Pijnlijk op de zwakke punten gewezen

Zaterdag 15 november 2008
Tegenstander: GLZ Delfshaven C1
6e competitie wedstrijd

Zaterdag 15 november stond de uitwedstrijd tegen GLZ Delfshaven op het programma, een ploeg die bivakkeert in de onderste regionen van de competitie. Wat een gemakkelijke overwinning had moeten worden, eindigde in een ware nachtmerrie.

Nadat we van het ene veld naar het andere waren gestuurd en we ook nog eens moesten wachten op de scheidsrechter, konden we om iets over enen eindelijk beginnen aan ons zesde duel in de zevende ronde van de competitie.

We begonnen sterk en waren oppermachtig. We speelde vrij en zonder zorgen en kregen kansen. Alles liep op rolletjes en er leek geen vuiltje aan de lucht totdat een doelpunt van Simon ten onrechte werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Maar als je achter de bal staat voordat je hem ontvangt kan dat natuurlijk niet. We gingen door en de emoties liepen hoog op nadat een paar keer de vlag opnieuw ten onrechte omhoog werd gehouden door de wisselspeler van de thuisploeg. De scheidsrechter vond het allemaal goed. Na slecht uitverdedigen bij de thuisploeg kwamen we dankzij een mooie lob van Roland op een terechte 0-1 voorsprong.

Met deze stand gingen we de rust in. De tweede helft begon en het was duidelijk dat de thuisploeg er alles aan zou gaan doen om de drie punten op Nieuw Vreelust te houden. Hun rechtsbuiten was in de spits gaan spelen en kreeg zeeën van ruimte. Er was geen communicatie en lieten ons uit ons spel halen door het niet fluiten van de scheidsrechter op de momenten dat er werd nagetrapt of vastgehouden. Ondanks dit mogen we alle drie de tegendoelpunten, die achtereenvolgens vielen, volledig op ons eigen conto schrijven. Slechte communicatie, matige mandekking en vooral de concentratie was volledig verdwenen. We stonden in de eerste minuten van de tweede helft volledig te slapen en dachten dat we er na een uitstekende eerste helft al waren. Bij een 3-1 achterstand werden we wakker en zochten we opnieuw de aanval en we kregen kansen. Jurriën en Dominick raakten de paal en schoten van onder andere Simon en Ricardo eindigden niet in het vijandelijke doel.

Jurriën scoorde nog wel de aansluitingstreffer, maar het mocht verder niet meer baten. Mede omdat de scheidsrechter vond dat het na 33 minuten wel welletjes was geweest en besloot om na veel buitenspel gevalletjes dat het tijd was om te stoppen. We kunnen de schuld geven aan de scheidsrechter of z’n assistent, die niet wist dat vlaggetjes dag niet op 15 november wordt gehouden. Maar laten we vooral naar onze eigen prestatie kijken, laat tot ons doordringen dat we op deze manier niet heel ver gaan komen. Laten we het daar de aankomende week eens over hebben!

Uitspraak van de dag:

"Eigenlijk hebben we maar twee problemen. Wij scoren te weinig en de tegenstander scoort teveel."