Op de vroege ochtend eenvoudig langs VVOR

Na een weekend zonder competitievoetbal voor ons, werd deze hervat met een, altijd lastige, uitwedstrijd bij VVOR. Vandaag bleef er niets over van die stelling en wervelde C1 naar een ruime overwinning.

We leken vandaag moeizaam te beginnen, maar dat kwam waarschijnlijk door het onmogelijke vroege tijdstip waarop we moesten verzamelen (7.15 uur) en aantreden (8.30 uur). Ook de trainer was vanmorgen nog niet geheel wakker. Hij stelde namelijk twaalf spelers op. Waarschijnlijk kwam dit omdat het team vandaag helemaal compleet was, alle 14 spelers waren aanwezig (dat gebeurde nog niet zoveel!). Kwint was het slachtoffer en moest naast Quincy en Roland op de bank plaatsnemen. Hierdoor gingen we wel vanaf de eerste minuut 3-4-3 spelen. Gezien het feit dat we mochten aantreden op het hoofdveld van gastheer VVOR en het heerlijke lentezonnetje wat zich al vroeg liet zien vandaag, beloofde het toch een mooie dag te gaan worden.

In de eerste minuten begonnen we zoals gezegd wat moeizaam en konden elkaar niet zo heel goed vinden, maar na een hoekschop van Mitchell, welke door de keeper in de handen van Simon werd geslagen, zorgde zodoende voor de 0-1 door onze topscorer. De tegenstander kwam er nauwelijks aan te pas en de ene aanval na de andere werd opgezet. Het was wel jammer om te zien dat er teveel in een té kleine ruimte werd gevoetbald. De buitenspelers stonden vaak in de spits, waardoor de spitsen Jurriën en Simon geen ruimte kregen om te voetballen. Het was er gewoon te druk. Dit leverde wel ruimte op voor rechtshalf Jeffrey (die in een keepersbroek speelde, omdat er een broekje in de tas miste). Het was Jeffrey die met een slimme ingooi Jurriën vrij zette voor het doel. Die andere spits dus, maakte de 0-2.

Halverwege de eerste helft werd de score nog verder uitgebouwd. Eindelijk ontstond er wat ruimte in het centrum van de aanval. De mee opgekomen Lucas ging een één-twee aan met Jurriën en scoorde vervolgens de 0-3. Met deze stand gingen we rusten, maar die had vele malen hoger kunnen zijn. Dit werd in de rust besproken en de tweede helft was vervolgens nauwelijks begonnen of het stond 0-6.

Na de rust ging C1 verder waar het was gebleven, maar ging nu doelpunten maken. Een pass van achteruit werd door Rakheem goed aangenomen en met een mooie beweging zette hij zichzelf prima vrij om een voorzet te kunnen geven. De meegelopen Dominick maakte de 0-4 met rechts. Slechts een enkele minuut later was het opnieuw Rakheem die de achterlijn opzocht en voorgaf. Voor het doel leek de keeper redding te brengen, maar Dominick was er snel bij om de losgelaten bal te scoren, 0-5.

Een overtreding van de thuisploeg werd op de middenlijn bestraft met een vrije trap. De bal van Ricardo leek op niets uit te draaien en te eindigen in de handen van de VVOR-keeper, maar de goalie liet de bal weer los en dit maal was het Rakheem die scoorde, 0-6. Halverwege de tweede helft houd Ricardo zijn tegenstander vast, weliswaar geen slimme overtreding met deze stand en Lucas nog in de buurt, maar te zwaar gestraft door de scheidsrechter om hem voor vijf minuten naar de kant te sturen. Als we even later Mitchell en Mo een harde overtreding zien maken, laat de leidsman het bij een vrije trap. Volgens mij was hij eventjes de weg kwijt, dat zagen we ook toen Lucas een vrije trap tegen kreeg, net buiten de zestien, vanwege hands. Maar hoe vaak je ook kan discussiëren over aangespeeld of niet, waar moet je je handen dan in hemelsnaam laten!

Het was het druk maken niet waard met deze stand, maar de vrije trap werd heel mooi ingeschoten, 1-6. Enkele minuten voor tijd was het de goedspelende Jeffrey die een voorzet gaf, Quincy schampte de bal, maar de achter hem staande Jurriën bepaalde de eindstand van vandaag op 1-7.

Wederom een mooie overwinning, weliswaar tegen een zwakke tegenstander, maar de uitslag staat zoals die staat. Woensdag gaan we weer derby voetbal spelen. De wedstrijd staat om 19.00 uur gepland op het terrein van Leonidas en we zullen aantreden tegen de C2.

Man of the match:

Jeffrey Vos(als je zo speelt, mag je vaker die keepersbroek aantrekken)

Uitspraak van de dag:

Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten spelen. (In die taak zijn we vandaag meer dan geslaagd!)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari (Vredebregt ’35), Van Kan, Pors; Vos, Vredebregt (Van Leersum ’20), Koeleman en Van Dam (Van Deelen ’25); Shermarkia, Minke (Suurbach ’25) en Van Beelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Leersum, Van Kan, Pors (Mokhtari ’58); Vos, Vredebregt, Koeleman (Shermarkia ’61), Van Deelen; Shermarkia (Minke ’46), Suurbach en Van Beelen (Van Dam ’46).