Zwaar gehavend naar eenvoudige en verdiende overwinning

Zaterdag 28 februari 2009
Tegenstander: Neptunus C2
10e competitie wedstrijd

Eindelijk werd op 28 februari de competitie hervat, maar het regende deze keer afmeldingen voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Neptunus.

Na heel veel weken zonder competitie voetbal en inmiddels ook twee weken zonder wedstrijd, mochten we dan eindelijk weer eens aantreden op het eigen (gras)veld. Vooraf wisten we dat we drie spelers moesten missen vanwege vakantie, dit waren Kwint, Daniël en Jurriën. Laatst genoemde was echter toch aanwezig en hierin vervangen door Roland, die liet weten nog in Zwitserland te zijn. Met elf spelers zouden we een speler van de D1 vragen om op de bank plaats te nemen in het geval dat…

Deze gedachten gingen echter volledig overboord nadat Rakheem, Lucas en Ricardo op vrijdagavond achtereenvolgens lieten weten niet te kunnen spelen vanwege ziekte. Aanvoerder Lucas was echter nog een twijfelgeval en zou zaterdagochtend laten weten of hij wel of niet kon (mocht) spelen. Vrijdagavond werd Danny uit D1 al bereid gevonden om in te vallen en was het verder hopen op goedgezinde goden, maar zaterdagochtend liet Lucas weten niet te kunnen komen. Vervolgens werden Harold, Faybian en Sedat bereid gevonden om vandaag hun steentje bij te dragen aan de wedstrijd die vooral voor de punten heel belangrijk was.

Tijdens de warming-up belde Lucas echter het toch te gaan proberen (een beslissing die ons uiteindelijk heel goed uitkwam). Met deze gehavende groep werd geprobeerd een zo goed mogelijke opstelling te maken. Dit lukte redelijk, maar vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat het niet een ideale situatie was. De sterk verzwakte linkerkant moest worden ondersteund door een extra midmid (Simon en Mitchell) en dit betekende dat we zonder rechtshalf speelden. In de uitwedstrijd bleek namelijk al dat dit hun zwakke punt was. Gelukkig voor ons is er in al die maanden bij hen niets veranderd en hadden we weinig last van de kleine linkshalf van de bezoekers, of het moet zijn eeuwige commentaar zijn geweest…

We probeerden vanaf de eerste minuut druk te zetten op de helft van de tegenstander daar dit niet gemakkelijk was, omdat linksbuiten Danny fysiek te kort kwam tegen de rechtsback van Neptunus en spits Jurriën nog niet op gang was. Na een aantal minuten bedacht het middenveld zich dat we beter via Quincy een aanval konden opzetten, dit leverde een aantal kleine mogelijkheden op. Totdat een scrimmage voor het doel, dankzij uitstekend doorjagen van hemzelf, door Quincy werd omgezet in een doelpunt. Gelukkig namen we een voorsprong zodat het vertrouwen groeide. Spits Jurriën liet zich vervangen (door Sedat) na een schop tegen zijn borst en zo stonden alle invallers in het veld. De hierop volgende minuten creëerden beide teams nauwelijks kansen. Onze gelegenheidsverdediging met Harold, Jeffrey, Mo en Faybian bleef zonder moeite overeind en de verzwakte aanval stond hun mannetje, maar hadden moeite met het harde (niet geheel onsportieve) spel van de gasten. Halverwege de eerste helft maakte aanvoerder Lucas zijn rentree, na een schop op de enkels werd Danny naar de kant gehaald. Hij speelde op de midmid positie een solide wedstrijd, dankzij deze wissel kon Simon in de spits gaan spelen. Het bleek een gouden wissel. Enkele minuten na de wissel mochten we een vrije trap nemen op de eigen helft. Faybian nam de vrije trap, met een splijtende pass over de verdediging van Neptunus kon Simon op snelheid naar het vijandelijke doel en zo de 2-0 maken. Enkele minuten later dacht keeper Elmar, dat kan ik ook, en zijn uittrap bereikte ook Simon en wederom klopte hij de verdediging op snelheid, 3-0. Eén minuut na de 3-0 kregen de bezoekers een strafschop, die misging, maar hij mocht worden overgenomen omdat we te vroeg inliepen en de tweede werd wederom gekeerd door keeper Elmar! Hierna liet Lucas zich vervangen omdat het toch niet ging, maar waren het wel zeer hele belangrijke 11 minuten!! Simon werd weer midmid en Jurriën kwam weer in de spits te staan. Hierna was het tijd om te gaan rusten.

In de rust namen we echt even rust, het was hard werken geweest in de eerste helft. De C1 spelers bleken na de afgelopen weken toch wat conditie te kort te hebben en de spelers die invielen (op Faybian na) bleken hier al helemaal een te kort aan te hebben. Bovendien hadden Danny en Sedat al een wedstrijd in de benen. Mitchell werd in de tweede helft gewoon rechtshalf. Lucas bleef achter in de kleedkamer, want het lukte hem niet de tweede helft nog in te vallen.

De tweede helft verliep wat rommelig de bezoekers probeerden het wel, maar konden nauwelijks écht gevaarlijk worden. Als ze al eens voor het doel kwamen was het vanwege een fout door vermoeidheid bij ons. Wij daarin tegen creëerden nog enkele kansen via Jurriën, maar zijn vizier stond helaas niet geheel op scherp, twee keer zag hij een inzet voorlangs gaan en een kopbal belandde in de handen van de keeper. Ondanks dat was het werk voorafgaand altijd goed (onder andere door hemzelf). Halverwege de tweede helft scoorden we nog één keer. Een afgeslagen hoekschop werd door Mitchell opnieuw ingebracht. Quincy ontsnapte blijkbaar aan buitenspel, want de vlag ging niet omhoog, en maakte heel mooi de 4-0. De wedstrijd bleek gespeeld, het was dan ook niet nodig om tijd bij te trekken. Hierdoor bleven we voor de vierde competitie wedstrijd op rij (ook al zaten er heel wat weken tussen) ongeslagen en het was het derde duel zonder tegendoelpunt!

Man of the match: zeer moeilijk om één iemand te kiezen, daarom is iedereen de man of the match vandaag. Iedereen knokte voor wat het waard was met extra dank:

Harold, Danny, Sedat en Faybian super onwijs bedankt voor het invallen!! Lucas onwijs goed dat je er toch nog even was!! Elmar voor het stoppen van twee strafschoppen!!

Uitspraak van de dag: "Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Vos, Hertstein, Mokhtari, Van der Lee; Vredebregt, Koeleman, Van Beelen; Suurbach, Minke (Sahin ’11 / Van der Molen ’35) en Van der Molen (Van Kan ’23 / Minke ’34).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Vos, Hertstein, Mokhtari, Van der Lee; Vredebregt, Koeleman, Van Beelen; Suurbach, Minke en Van der Molen (Sahin ’55).