C1 bikkelt naar drie dik verdiende punten

In de eerste van twee derby’s op rij heeft de C1 een hele mooie, belangrijke, maar bovenal verdiende overwinning behaald bij wijkgenoot Leonidas.

Een vreemde uitwedstrijd is het toch altijd. Uit naar Leonidas… gezien de verkeerssituatie de afgelopen weken in Schiebroek, werd het zekere voor het onzekere genomen. De gehele selectie inclusief trainer en leider (die de scooter nam om de tas met tenue’s mee te nemen) ging met de fiets naar de andere kant van onze wijk.

Na een redelijk korte warming-up werd om 19.00 uur (betere tijd dan afgelopen zaterdag) mooi op tijd afgetrapt voor deze toch belangrijke uitwedstrijd. Leonidas doet niet meer mee om het kampioenschap, maar zet incidenteel hele verassende uitslagen neer. Het was dan dus ook oppassen, want derby’s maken toch altijd iets extra’s los bij de spelers én ook bij trainers en leiders. Ook de supporters schare was vandaag weer in grote mate aanwezig om het team van sportieve support te voorzien. Hiermee zie je dat het elftal leeft bij iedereen en dat is leuk om te zien, maar ook belangrijk in de titelstrijd met CKC.

We startten de wedstrijd goed en probeerden vaak de aanval te zoeken. In de vijfde minuut van het duel kregen we een vrije trap op het randje van de zestienmeter na een handsbal (identiek aan die van Lucas van afgelopen zaterdag). Het duel werd overigens geleid door een prima scheidsrechter die de derby goed aanvoelde! Chapeau! Lucas nam zijn verantwoordelijkheid en had natuurlijk al lang gezien dat het muurtje heel slecht was neergezet door de keeper, die de bal nooit meer kon zien. Met een hard, precies schot zette hij ons al snel op 0-1 (ik zal dus ook maar even niet meer praten over vermeende handsballen e.d.).

Vervolgens ging de wedstrijd redelijk gelijk op, waarin beide teams kleine kansjes kregen om te scoren. Maar het was telkens of de keeper of een zwakke inzet, waardoor er niet werd gescoord. Tot ongeveer de 22ste minuut. Het leek op een miscommunicatie achterin bij ons, de spits en aanvoerder (ook de beste speler van dit team) had dit meteen door en klopte Elmar met lobje, 1-1.

De rest van de eerste helft was het aftasten en kijken welk team er nog iets durfde, het leek wel een topper uit de Eredivisie. De ruststand was 1-1 en ik denk op dat moment een terechte tussenstand. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en even duidelijk gemaakt wat er vandaag nou allemaal wel en niet moest gaan gebeuren. Het team leek onder de indruk en dat gaf hoop bij het betreden van het veld voor de tweede helft.

Het bleek terecht, want vanaf de eerste minuut werd er keihard gewerkt. Er was geen enkele speler die nog verzaakte. De concentratie was op en top en bijna alle duels werden gewonnen! Wij maakten het spel dan ook en met een paar kleine speldenprikjes drukten we Leonidas stukje bij beetje verder terug op hun helft. Het duurde echter toch nog een hele tijd voordat we scoorden. Een lange aanval volgde rond de 18e minuut van de tweede helft, totdat de bal bij rechtsbuiten Quincy belandde. Met een wilde poging en met een beetje hulp van het hobbelige veld, de grabbelende keeper en de goedgezinde doelpaal, namen we een verdiende 1-2 voorsprong. Een feestende Schiebroekse formatie was dus het gevolg, maar we waren er nog niet, er was nog ruim een kwartier te spelen.

Leonidas trok zich bij onze aanvallen vervolgens massaal terug op de eigen helft, maar kwam er met veel mankrachten ook uit bij tegenstoten. De verdediging stond vandaag prima met Mo, Lucas, Ricardo en uitblinker Kwint. Het middenveld deed zijn werk naar behoren en met inzet, strijd en passie hielden we elke aanval van de thuisploeg tegen. Voorin werd vooral steun gezocht bij de geblesseerde topscorer Simon. En omdat spits Jurriën in de warming-up besloot niet te spelen vanwege een blessure waren de mogelijkheden voorin zeer beperkt.

Toch lukte het ons om de 1-2 vast te houden. Gezien de werklust die in de tweede helft werd getoond was dit dan ook zeer verdiend! Zaterdag zijn we vrij en maandag zal er geen training zijn. Volgende week woensdag gaan we verder waar we vandaag zijn gebleven, want dan brengt Leonidas een bezoek aan ons. Er zal dan weer om 19.00 uur worden afgetrapt. Natuurlijk rekenen we weer op veel steun van onze trouwe supporters.

Ondanks dat het gehele team vandaag een heel groot compliment verdient, heb ik gekozen voor één speler, die vandaag wel heel erg goed speelde…..

Man of the match: Kwint van Leersum

Uitspraak van de dag: "Pressing berust op het principe dat je de tegenstander probeert in te sluiten en dan ook opgesloten houdt. Dat eist behalve een optimale inzet en concentratie, vooral een feilloos aanvoelen van elkaars bedoelingen. Zeg maar, een geweldig wisselwerking." (de tweede helft wordt hiermee kort, maar krachtig omschreven)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari, Van Kan, Van Leersum, Pors; Vos, Vredebregt (Shermarkia ’24), Van Dam; Suurbach, Koeleman en Van Deelen.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Mokhtari, Van Kan, Van Leersum, Pors; Vos, Van Dam (Vredebregt ’59), Van Deelen (Van Beelen ’53); Suurbach (Van Deelen ’66), Koeleman en Shermarkia.