Zaterdag 22 november 2008
Tegenstander: Excelsior'20 C2
7e competitie wedstrijd

Deze week stond de vierde (!) uitwedstrijd achtereenvolgens op het programma in de competitie. We gingen op bezoek bij hekkensluiter Excelsior’20. Ondanks dat er vijf spelers, om verschillende redenen, niet (meer) konden spelen. Werd er vandaag gewonnen en dankzij de uitslagen in de andere duels is Schiebroek’94 weer helemaal terug in de strijd!

Voor de tweede keer dit seizoen brachten we een bezoek aan het terrein van Excelsior’20 in Schiedam. De eerste keer verloren we de bekerwedstrijd tegen hun C1, vandaag stond de wedstrijd voor de competitie op het programma tegen de C2, die bovendien al weken de hekkensluiter is van onze competitie.

We deden de warming-up op het derde veld, waarvan was gezegd dat we daar moesten spelen. Tijdens de wedstrijdbespreking kregen we echter te horen dat we op het kunstgrasveld moesten spelen. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden Jeffrey (nog steeds geblesseerd) en Jurriën (ziek) laten weten vandaag niet te spelen. Ook Simon had op vrijdagavond laten weten niet zeker te zijn of hij wel zou kunnen spelen. Na de warming-up werd besloten dat Simon echter toch zou gaan beginnen.

We begonnen de wedstrijd tien minuten later dan het geplande tijdstip, maar dat gaf ons de gelegenheid nog te wennen aan het gladde kunstgrasveld en de krachtige koude wind, gelukkig bleef ons tijdens de wedstrijd de regen en hagel redelijk bespaard. We begonnen met veel overwicht op de helft van de tegenstander. We probeerden te voetballen, maar Excelsior’20 zat er telkens kort op en leek juist vandaag van de laatste plaats af te willen komen. Hierdoor kwamen we telkens net te kort om tot echte kansen te komen. Gelukkig was ook de thuisploeg niet bij machte om een vuist te maken en daardoor speelde het grootste gedeelte van de eerste 25 minuten af op de helft van de gastheren. Na een verdedigende actie raakte Mohammed geblesseerd aan zijn knie en kon de wedstrijd niet voortzetten. Dominick, die toch al klaar stond om in te vallen, kwam in het veld en met een paar kleine omzettingen ging het ineens ook wat beter lopen. Na een mooie aanval, die door Daniël werd opgezet, werd de lichtgeblesseerde Simon vrij gezet voor de keeper. Zo’n kans moet je hem niet geven, dit betekende dus de verdiende 0-1. Tot de rust werd de wedstrijd iets opener en werden er aan beide kanten een aantal kleine en voor ons iets grotere kansen gecreëerd. Echter werd geen van de kansen omgezet in een doelpunt waardoor we met een minimale voorsprong de rust in gingen.

In de rust werd het gevaar van de afgelopen weken besproken, de tegendoelpunten vlak na de rust… Ook ging het over de wind en het veld. Twee onderdelen van een wedstrijd die je niet zelf in de hand heb, ga er slim mee om.

De tweede helft begon en de wind was behoorlijk aangetrokken en we moesten dus vol ten strijde in het vervolg van deze wedstrijd. Dit gebeurde dan ook. We zagen een team dat voor elkaar wilde werken en het spelletje goed (samen)speelde. Dankzij de wind hadden we wel wat moeite om het doel van de tegenstander te bereiken, maar uiteindelijk lukte het toch. Na een lange bal van achteruit was het Simon die de bal goed diep speelde op de, op volle snelheid, meegelopen Quincy te spelen. Hij was het die de ‘verlossende’ 0-2 op het scorebord zette. Vervolgens raakte Simon na een overtreding nog meer geblesseerd, maar omdat Mohammed ook geblesseerd was konden we niet wisselen.

We bleven na de 0-2 goed voetballen en kwamen een aantal keer redelijk dichtbij de beslissing, maar dit doelpunt kwam er niet. Hierna lieten we ons terugdrukken op de eigen helft. Dit kwam mede omdat de wind echt heel lastig was en het uitverdedigen erg bemoeilijkt werd. Hierdoor werd ook de 1-2 gemaakt. Ricardo was net niet op tijd om de bal weg te schieten en omdat de organisatie achter hem nog niet stond kon de spits vrij de 1-2 inschieten. Toen vervolgens Roland tien minuten voor tijd naar de kant moest omdat z’n schoenzool los was gelaten moest Mohammed toch het veld nog in. De twee geblesseerden Simon en Mohammed kregen de opdracht om voorin storend werk te doen. Achterin moest de rest het team op de been houden. Het was dan ook een verlossing toen tien minuten na de aansluitingstreffer het eindsignaal klonk. Nu bij het schrijven van dit verslag smaakt de overwinning extra goed: Birlik verloor namelijk de uitwedstrijd bij GLZ Delfshaven en CKC verspeelde in eigen huis dure punten tegen Leonidas. Hierdoor is de competitie na één week weer erg spannend geworden. Gelukkig mogen we de komende twee weken een thuiswedstrijd spelen. Achtereenvolgens komen AVSGerminal en VVOR op bezoek.