C1 zonder groots voetbal naar eenvoudige overwinning

Zaterdag 24 januari 2009
oefenwedstrijd (schaduwprogramma)
Tegenstander: SVS C1

De KNVB besloot vrijdagavond al dat er dit weekend wederom geen competitievoetbal zou gaan plaatsvinden in onze regio. En daarom speelden we vandaag opnieuw een oefenwedstrijd op kunstgras. Deze keer waren we te gast bij SVS in Capelle aan den IJssel.

De tegenstander van vandaag komt net als wij uit in de 2e klasse. Dit team staat (in een andere poule) echter bovenaan. Wij moesten vandaag aantreden zonder de geblesseerde Mitchell en de zieke Quincy en Jurriën. Drie afmeldingen betekenden dat we Matthijs Bronswijk uit de D1 hadden uitgenodigd om vandaag onze ‘twaalfde man’ te zijn. De échte ‘twaalfde man’, onze supporters, waren vandaag in grote getale aanwezig.

Het schaduwprogramma van SVS was enigszins uitgelopen waardoor we pas na 12.00 uur konden beginnen aan dit treffen tussen twee teams die vooral aanvallend ingesteld zijn (naar uiteraard later bleek). We begonnen net als vorige week slap aan het duel en misten scherpte in de duels. Hierdoor keken we al na 11 minuten tegen een achterstand aan. Dit leek echter wel voor een ommekeer te zorgen. We kregen kansen en zowel een inzet van Simon als van Dominick werd van de lijn gehaald. Even later werd een steekpass van Daniël goed belopen door Simon die wederom niet gelukkig genoeg was in de afwerking, maar wel zijn tegenstander te slim af was. Rond de vijfentwintigste minuut van de wedstrijd kwamen ook de gastheren er wat meer uit en werd het een evenwichtige wedstrijd waarbij er aan allebei enkele kleine mogelijkheden waren.

We leken net als vorige week met een 1-0 achterstand de rust in te gaan, maar uit het niets kreeg spits Simon vlak voor de rust nog een kans. In eerste instantie trof hij de keeper op zijn pad, maar in het vervolg kopte hij ons naar een verdiende gelijke ruststand!

Terug in de kleedkamer werd net als vorige week gesproken over de scherpte en het samenspel. Ook werd het plezier besproken, de lol tijdens trainingen en voorafgaande aan een wedstrijd. Een team kan draaien op het teamverband, maar dat betekent wel dat je op het veld scherp moet blijven en niet mag en kan verslappen.

Net als vorige week kwamen we weer scherp uit de kleedkamer en wederom maakten we binnen enkele minuten een doelpunt. Een pass van Daniël werd door Dominick goed ingeschoten en zo konden we voor de eerste keer in 2009 tegen een voorsprong aankijken. We bleven beter dan de tegenstander die blijkbaar alle energie in de eerste helft had gestopt. Invaller Matthijs vuurde van buiten de zestienmeter op het doel van de tegenstander, maar terwijl iedereen het doelpunt al leek te tellen bracht de keeper van SVS redding. Dat zou wat zijn geweest scoren bij het debuut in C1…

Niet veel later werd een nieuwe aanval opgezet. Zoals het (eigenlijk) hoort werd er vanuit de achterhoede opgebouwd en over de linkerflank werd goed samen gespeeld. Simon besloot deze mooie aanval met een doelpunt na een zeer eenvoudig een-tweetje met Dominick door het centrum van de Capelse verdediging. SVS kreeg in de tweede helft alleen twee mogelijkheden uit een standaardsituatie. Een corner en een vrije trap leverde bijna een tegendoelpunt op, maar keeper Elmar zag beide pogingen naast het doel belanden. In de laatste minuten was de fut bij beide teams er een beetje uit. Zonder echt heel groots te spelen werd op deze manier een redelijk eenvoudige overwinning geboekt op een koploper uit de tweede klasse. Als er volgende week eindelijk weer competitie voetbal gespeeld kan worden gaan we op bezoek bij de koploper in onze poule, CKC is dan de tegenstander op sportpark ‘t Veer.

Uitspraak van de dag: "Een ploeg die ook slechte en minder goede wedstrijden wint is op de juiste koers beland".

Man of the match: Simon Koeleman (de nachtmerrie van elke verdediger)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari, Van Kan, Van Leersum, Pors; Vos (Bronswijk ’35), Van Dam, Van Deelen; Shermarkia, Koeleman en Van Beelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Mokhtari, Van Kan, Van Leersum, Pors; Bronswijk, Van Dam, Van Deelen; Shermarkia (Vos ’57), Koeleman en Van Beelen.

Tot slot: Matthijs, bedankt voor het invallen en je uitstekende bijdrage vandaag!