Een nederlaag en een gelijkspel in eerste (twee?) oefenwedstrijd(en)

Op zaterdag 5 september begon voor de B2 eindelijk het seizoen 2009/2010. Na twee wedstrijden te hebben moeten toekijken (en mogen spelen) bij de B1, werd afgelopen donderdag de B1 en B2 selectie bekend voor het nieuwe seizoen.

Nadat de eerste teleurstellingen (of opluchtingen) waren verwerkt reisde de B2 af naar Middelharnis om het in Zeeland op te nemen tegen De Jonge Spartaan B1. Een vereniging die de laatste jaren naam en faam maakt door vooral de goede prestaties van de jeugdafdeling. En de B2 moest vandaag aantreden tegen één van dé vlaggenschippen van hun jeugdafdeling, die bovendien een klasse hoger gaan spelen dan dat onze B2 gaat doen (2e tegenover 3e klasse).

Nadat we na bijna een uur rijden aankwamen in Middelharnis deden we het traditionele openingspraatje van het seizoen. Wat verwacht de begeleiding van de spelers en wat mogen de spelers van de begeleiding verwachten. Nadat dat verkort was gebeurd werd vervolgens een verkorte warming-up gedaan en werd de kleedkamer opgezocht voor de wedstrijdbespreking. Ook deze werd helaas verkort uitgevoerd omdat er simpelweg een tijdgebrek was om dat goed uit te voeren. Daarom werd er alleen bekend gemaakt dat Mitchell dit seizoen de aanvoerder van B2 zou zijn en de opstelling werd verteld. Toen moesten we al aan de slag…

Tussendoor even medegedeeld dat Mitchell aanvoerder wordt omdat hij het meest van iedereen met het spelletje voetbal bezig is (overigens wilde de trainer daarmee niets te kort doen aan de rest van het team!) en daarnaast ook op de positie in het veld staat of komt te staan waarin hij zijn taak goed inhoud kan geven. Trainer Wilko Poulie deelde daarnaast mede dat in de komende weken ook de reserve aanvoerder bekend zal worden gemaakt.

De wedstrijd begon met al dat verkorte werk niet al te soepel. Dit was terug te zien in het spel. We speelden slordig en de trainer had alle mogelijkheden om de zwakke plekken van het team te zien. De B2 werd vaak overlopen omdat het team moesten wennen aan elkaar. Het is tenslotte een combinatie van drie verschillende teams van het afgelopen jaar. Ondanks dat de tegenstander in de eerste helft het betere van het spel had en twee keer wist te scoren waren we zeker niet kansloos. We creëerden enkele mogelijkheden en aanvallend ging het regelmatig al erg soepeltjes.

In de rust (bij dus een 2-0 achterstand) werd er uitgelegd waarom bepaalde dingen moeizaam gaan en welke dingen er beter kunnen. Met ‘slechts’ twaalf spelers was er weinig te wisselen en werden de wissels nuttig gebruikt om het e.e.a. uit te proberen. Daarnaast werd in de rust besloten dat we vandaag twee wedstrijden van 40 minuten speelden, in plaats van één van 80 minuten.

Door die stelling begon de tweede helft van de wedstrijd tegen De Jonge Spartaan B1 weer met nul tegen nul. Er kwam een geheel ander B2 uit de kleedkamer, een team dat voor elkaar wilde werken en voor elkaar wilde strijden. Natuurlijk kunnen we dan op dit moment van het seizoen nog niet verwachten dat het allemaal het makkelijk gaat, maar de tweede helft gaf meer dan een beetje hoop voor de rest van het seizoen. We kwamen in de tweede helft dan ook op een 1-0 voorsprong (2-1 achter dus) dankzij goed doorjagen van de voorhoede, waarna rechtshalf Quincy wist te scoren. Lang bleef deze stand op het scorebord. Tegen het einde van de wedstrijd ging het wedstrijdritme de B2 niet in de koude kleren zitten en werd soms de concentratie wat verloren en na een hoekschop wist de thuisploeg te scoren. Daarna scoorden ze nog een keer, maar dat was gezien het spelbeeld van de tweede helft zeker niet terecht. Gelukkig scoorden wij ook nog een keer. Een afgeslagen bal werd door Maarten in één keer op de slof genomen en wat een ongelooflijk doelpunt kwam daaruit. De bal belandde rechtstreeks in de linkerkruising achter de kansloze en verbouwereerde doelman. Het doelpunt van het seizoen is al gemaakt! Ook in de tweede helft kregen we flink wat kansen op meer dan datgene wat we nu voor elkaar kregen. Dankzij het doelpunt van Maarten kreeg de B2 desondanks een verdiend gelijkspel in de "tweede wedstrijd".

Na afloop werd de groep dan ook gecomplimenteerd en gefeliciteerd voor/met de prestatie in de tweede helft. Trainer Wilko Poulie vertelde vervolgens met trots alle vertrouwen te hebben in het komende seizoen met deze groep.

Bij terugkomst bij Schiebroek’94 werd de kleine 4-2 nederlaag met veel verassing ontvangen door diverse omstanders. Een fikse nederlaag werd verwacht tegen het toch gerenommeerde Jonge Spartaan B1, maar niets was minder waar….

Vanaf deze plaats wensen we de spelers van B2 veel succes het komende seizoen. De trainer heeft er vertrouwen in, de sfeer in groep bleek goed, de aanvoerder is gemotiveerd, de ouders zorgen voor support (incl. de geblesseerde Simon) en de prestaties lijken na één wedstrijd wel goed te gaan komen. Nou als dat geen gouden combinatie is…..

Man of the match (tweede helft): Maarten van de Tuijn en Jonathan van de Hoeven

Uitspraak van de dag: "Alle begin is moeilijk"

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van de Tuijn (Van de Hoeven ’23), Van Oers, Van Stiphout, Van der Lee; Suurbach, Vos, Vredebregt, Van Grieken (Minke ’40); Geronimo en Minke (Van de Tuijn ’36)

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van de Hoeven, Van Oers, Van Stiphout, Van der Lee; Suurbach (Van Grieken ’61), Vos, Vredebregt, Van de Tuijn; Geronimo en Minke (Suurbach ’75).