C1 strijd alleen in theorie nog voor de titel

Na de midweekse nederlaag op eigen veld tegen Leonidas is het verschil met koploper CKC opgelopen tot 6 punten. Hierdoor kan alleen in theorie nog aanspraak worden gemaakt op het kampioenschap.

Als op woensdag 29 april wordt verzameld voor de wedstrijd tegen Leonidas, belt de aangewezen scheidsrechter af voor deze belangrijke ontmoeting. Door dit afmelden moet trainer Wilko Poulie zelf de fluit ter hand nemen en dat blijkt niet goed voor de wedstrijd. De wedstrijd wordt door slecht verdedigen en een matige inzet met 0-1 verloren. Hierdoor werd het verschil met koploper CKC 6 punten met nog slechts drie wedstrijden te gaan.

Op de eerste zaterdag van mei wordt een bezoek gebracht aan rode lantaarn drager AVSGerminal. Dit team strijd al weken nergens meer om. Zelfs de laatste plaats in onontkoombaar geworden voor de club dit na dit seizoen hun terrein zal verlaten om naar Zestienhoven te verhuizen. Waarschijnlijk was het de laatste keer dat een team van Schiebroek’94 een wedstrijd speelde op het nostalgische complex van de club(s) AVSGerminal.

De wedstrijd tegen de hekkensluiter zou later beginnen omdat de thuisploeg spelers nodig had van de wedstrijd van de D pupillen op het hoofdveld. De tegenstander bleek hierdoor al snel dusdanig verzwakt dat het een gigantische walk-over moest gaan worden. De C1 was met maar liefst 15 spelers afgereisd naar de Overschiese Kleiweg vanwege de vele blessures die waren ontstaan na het duel met Leonidas. Al snel namen we een voorsprong dankzij een uitstekende hoekschop van Mitchell. De bal was precies op maat waardoor Simon met het hoofd eenvoudig de 0-1 kon maken. Nog geen drie minuten later had spits Jurriën de 0-2 in het net liggen na een voorzet van de van vakantie teruggekeerde Quincy. Enkele minuten later was het omgedraaid, waarmee Jurriën de pass gaf aan Quincy die zodoende de 0-3 kon maken! Na de 0-3 werden er heel wat kansen gemist, iedereen leek wel een doelpunt te willen maken. Dat lukte helaas niet, maar toch werd er voor de rust nog een doelpunt gemaakt. Een mooie lange aanval werd na een voorzet van Mitchell door Jurriën met een volley mooi afgesloten, 0-4.

De rust werd op het veld gehouden omdat de groep én trainersstaf geen zin hadden om het hele eind naar de oude AVS kantine / kleedkamers te lopen om vervolgens weer terug te gaan. Bovendien was het weer een mooie zomerse dag waardoor het goed vertoeven was op het veld. In de rust hoopten we vooral dat we in de tweede helft meer konden samenspelen in plaats van telkens zelf een doelpoging te doen.

Al snel in de tweede helft komen we tot scoren een schot van Simon wordt half gekeerd waardoor het voor Dominick makkelijk inschieten is, 0-5. De 0-6 komt van Rakheem na opnieuw een hoofdrol voor de nog steeds geblesseerde Simon. Invaller Matthijs (van de D1) brengt vervolgens Simon in stelling na een aanval over vele schijven, dit betekende de 0-7. Niet veel later laat Quincy de nu al grootste uitoverwinning aantekenen van deze competitie, 0-8. Als Rakheem een kopbal scoort na een hoekschop en Lucas na een solo de dubbele cijfers op het scorebord laat aantekenen is de C1 weer een beetje op de rails. Ondanks een afgekeurd doelpunt van aanvoerder Lucas vanwege buitenspel en twee strafschoppen gemist door keeper Elmar (saillant detail: twee keer op dezelfde paal) is er een mooie uitoverwinning van 0-10 neergezet.

Het kiezen van een man of the match is vrijwel onmogelijk in een wedstrijd die het team ook met de helft had kunnen winnen, alhoewel we de uitstekende inzet van de verdedigers Ricardo, Kwint en Harold niet mogen onderschatten. Na de overwinning van CKC op eigen veld tegen Birlik is er nog slechts een theoretische kans op een kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de ploeg uit ‘t Kralingsche Veer 6 punten voorsprong.

Uitspraak van de dag: "Maar ja, daarvoor ben ik ook niet aangenomen." (keeper Elmar na afloop van de wedstrijd, waarin hij twee strafschoppen exact op dezelfde paal mikte)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari (Van der Lee ’17), Van Kan, Van Leersum, Pors; Vredebregt, Van Dam (Van Deelen ’35), Van Deelen (Van Beelen ’17); Koeleman (Shermarkia ’17), Minke (Koeleman ’33) en Suurbach.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Pors, Van Leersum, Van der Lee; Vredebregt (Bronswijk ’43), Van Kan, Van Deelen, Van Beelen; Shermarkia, Koeleman (Vredebregt ’60) en Suurbach.