C1 in laatste competitie wedstrijd naar verdiende tweede plaats

In de allerlaatste competitiewedstrijd heeft C1 de tweede plaats veroverd door ruim te winnen van de directe concurrent: GLZ Delfshaven C1.

Een aantal weken geleden had keeper Elmar al laten weten vandaag niet te kunnen keepen vanwege een schoolkamp, daarnaast misten we natuurlijk onze topscorer Simon en meldde zowel Ricardo als Jurriën zichzelf af vanwege een lichte blessure. Hierdoor werden de gastspelers van afgelopen zondag opnieuw opgetrommeld, Wesley, Faybian en Rob stonden ook vandaag paraat om C1 te helpen. Daarnaast was vandaag ook Harold van de partij. Nog bedankt daarvoor mannen!!

De wedstrijd stond vandaag onder de bezielende leiding van onze elftalleider Peter, dit omdat het de laatste weken van dit seizoen lastig is om een scheidsrechter te krijgen. Zonder mokken nam hij de fluit ter hand en was trainer Wilko, afwisselend met enkele spelers, de grensrechter. Om 19.00 uur werd er op woensdagavond afgetrapt. De laatste doordeweekse thuiswedstrijd liep minder goed af en daarom was de boodschap vooraf dan ook duidelijk: vandaag alles eraan doen om die tweede plaats te pakken!

Voor de niet vaste volgers van C1 of diegene die niet helemaal op de hoogte zijn: natuurlijk was de teleurstelling groot dat we niet meer in aanmerking kwamen voor het kampioenschap, nadat we lang hadden meegedaan (net als onze tegenstander van vandaag overigens). Maar ondanks dat is het behalen van de tweede plaats in de tweede klasse een uniek resultaat voor Schiebroekse begrippen op dit moment. Hiermee willen we de komende jaren mee vooruit. Want wie had dit nu vooraf kunnen bedenken, toen we eind vorig jaar vertelden dat we in de tweede klasse gingen spelen werden we voor gek verklaard, maar om die tweede plaats te halen moest er dus vandaag wel gewonnen worden van GLZ Delfshaven. Deze ploeg kon ons bij winst naderen op twee punten met nog een thuiswedstrijd tegen VOC voor de boeg.

Vanaf de eerste minuut werd er goed voetbal gespeeld vanaf onze zijde. Echter lukte het nog niet helemaal om de aanvallers te vinden waardoor de eerste tien minuten van de wedstrijd redelijk gelijk op gingen. Na een mooi opgezette aanval was het Faybian die langs de verdediging van de bezoekers wilde komen, maar één van hun centrale verdedigers maakte een handsbal, de scheidsrechter wees terecht en onverbiddelijk naar de 11-meter stip. Gastspeler Faybian mocht zelf aantreden en maakte heel eenvoudig de 1-0. Enkele minuten later werd weer een uitstekende aanval opgezet een mooie pass van achteruit werd door spits Faybian goed behandeld en perfect ingeschoten, 2-0.

Een hele mooie tussenstand in een hele belangrijke wedstrijd. Ondertussen had trainer Wilko de vlag ter hand genomen en werd het in het veld steeds onrustiger. De bezoekers hadden duidelijk moeite met ons spel en maakten soms onbehoorlijk harde overtredingen. De spelers op het veld trokken zich er niets van aan en voetbalden naar hartenlust door. Een aanval over rechts werd prima voorgegeven en belandde bij Roland. Die de bal met een prima trap, via de onderkant van de lat, voor de lijn zag belanden. Helaas geen doelpunt dus. De aanval ging door en er volgde een hoekschop. Mitchell trapte de bal prima en de keeper had met hulp van de lat alle moeite om de indraaiende bal van de lijn te houden. Jammer dat deze twee inzetten niet werden beloond met een doelpunt. Toch mochten we voor de rust nog een derde doelpunt maken, Rakheem schoot de bal prima binnen na opnieuw een goed opgebouwde aanval.

Met een prima ruststand zochten we de kleedkamer op. We wilden vooral die tweede plaats houden, maar de rust verliep wat onrustig. De spelers hadden zoveel energie dat ze al snel weer op het veld stonden. Overigens was het niet prettig vertoeven in de benauwd geworden kleedkamer.

De tweede helft ging snel van start en we werden verrast door onze gasten die blijkbaar ineens het licht hadden gezien in de rust. Ze combineerden naar hartenlust en de afstanden tussen de linie’s werden wel erg groot bij ons, waardoor het middenveld soms volledig werd overlopen. Het was dan ook niet verrassend dat het volgende doelpunt er eentje van GLZ was, 3-1. Toch kwamen we er zo af en toe nog een keertje uit en met de gevaarlijke Faybian weet je nooit wat er kan gebeuren. Op snelheid klopte hij de gehele verdediging en eenmaal bij het doel aangekomen had hij ook nog alle tijd om de bal (niet zelfzuchtig) breed te leggen op de meegelopen Roland, die zo in een (vrij leeg) doel kon schieten, 4-1.

Ondanks dat we vandaag gewoon veel beter waren was de communicatie achterin niet helemaal zoals het zou moeten zijn. Lucas speelde vaak voor zijn verdediging of de verdediging juist achter hem en sloten ze niet aan… De onrust achterin zorgde voor gevaarlijk tegenstoten in een wedstrijd waarin we nog steeds de betere ploeg waren. Eén van de aanvallers van de bezoekers zocht de 16-meter op en zocht, naar mijn mening, heel bewust naar een strafschop. Ook aan deze kant ging de bal onverbiddelijk naar de stip en met wat motiverende woorden van langs de kant, greep keeper Wesley zijn kans om de strafschop te keren!

Na dit moment werden de frustraties bij de gasten steeds groter en overtredingen steeds zwaarder, waarmee ze blij mogen zijn dat ze de wedstrijd met elf spelers zijn geëindigd. We zochten nog een keer de aanval, met een prima counter kreeg ook Quincy zijn doelpunt vandaag. Hij schoot de 5-1 prima binnen! Nadien kreeg GLZ nog een doelpunt,5-2 en eindigden we deze competitie met een prima uitslag en dus de tweede plaats in deze competitie. O, nee, scheidsrechter Peter noteerde 6-2 op het wedstrijdformulier. Een niet bewuste fout, maar hierdoor hebben we uiteindelijk wel een beter doelsaldo dan kampioen CKC dat vanavond met slechts 3-0 won van VOC.

Man of the match: Roland van Deelen (speelde een prima wedstrijd op het middenveld)

Uitspraak van de dag: "Een voetbalploeg is als een ei, je moet weten hoe het vast te houden, anders breekt of valt het.”

Opstelling eerste helft: Van der Molen; Vos, Van Kan, Van Leersum, Mokhtari (Van der Lee ’23); Shermarkia, Vredebregt (Schipper ’35), Van Deelen (Van Dam ’23); Suurbach, Hertstein en Van Beelen (Van Deelen ’35).

Opstelling tweede helft: Van der Molen; Vos (Shermarkia ’60), Van Kan, Van Leersum, Van der Lee (Van Beelen ’54); Shermarkia (Mokhtari ’45), Van Dam, Schipper; Suurbach, Hertstein en Van Deelen.