Sinterklaas vergeet de jongens van C1 niet

Zaterdag 29 november 2008
Tegenstander: AVSGerminal C1
8e competitie wedstrijd

In de achtste competitie wedstrijd heeft C1 een vrij eenvoudige overwinning geboekt op het laag geklasseerde AVSGerminal. Een wedstrijd die onder leiding stond van een BOS cursist van de KNVB, een hele nieuwe ervaring.

Eindelijk mochten we weer eens een wedstrijd spelen op eigen terrein. Het vertrouwde ‘thuis’ gevoel kreeg extra glans omdat een week voor Sinterklaas de goedheilig man al liet blijken de jongens van C1 niet te zijn vergeten. Leider Peter had de eer om het bijgevoegde gedicht voor te lezen. Als cadeau kreeg iedereen een inloopshirt met de eigen naam erop. Klik hierom het gedicht nog eens na te lezen.

Na de warming-up in de nieuwe shirts bleek dat AVSGerminal pas net was gearriveerd en dat de wedstrijd dus later dan gepland was zou gaan beginnen, dat lijkt inmiddels wel elke week te gebeuren. KNVB scheidsrechter Keenswijk floot uiteindelijk om 11.15 uur pas voor het begin van de wedstrijd. Al snel namen we het heft in handen en lieten we goed voetbal zien. In de twaalfde minuut werd van achter uit een nieuwe aanval opgezet en rond de middenlijn door Simon doorgekopt op spits Jurriën die op volle snelheid de hele helft van de tegenstander overstak en zo tevens de 1-0 maakte. Enkele minuten later maakte hij het tweede doelpunt en konden we eindelijk weer eens tegen een ruimere voorsprong aankijken.

Na de 2-0 kregen we nog kansen voor onder andere Daniël, Simon en Mitchell, maar geen van allen was trefzeker. Vervolgens werd Simon uit voorzorg naar de kant gehaald, want zijn blessure van vorige week was nog niet geheel over. Vlak voor de rust ging ook Dominick naar de kant, hij werd vervangen door Roland. Met een tweetal nieuwe aanvallers werd opnieuw een goede aanval opgezet, maar het doelpunt wat eruit voortkwam kwam opnieuw van de voet van spits Jurriën, die hiermee een echte hattrick op zijn naam zette. Na de 3-0 was het rust.

In de rust werd een kop thee ingeschonken en werden de ook van Sinterklaas gekregen chocoladeletters aangebroken. Er werd maar even stilgestaan bij de eerste helft, want veel ‘commentaar’ was er niet. We lieten goed voetbal zien en gaven zelf bijna geen kansen weg. De boodschap voor de tweede helft was dan ook, zo doorgaan en een goede kans om aan het doelsaldo te werken.

Na een lange rust werd de tweede helft aangevangen en opnieuw liepen we goed te voetballen, de ene aanval na de andere werd opgezet. En het was in de tweede helft vooral midmid Mitchell die zich van zijn goede kant liet zien. Hij was het dan ook die na een lange aanval vanaf de linkerkant van het veld de keepster van AVSGerminal uitspeelde en zo in de 9e minuut na rust de 4-0 maakte.

Na dit doelpunt kwamen achtereenvolgens Simon en Dominick terug in veld voor Quincy en Jurriën. In deze fase van de wedstrijd hadden we moeite om de ruimte te vinden tegen een ploeg die zich massaal voor de eigen goal had genesteld om een grotere uitslag te voorkomen. De bezoekers probeerden via counters eruit te komen, maar dan waren daar altijd de verdedigers Mo, Lucas, Kwint en Ricardo. Elmar had een redelijk rustig dagje en kon zijn doel dan ook schoonhouden, ook al was er een klein slippertje in de tweede helft. Het spel van de bezoekers werd ook wat harder in deze fase van de wedstrijd. Ook de begeleiders van de gasten lieten duidelijk merken het niet eens te zijn met bepaalde beslissingen van de scheidsrechter, maar de man die zijn allereerste wedstrijd floot hield het goed in de hand.

Vijf minuten voordat het eindsignaal zou klinken gaven we de score nog wat extra glans. Mitchell die al een paar keer van afstand had geprobeerd de keepster van AVSGerminal te passeren, was nu wel succesvol. De uitgekomen goalie was kansloos na een mooie boogbal en dit betekende de 5-0. Enkele seconden voor tijd was het topscorer Simon die de 6-0 mocht maken, na een eenvoudige actie op de rand van het strafschopgebied gaf hij de verdediging van AVSGerminal het nakijken.

Alles bij elkaar een hele goede overwinning waar deze week nog veelvuldig over gesproken zal worden. De beide aanvoerders en spits Jurriën zitten namelijk in dezelfde klas. Dat betekent dat de overwinning weer extra goed smaakt! Ik denk dat ook vele chocoladeletters het thuisfront niet hebben gehaald.