Nieuwenhoorn een maatje te groot

Op zaterdag 12 september stond voor de B2 de eerste bekerwedstrijd op het programma, tegenstander was de B2 van Nieuwenhoorn die een klasse hoger gaan spelen dit seizoen.

Vorige week kwamen er drie afmeldingen binnen voor deze zaterdag, dat betekende dat de wedstrijd van 9.45 uur werd verlaat naar 14.30 uur zodat we spelers konden lenen van de B1, dat wel ‘s morgens in actie kwam. Lucas, Roland, Wesley en Rob waren bereid gevonden de B2 te ondersteunen.

De wedstrijd begon mooi op tijd onder leiding van Ruud Verbrugh op het grasveld. Het kunstgras dat eigenlijk was toegewezen werd gemeden, de zon had het rubber daarop de hele dag zo heet gemaakt dat je er een eitje op bakken kon. Schiebroek begon voortvarend aan de wedstrijd en zocht al snel de aanval. De spitsen Arthur en Jurriën werden vroeg in de wedstrijd al gezocht en dat leverde in het eerste kwartier een aantal speldenprikjes op. Even later kon het aanvalsduo van de thuisploeg er weer doorheen komen en op aangeven van Jurriën kon Arthur de 1-0 aantekenen. Het waren een paar productieve minuten, want na de aftrap zochten de bezoekers de aanval en was het meteen raak, 1-1. Nu mochten wij aftrappen en Quincy gaf de bal af aan Jurriën die ons vervolgens opnieuw naar een voorsprong schoot. Dit maal hielden we de voorsprong wat langer vast, maar de sterke en snellere aanvallers van de ploeg uit Hellevoetsluis waren onze verdediging nog twee maal te slim af (ook al zat aan de tweede een luchtje van buitenspel). Daardoor gingen we met een 2-3 achterstand de rust in.

Ondertussen had Roland de B2 verruild voor de A1, evenals grensrechter Sonny. Zij gingen hen versterken, want ze hadden maar negen man. In de rust werd geprobeerd om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en met een paar omzettingen moest het er de tweede helft dan toch maar van gaan komen.

Niets was minder waar helaas. De bezoekers deden er nog een tandje bij en scoorden achtereenvolgens de 2-4 en 2-5. De wedstrijd leek gespeeld totdat de gretige spits Jurriën ons met de 3-5 nog even een sprankje van hoop gaf. Er werd een verdediger afgehaald voor een middenvelder, waardoor we achter in 1 op 1 kwamen te staan. Het was duidelijk alles of niets. Helaas kwamen we niet verder dan een paar leuke aanvallen en een schot van afstand. Bovendien ging de conditie weer een rol spelen. De bezoekers daarin tegen scoorden wederom wel twee keer. Hierdoor werd de eindstand op 3-7 bepaald. Tegen het einde van de wedstrijd werd het steeds onvriendelijker in het veld waardoor het aantal spelers eindigde op 10-9 voor ons. Na deze nederlaag is het beker avontuur al voorbij. Volgende week rest nog de wedstrijd tegen Barendrecht, maar deze is alleen nog voor de statistieken leuk. Alhoewel we deze wedstrijd natuurlijk gaan gebruiken als oefenwedstrijd.

Na afloop was er, ondanks de nederlaag, voor iedereen wat te drinken en wat donuts omdat trainer Wilko trakteerde vanwege zijn verjaardag een dag later.

Man of the match: Jurriën Minke

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van de Hoeven (Schipper ’22), Van Oers, Van Stiphout (Van de Hoeven ’31), Van der Molen; Suurbach, Vredebregt, Van Kan, Van Grieken; Geronimo en Minke.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Stiphout, Van Kan, Van de Hoeven, Van Oers (Van der Molen ’69); Suurbach (Bronswijk ’60), Van der Molen (Schipper ’64), Vredebregt, Van Grieken (Suurbach ’69); Geronimo en Minke.