Ook Barendrecht komt te vroeg voor B2

In de tweede en meteen de laatste bekerwedstrijd kwam Barendrecht B3 naar de Hazelaarweg. Deze tweede klasser kwam te vroeg voor de B2 dat nog niet op elkaar is ingespeeld.

Al na de nederlaag vorige week tegen Nieuwenhoorn werd besloten dat de wedstrijd van vandaag gebruikt zou worden als oefenwedstrijd. We waren net als onze tegenstander uitgeschakeld en er zouden vandaag 4 debutanten zijn bij de B2 van Schiebroek’94, t.w. Stefan Boers, Jordy Polak, Hassan Saygili en Gino Clarijs.

We spraken vooraf enkele seizoensregels door en gingen met 15 man de kleedkamer in. De B2 bestaat dit seizoen uit 16 spelers, Jurriën was ziek en kon vandaag niet meedoen. Om 10.30 uur werd er voorafgaand aan de wedstrijd een elftalfoto gemaakt en even later werd er afgetrapt. De bezoekers zette meteen druk en enkele kansen volgden. Keeper Elmar was meer dan in vorm vandaag en keerde de ene inzet na de andere. Het nieuwe centrale duo Jonathan en Stefan zorgden voor meer rust achterin. Echter was de tegenstander van vandaag al een stuk verder en slimmer. Hierdoor konden ze ondanks dat het achterin al veel beter ging toch veel kansen creëren. Het duurde toch nog een hele tijd voordat ze tot scoren kwamen. Toen dat eenmaal gebeurd was en kregen ook wij enkele mogelijkheden om naar voren te kijken. Mitchell, die op het middenveld weer erg sterk speelde, zocht en vond de aanval, maar daar was vandaag niet altijd de optimale concentratie en balvastheid.

De bezoekers kregen meer kansen, maar keeper Elmar hield ons in de race. Ondanks het doen van vijf wissels in de eerste helft hielden we redelijk stand en kregen zelfs dé kans op 1-1 vlak voor rust. Arthur mikte de bal echter op de onderkant van de lat, waarna deze uit de doelmond stuiterde. Hassan kon de bal vervolgens niet laag inkoppen. In de laatste tegenstoot voor rust bleven de backs Quinten en Harold staan, terwijl laatste man Jonathan instapte. Iedereen en alles was geklopt, maar doelman Elmar keek de bal op de binnenkant van de paal, waarna de bal van de lijn werd gehaald. Hierdoor gingen we met een verdienstelijke 0-1 de rust in.

In de rust werd van speelwijze veranderd. In de eerste helft speelden we 4-3-3 en in de tweede helft 4-4-2. Dit betekende enkele positiewisselingen en deze bleken niet allemaal even goed uit te pakken.

Op het zware en warme kunstgras werd de tweede helft soms een slijtage slag. Ondanks dat de wedstrijd wat meer over en weer ging liet Barendrecht zien echt een klasse beter te zijn op dit moment. Het ene doelpunt na de andere lieten ze aantekenen. Wat stokte bij 0-5. Er was ons vandaag zelfs geen eretreffer gegund. Er is zeker nog veel werk te doen, maar we hebben vandaag ook weer heel veel goede dingen gezien. Omdat we de eerste competitie ronde vrij zijn (we zitten met een oneven aantal teams in de competitie), gaan we nog eenmaal een oefenwedstrijd spelen. We gaan volgende week op bezoek bij derde klasser Excelsior Pernis. Vermoedelijk dus meer een tegenstander van formaat om weer een stap te zetten voordat die week daarna de competitie begint met de uitwedstrijd bij Alexandria’66.

Man of the match: Elmar van de Ree

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Oers, Boers (Van de Hoeven ’35), Van de Hoeven (Van Stiphout ’25), Van der Lee; Vos (Van de Tuijn ’26), Vredebregt, Clarijs (Polak ’21); Suurbach, Saygili en Van Grieken (Geronimo ’21).

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Oers, Van de Hoeven, Van Stiphout, Van der Lee (Boers ’67); Suurbach (Van de Tuijn ’62), Vredebregt, Polak (Vos ’62), Clarijs (Saygili ’67); Geronimo en Van Grieken.