Op de valreep alsnog naar een eerste plaats

Op het laatste toernooi van het seizoen 2008-2009 heeft de C1 alsnog een eerste plaats veroverd. En bovendien was de voltallige selectie (spelend en niet spelend) aanwezig.

In eerste instantie werd het ‘s middag voetballen niet geheel als gewenst ontvangen. Het toernooi bij SVS in Capelle aan den IJssel begon namelijk pas om 13.30 uur. Zelf speelden we pas om vijf voor twee onze eerste wedstrijd. We zouden direct aan de bak moeten tegen VVOR C1. Een team dat we dit seizoen al meerdere malen waren tegengekomen. Een hoogvlieger in de eerste klasse.

Ondanks dat VVOR veel spelers voor de nieuwe C1 bij zich hadden, was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Totdat een verdediger van VVOR in de fout ging en Jurriën kon profiteren. Hij onderschepte de bal, passeerde de doelman en scoorde de 1-0. Daarna probeerde VVOR het nog wel, maar wij trokken eens een keertje aan het langste eind en wonnen de wedstrijd van VVOR (dat dus eigenlijk wel iets beter was).

Nadat we een wedstrijdje rust hadden gehad begon de volgende wedstrijd bijna zonder trainer Wilko en leider Peter, die in de kantine de sluitingsdag (die op 5 juli zal plaatsvinden) zaten te bespreken. Voordat er werd afgetrapt kon nog snel even de opstelling uit de hoed getoverd worden en trapten we af tegen derde klasser TOGB C2. We hadden veel moeite met deze tegenstander, maar ook het zwakke TOGB kon geen vuist maken. In het tweede gedeelte van de wedstrijd kregen we wat meer mogelijkheden en nadat Jurriën op de paal had geschoten kon even later Quincy alsnog de 1-0 maken. Het was een minimale overwinning, maar ook deze tellen nu eenmaal mee!

Na onze wedstrijd speelden Naaldwijk en VVOR hun onderlinge wedstrijd met 0-0 gelijk en dus konden we in onze derde wedstrijd tegen SVS afstand nemen van de concurrentie. SVS waren we dit seizoen ook al eerder tegengekomen in een oefenwedstrijd. Tegen de ploeg die kampioen werd in de 2e klasse ging het lang gelijk op. Het was een leuke en spannende wedstrijd, waarbij er aan beide kanten wat kleine mogelijkheden waren. Goed doorjagen van spits Jurriën zorgde ervoor dat er ook bij SVS een verdediger in de fout ging. Via een scrimmage kwam hij oog in oog met de (ingevallen) doelman en scoorde de 1-0.

Ook de derde wedstrijd werd dus met 1-0 gewonnen. Omdat eerste klasser Naaldwijk won van TOGB met 1-0 zou de laatste wedstrijd van dit toernooi tussen ons en Naaldwijk gaan om de eerste plaats. Wij gingen het duel in met 9 punten en Naaldwijk, dankzij het gelijkspel tegen VVOR met 7 punten. Vooraf werden diverse scenario’s besproken. Ook de doemscenario’s kwamen voorbij, het zal toch niet weer fout gaan…

De laatste wedstrijd begon om tien over vijf en al vrij snel namen we het heft in handen. Halverwege de helft van de tegenstander kregen we een vrije trap die door Lucas mooi het strafschopgebied werd ingebracht en precies op maat was voor Rakheem die de bal uitstekend diagonaal inkopte en ons zo op voorsprong bracht, 1-0.

In de tweede helft van deze wedstrijd namen we definitief afstand van de tegenstander. Daniël maakte zijn eerste velddoelpunt van het seizoen, 2-0. Waarna Quincy en Rakheem het karwei afmaakten en ons zo op een riante 4-0 voorsprong zette. Na de 4-0 maakte Naaldwijk nog de 4-1, maar dat doelpunt was voor niets meer dan alleen de statistieken.

Na het laatste fluitsignaal werd de eerste plaats gevierd en het was terecht. Op deze manier hebben we het seizoen met de nodige glans afgesloten en hebben we toch een eerste plaats gepakt!

Volgende week is er nog de afsluitingsdag van de vereniging en ik hoop dat jullie daar in grote getale nog aanwezig zullen en willen zijn. Vervolgens gaan we dus op 5 juli met het team het seizoen afsluiten, wat we gaan doen en waar we naartoe gaan is nog niet bekend! Jullie horen dat zo snel mogelijk! Maar mannen… GEFELICITEERD!!!