Door weer en wind, een nieuwe overwinning (en een bezoek aan de Kuip)

Zaterdag 20 december 2008
Tegenstander: VVOR C2
9e competitie wedstrijd

Nadat er twee weken achtereenvolgens niet kon worden gevoetbald vanwege de weersomstandigheden, mochten we op de laatste zaterdag voor de winterstop nog een wedstrijd spelen. De tegenstander was VVOR C2.

‘s Morgens vroeg werden de velden goedgekeurd, maar rond kwart voor tien begon het weer te regenen. Ondanks dat het de velden geen goed deed mochten we om half elf aftrappen tegen VVOR C2. VVOR is een vereniging waar we vaak tegen spelen (in de competitie en in oefenduels), veelal zijn het leuke, harde, maar faire wedstrijden met de nodige spanning, waarbij de op papier sterkere ploeg het altijd lastig heeft. Vandaag waren wij de ploeg die op papier de betere was, in tegenstelling tot de oefenwedstrijd die we eerder dit seizoen speelden tegen de C1 van VVOR (dat in de 1e klasse speelt), overigens wonnen we die wedstrijd met 2-1.

We begonnen sterk aan de wedstrijd met een sterke en snelle aanvalslinie: Simon, Jurriën en Quincy begonnen alledrie in de voorhoede van de strijd. Dit leverde al snel in de wedstrijd het gewenste resultaat. Jurriën en Simon die (net als tegen AVSGerminal) op snelheid de verdediging van de bezoekers te slim af waren zorgden voor het eerste doelpunt. Een harde pass van Jurriën werd door een verdediger van VVOR ‘weggewerkt’, maar ‘weggewerkt’ in de voeten van Simon, die zo, zonder het zelf écht te beseffen, de 1-0 op zijn naam schreef. We drukten door en vier minuten na de 1-0 werd het 2-0 na een uitstekende diepe bal van rechtshalf Rakheem op Jurriën die op zijn beurt opnieuw Simon bediende. Zo schroefde Simon zijn totaal score op naar 21!

Na de 2-0 kregen we nog wel kansen, maar zuiver en echt heel geconcentreerd leken we er niet mee om te gaan! We probeerden op alle mogelijke en onmogelijke manieren de tegenstander te passeren en daarmee uit de tent te lokken. Dit lukte Quincy aardig en daarmee kreeg hij het een aantal keer aan de stok met zijn directe tegenstander. De wedstrijd die vandaag onder de bezielende leiding stond van onze Italiaanse held Giovanni Ostolani was hard en fel, maar werd nooit gemeen en onfair. Voor de rust kregen ook de bezoekers nog wat mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werden ze (nog) niet.

Tijdens de rust werd er een bakje thee gedronken om wat op te warmen en kort werd de eerste helft besproken waar vooral de wens werd uitgesproken om meer te gaan voetballen en wat minder de trukendoos te gebruiken. In de tweede helft lieten we zien dat we het zeker nog niet waren verleerd, maar toch kwamen we vandaag eigenlijk niet tot ons beste spel. In het begin van de tweede helft lieten we VVOR veel voetballen en gaven we ze een beetje valse hoop, want ongeveer op de helft van het tweede bedrijf scoorden we voor de derde keer, alhoewel we wel wat hulp kregen van de tegenstander. Een afgeslagen hoekschop van Mitchell werd door hem opnieuw ingebracht in de zestienmeter en via een been van één van de verdedigers viel de bal in het net, 3-0.

Hierna was de laatste hoop van onze gasten verdwenen en konden we vrij aanvallen, maar onder andere een kans van Quincy verdween niet in de netten. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg Quincy opnieuw een kans, maar zijn inzet werd geblokkeerd waarna Jeffrey die bal inschoot en de paal raakte, maar VVOR kreeg de bal niet weg waardoor de oplettende Simon de teller van vandaag op vier zette, 4-0. Een vijftal minuten voor tijd werden aanvoerder Lucas en reserve aanvoerder Simon gewisseld en bedankt voor opnieuw een uitstekende wedstrijd. Hierdoor werd Kwint voor het eerst dit seizoen de aanvoerder. Een understatement werd uitgesproken tijdens deze wedstrijd door zonder het echt te zeggen Kwint te kiezen als derde aanvoerder.

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd gewonnen van VVOR met een nieuw record van 150 minuten zonder tegendoelpunt! Na negen duels staan we nu zes punten achter op koploper CKC, die we ten eerste thuis versloegen en ten tweede een wedstrijd meer heeft gespeeld. De competitie wordt normaal gesproken hervat op 10 januari tegen ditzelfde VVOR, alleen dan op de Venhoeve in de Alexanderpolder.

Op zondag kreeg ons weekend met C1 een vervolg, omdat we een bezoek brachten aan ‘de Kuip’. Hier kregen we een rondleiding, een lunch en bekeken we samen met enkele anderen de wedstrijd PSV - Feyenoord op groot scherm. Helaas kwamen er geen drie punten naar Rotterdam, maar de goede momenten geven de supporters wel weer wat hoop voor de komende wedstrijden.

Voor nu wens ik alle spelers, medebegeleiders van C1 en natuurlijk onze trouwe supporters en volgers hele fijne feestdagen! Tot volgende week, want ook in de winterstop gaan we door! Dan staan op zaterdag, maandag en dinsdag de zaaltoernooien op het programma.

Man of the match:

Mohammed Mokhtari (na vele goede wedstrijden eindelijk verkozen tot man of the match, een terechte keuze, want deze eerste jaars C junior heeft zijn plek in het team meer dan verdiend!)