand op 0-11 bepaalde. De laatste tien minuten liet zich aanzien als rommelig, want toen wilde echt iedereen scoren. Wellicht gebeurde dat hierdoor juist niet. Ook Nieuwerkerk kwam er nog een paar keer uit, maar ondanks het ‘meevlaggen’ van grensrechter Peter kwamen onze gastheren niet tot scoren. Dankzij goed verdedigen van onder andere Kwint en Mohammed. Bij een spaarzaam schot op het doel was de kou leidende keeper Elmar altijd paraat om een bal te pakken. Een uitstekende prestatie brengt ons in ieder geval terug waar we willen en eigenlijk ook horen te zijn!

Man of the match: iedereen heeft zich vandaag van zijn beste kant laten zien, maar de speler die de afgelopen weken echt gegroeid is en dat nog steeds blijft doen is Jeffrey Vos en daarom vandaag verkozen tot man of the match!

Uitspraak van de dag: ‘Positief denken leidt tot meer zelfvertrouwen en betere resultaten’.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari, Van Kan, Van Leersum, Pors; Vos (Minke ’35), Van Dam, Van Beelen (Van Deelen ’35); Suurbach, Koeleman en Shermarlia.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Mokhtari, Van Leersum, Pors; Van Dam, Van Kan, Koeleman (Vos ’56), Van Deelen; Suurbach (Van Beelen ’56), Minke en Shermarlia.