C1 legt Excelsior'20 op de pijnbank

In de op één na laatste competitiewedstrijd heeft C1 een ruime overwinning geboekt dankzij vooral de absolute man of the match: Simon Koeleman.

De thuiswedstrijd tegen Excelsior’20 werd begonnen met het idee om ‘gewoon’ drie punten te pakken. CKC zou moeten verliezen bij Leonidas om ons dan nog een kansje te geven op de eerste plaats in deze competitie.

We begonnen de wedstrijd voortvarend en lieten heel goed voetbal zien. Al in de tweede minuut van de wedstrijd was het raak. Een scrimmage in de zestienmeter van onze gasten, slecht uitverdedigen en goed doorjagen zorgden ervoor dat Simon de 1-0 op zijn naam kreeg bijgeschreven. Nog binnen de tien minuten werd de 2-0 gemaakt een mooie lange aanval, leek te eindigen bij Rakheem, maar met een eenvoudige, maar toch hoogstaande steekpass bereikte hij spits en topscorer Simon. De spits op zijn beurt maakte met een onhoudbare streep vanaf de zijkant van de zestienmeter in de linkerbovenhoek zijn tweede doelpunt van de dag! Zo mooi dat het eigenlijk onbeschrijfelijk is.

Na 15 minuten maken we de 3-0. Weer was er een hoofdrol voor spits Simon. Dominick werd door hem in stelling gebracht, die vervolgens zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond en hem zo met een lobje verschalkte, 3-0. Enkele minuten was deze samenstelling van aangever en afmaker omgekeerd en kon Simon zijn derde doelpunt van de dag maken, 4-0. Weer wat minuten later kregen we een vrije trap net buiten de zestienmeter. De laatste weken zag het ernaar uit dat Lucas deze vrije ballen zou nemen en dat ook naar behoren deed. Vandaag eiste Jeffrey de bal op en ook hij bleek dit heel goed te kunnen. De 5-0 van hem was er weer eentje voor in het rijtje: ‘doelpunten van het jaar’. In de laatste minuten voor de rust maakten we nog eens twee doelpunten. Een lange uittrap van Elmar bereikte Simon, die inmiddels rechtsbuiten stond, met een solo over de helft van de bezoekers maakte hij ook zelf het doelpunt, 6-0. Één minuutje later was het Simon, die oog had voor mede spits Jurriën en die zo op zijn beurt de zevenklapper rond maakte (in één helft wel te verstaan). Wat een gala voorstelling!!!

In de rust hielden we vooral weer even rust met dit warme weer. De gasten van Excelsior’20 die ons uit nog op 1-2 wisten te houden zouden in de tweede helft zeker iets willen laten zien.

Wij dachten er in de tweede helft soms wat te gemakkelijk over en leken de bezoekers uit Schiedam soms te sparen voor een enorme afstraffing. Rakheem maakte na tien minuten in de tweede helft de 8-0. Waarna er wel veel werd gevoetbald, maar weinig werd gescoord. Zelf mocht Excelsior’20 er soms uitkomen. Halverwege de tweede helft gaf Ricardo een uitstekende voorzet op Jurriën, die de bal op zijn borst aannam en vervolgens de bal met links uitstekend, én knap, tegen de netten volleyde, 9-0.

Quincy met zijn doelpunt enkele minuten voor tijd de eindstand te bepalen op 10-0, maar daarna maakten de gasten hun eretreffer, 10-1. Omdat CKC met 1-2 won bij Leonidas zijn de heren uit ‘t Kralingsche Veer vandaag kampioen geworden. Aanstaande woensdag zullen wij thuis tegen GLZ Delfshaven in de laatste competitie wedstrijd moeten strijden voor de tweede plaats tegen deze directe concurrent.

Man of the match: Simon Koeleman (dit hoeft niet te worden toegelicht)

Uitspraak van de dag: "Als hij een bal aanneemt en hij gaat wat doen, dan weet je al wat er gebeurd en waar die terechtkomt." (over man of the match: Simon)

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari (Suurbach ’35), Van Kan, Van Leersum (Van Deelen ’35), Pors; Shermarkia, Vredebregt, Vos; Suurbach (Minke ’22), Koeleman en Van Beelen (Van Deelen ’22).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Vos (Shermarkia ’63), Van Kan (Koeleman ’63), Vredebregt, Pors; Koeleman (Van Leersum ’54), Van Deelen; Suurbach, Shermarkia (Mokhtari ’54), Minke en Van Beelen.