C1 met dubbele cijfers langs EDS

Na de nederlaag bij concurrent CKC is het hopen op een misstap van hen. Ondanks dat hebben we er zelf alles aangedaan vandaag om zowel ons als hen, scherp te houden. Zo goed zelfs dat de dubbele cijfers werden bereikt!

Vorige week waren we vrij van competitie verplichtingen en bovendien werden de meeste wedstrijden afgelast vanwege de hevige regenval. Ook CKC kwam niet in actie en dus stonden we voorafgaand aan het duel met EDS vandaag, met drie punten achter. Het doelsaldo kan wel eens een belangrijke rol gaan spelen dit seizoen, maar na de (toch forse) nederlaag bij CKC is dat van ons niet zo goed meer. Daar moest verandering in komen. Vooraf leek de wedstrijd van vandaag niet de wedstrijd waarin dat zou gaan moeten gebeuren, vooral omdat de uitwedstrijd redelijk moeizaam werd gewonnen met 1-3.

Om iets over half elf werd de wedstrijd begonnen onder de bezielende leiding van A junior Dave Bierhuizen, een paar jaar geleden nog speler in het team van onze huidige trainer, toen ook C1. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en hadden in het veld al snel door dat de tegenstander 4-4-2 speelde. Omdat we hebben geleerd van de oefennederlaag bij Hekelingen schakelden we via de trainer langs de kant al vanaf de tweede minuut naar een 3-4-3 opstelling. Dit pakte dan ook meteen goed uit. De tegenstander kwam nauwelijks op onze helft en we scoorden dan ook na zes minuten al de 1-0. Na een lange bal van keeper Elmar kon spits Simon alleen af op de keeper. Onze goalgetter wist wel raad met deze kans…., voor wie bovendien de nodige supporters de moeite hadden genomen vandaag langs het veld aan de Hazelaarweg te staan.

We bleven druk zetten op de helft van de tegenstander. We kregen een hoekschop, deze keer genomen door Jeffrey, waarna de bal bleef hangen in de zestienmeter en de goed spelende Mitchell een grote kans kreeg, zijn inzet werd half verwerkt door de keeper. De weer goed oplettende Quincy was er als de kippen bij en maakte op de doellijn eenvoudig de 2-0. De ene aanval volgde op de ander. Vanaf het middenveld kreeg Jeffrey rond de zestiende minuut een lastige bal aangespeeld. Om met de nodige moeite de bal binnen te houden moest er direct een voorzet worden gegeven. Maar met een beetje effect en evenzoveel hulp van de wind, zeilde zijn inzet heel mooi binnen bij de tweede paal, 3-0. Langs de kant werd gezegd: ‘als het een volley was, dan kon je dit doelpunt identificeren met het doelpunt wat Marco van Basten ooit eens maakte’.

Niet veel later werd er opnieuw een hoekschop toegekend. Zoals meestal nam Mitchell deze en de afgeslagen bal werd opnieuw bij hem in de voeten gespeeld. Met alle tijd en ruimte plaatste hij de bal met enige klasse in de verre hoek, boven de te ver voor zijn doel staande keeper, 4-0. Opnieuw een doelpunt om in te lijsten… Om al voor de rust definitief afstand te doen van deze tegenstander bleven we druk zetten. Een overtreding, vasthouden, op Simon werd terecht bestraft met een vrije trap. Aanvoerder Lucas nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste de bal op de juiste plaats. Met een precieze trap werd, met een beetje hulp van de keeper, de 5-0 gemaakt! De aanvoerder in vorm bepaalde ook de ruststand. Een lange aanval die bij Mo begon werd na een klassiek een-tweetje met Simon door Lucas mooi ingeschoten! 6-0 bij rust, wat een tussenstand!

In de rust werd vooral gewaarschuwd voor gemakzucht. Ondanks de waarschuwing leek het team het in de tweede helft wat rustiger aan te gaan doen. Een beetje de krachten sparen? Vlak voordat de wissels Quincy en Mitchell terug kwamen in het veld, werd er slechts eenmaal gescoord. Een voorzet van Jeffrey werd door de (nieuwe) keeper verkeerd ingeschat en door Lucas ingekopt. Het derde doelpunt van onze aanvoerder en laatste man zorgde voor de onvervalste zevenklapper, 7-0! Een ongekende weelde in deze competitie, waarin de meeste teams in de onderlinge duels redelijk aan elkaar gewaagd zijn en er nauwelijks een zéér grote uitslag wordt genoteerd.

Vandaag zag dat scenario er echter heel anders uit, waardoor de onderlinge irritaties bij de tegenstander een aantal forse overtredingen opleverden. Vervolgens kon Simon na een slimme steekpass van Mitchell de 8-0 maken. Quincy maakte niet veel later de 9-0 met opnieuw een intikker, deze keer werd een inzet van Simon half gekeerd. De 10-0 werd met het rechterbeen gemaakt door linkspoot Roland, hebben die trainingen toch nog zin gehad…

De dag werd afgesloten met de 11-0 van spits Simon, zijn derde van de dag en bracht daarmee zijn totaal dit seizoen op 44 doelpunten! CKC wist thuis met pijn en moeite te winnen van Excelsior’20 en dus geloven we er weer voor de volle 100% in na deze klassiek mooie overwinning op EDS. Qua punten zijn we helaas niet dichterbij gekomen, maar qua doelsaldo zeker wel. De eerste horde is genomen, nog 6 te gaan deze competitie.

Man of the match: ondanks dat meerdere spelers vandaag een goede prestatie hebben neergezet, heb ik gekozen voor één persoon in het bijzonder: Lucas van Kan (enige verdere uitleg is denk ik overbodig)

Uitspraak van de dag: "Ervaring is het herkennen van bepaalde situaties en omstandigheden in een vroeg stadium en dan de juiste beslissing nemen".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari, Van Kan, Van Leersum (Van Dam ’26), Pors; Vos (Shermarkia ’26), Vredebregt (Van Leersum ’35), Van Deelen; Suurbach (Vos ’35), Koeleman en Van Beelen

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Mokhtari (Van Deelen ’63), Van Leersum, Pors; Vos, Van Kan, Van Dam, Van Deelen (Vredebregt ’53); Shermarkia, Koeleman en Van Beelen (Suurbach ’53)