Veldoverwicht niet in doelpunten uitgedrukt

Maandag 10 november 2008
Tegenstander: FC Zoetermeer C2
Oefenwedstrijd

Onder barre herfstachtige omstandigheden werd op maandagavond een oefenwedstrijd gespeeld op het kunstgras van FC Zoetermeer.

We begonnen tegen de wind in en speelden erg goed georganiseerd. De tegenstander had er nauwelijks een antwoord op. De enige keren dat ze eruit kwamen was met een lange bal naar voren die door de wind nog wat extra vaart mee kreeg. Ondanks dat we dus tegen de wind inspeelden, die met windkracht 8 wel nadrukkelijk aanwezig was, kregen we heel veel kansen! Vooral spits Jurriën kreeg de ene na de andere, het was eigenlijk wachten op het doelpunt. Maar het lukte niet. Waardoor het voor de tweede keer op rij 0-0 was met de rust.

In de rust werd iedereen gecomplimenteerd met het getoonde spel en vooral de manier waarop was van een erg hoog niveau. Jammer genoeg werd dit niet in doelpunten uitgedrukt, de tweede helft moest met het ‘windje mee’ voor verandering gaan zorgen. Echter gebeurde precies het tegenovergestelde: Zoetermeer zocht de aanval en zag dat al snel beloond met een doelpunt, 1-0 achter dus…

Weer vlak na de rust na een uitstekende eerste helft, concentratie gebrek? Vervolgens namen we wel weer het heft in handen. De aanvallen kwamen keer na keer en ook de kansen waren er, maar er werd te weinig geschoten. We zagen een driehoekje in de zestienmeter van de tegenstander, maar geen schoten op het doel, ondanks het ‘windje mee’ voordeel. Jammer want we echt veeeel beter!

Ondanks de nederlaag was het een leerzame oefenpot, woensdag trainen en dan zaterdag er weer staan voor de wedstrijd tegen GLZ Delfshaven.