B2 krijgt niet wat het verdiend

Na twee beker nederlagen en een nederlaag in een oefenwedstrijd komt er steeds meer lijn in het spel van Schiebroek’94 B2.

Vandaag werd er, voordat de competitie volgende week begint, nog eenmaal een oefenwedstrijd gespeeld.

Zaterdag 26 september stond de oefenwedstrijd bij Excelsior Pernis B1 op het programma. De deal werd eenvoudig en snel gemaakt; Excelsior Pernis zorgt voor het veld en wij zorgen voor de scheidsrechter. De trainer/coach van de E1 van Schiebroek’94, Carlo Nijdam, werd bereid gevonden om met ons mee af te reizen naar Pernis. Carlo (nogmaals) bedankt voor het fluiten vandaag!

Vorig seizoen deelde Excelsior Pernis B1 nog de competitie met Schiebroek’94 B1. Dit om aan te geven dat we met B2 op dit moment hele grote stappen maken. Maar liefst 7 (!!) auto’s deelden onze weg naar Pernis. Daarnaast kwam de jongste aanwinst, Stefan Boers, per fiets naar Pernis om zijn teamgenoten aan het werk te zien. Vanwege een blessure kon hij vandaag zelf helaas niet in actie komen. Het is goed om te zien dat de meeste spelers al zo snel een eenheid zijn geworden, dat geeft naast de vooruitgang in het spel extra veel hoop en enthousiasme voor de rest van dit seizoen. In een zonovergoten Pernis, met zicht op de Rotterdamse havens, begonnen we de wedstrijd vandaag met de, op dat moment, sterkst mogelijke opstelling. En dat leverde leuke combinaties en goed kansen op. Het kan dan gebeuren dat het niet lukt om te scoren, maar vandaag was het doel dan ook meer om goed te spelen. En dat lukte dus heel aardig. Wij kregen kansen en Excelsior Pernis liep achter de feiten aan.

Halverwege de eerste helft moesten we noodgedwongen een aanpassing doen in het team, waardoor we aanvallender gingen spelen. Midmid Mitchell kwam op de laatste man positie te staan en rechtsbuiten Quincy werd ineens voorstopper. Omdat we zo behoorlijk aanvallend waren ingesteld ging het voetballen wat moeizamer. De voorhoede werd minder gevonden en verdedigend hadden we het erg zwaar. Even later werd een tegenaanval helaas niet goed verwerkt en zo keken we dus toch weer tegen een achterstand aan, 1-0. Ongemerkt herpakten we ons, we kregen toch weer enkele mogelijkheden en de thuisploeg had moeite met enkele van onze aanvallers. Nadat spits Jurriën zijn duel om de bal had verloren, kwam de afgevallen bal voor de voeten van Jeffrey, die zich vijf minuten voor het rustsignaal geen seconde bedacht en zo de 1-1 binnenschoot.

In de rust werd er vooral gecomplimenteerd. We hadden na vorige week zulke grote stappen gemaakt en blijkbaar was ook de juiste leermethode voor deze groep gevonden. Er werd met veel enthousiasme uitgekeken naar de tweede helft. Echter liep deze net iets anders dan gehoopt…

We begonnen moeizaam aan de tweede helft, ondanks dat we eigenlijk begonnen zoals we gestart waren. De thuisploeg zat er korter op en na een kansloze aanval speelde Gino de bal (binnen het zestienmetergebied) voorlangs, zo in de voeten van een gretige aanvaller die zo simpel de 2-1 kon maken. Gelukkig konden we niet veel later weer gelijk maken, de verdediging van de thuisploeg verslikte zich twee maal achtereenvolgens op een goed kunstgrasveld. Spits Arthur liet zich dit geen twee keer gebeuren en onderschepte de bal en prikte deze als een echte goaltjesdief buiten bereik van de keeper in de netten, 2-2.

We lieten ons na de gelijkmaker teveel terug drukken op eigen helft, we durfden niet echt vrij uit te voetballen en lieten de gastheren begaan in hun spel. Tot twee keer toe werd een miscommunicatie achterin, waarin de keeper duidelijker moet laten blijken wat hij wil, genadeloos afgestraft door de aanvallers van Excelsior Pernis. Zo keken we al snel tegen een 4-2 achterstand aan. De ingevallen Jurriën bracht ons niet heel veel later terug tot 4-3, maar een kans vlak voor tijd leverde ons niet het verdiende gelijkspel op.

Gezien de strijd, inzet en omstandigheden waarin we ons bevonden hadden we zeker een gelijkspel verdiend vandaag, maar helaas krijg je niet altijd wat je verdiend en dat betekend de komende week weer hard trainen en leren van elke situatie op elk moment. Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd bij Alexandria’66 B3.

Man of the match: Mitchell Vredebregt en Quincy Suurbach

Vooral omdat beide spelers, zonder morren, een verdedigende rol uitstekend wisten in te vullen.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Oers, Van de Hoeven (Geronimo ’19), Van Stiphout (Clarijs ’23), Van der Lee; Vos, Vredebregt, Polak; Suurbach, Minke en Van Grieken.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Oers, Van de Hoeven (Vos ’61), Van Stiphout (Minke ’55), Van der Lee; Bronswijk (Polak ’61), Vredebregt, Clarijs (Van de Hoeven ’74); Suurbach, Geronimo en Van Grieken.