Veel doelpunten en opnieuw drie punten

Het was pas de derde wedstrijd in de competitie voor de B2, maar in een wedstrijd met veel doelpunten werd op de vroege ochtend opnieuw drie punten behaald.

Na de overwinning van vorige week en de schoolkampen in Oostenrijk, Spanje en Italië tussendoor stond op zaterdag 17 oktober de derde competitie wedstrijd op het programma. Vandaag kwam CKC B2 naar de Hazelaarweg en net als vorige week zou de wedstrijd al om 8.30 uur gaan beginnen. Zoals verwacht én misschien toch wel een beetje begrijpelijk was niet iedereen op tijd.

Toch lijkt het vroege tijdstip een positieve uitwerking te hebben op de groep… of was het toch de matige tegenstander…

Redelijk op tijd begonnen we, onderleiding van Hans Teijn, aan de wedstrijd. In de eerste minuten was het vooral aftasten en kijken wat de omstandigheden van vandaag zouden zijn. Na een minuut of zes zagen we wat terug van de trainingen. Een keer raken, doorlopen, voorgeven en afwerken. Heel simpel maar o zo effectief. Quincy en Jurriën deden het en dat de eerste inzet op de paal eindigde zullen voor het gemak even vergeten. Jurriën scoorde de 1-0 na een voorzet van Quincy na een één-twee dus tussen dezelfde twee aanvallers!

Na de 1-0 zakte het wat in, was het dan toch wel heel vroeg vandaag? Halverwege de eerste heft maakt Jurriën de 2-0 en vlak erna scoorde CKC de 2-1. Het ging redelijk moeizaam allemaal. Ondertussen was B1 speler Roland geblesseerd geraakt en kon vanwege een vervelende knieblessure niet meer verder. Een paar minuten voor de rust was het Jurriën die de verdediging van CKC behoorlijk opjaagde en op de achterlijn de bal veroverde. Hij gaf de bal voor en het was Bob die scoorde met het bovenbeen…?? Het maakt niet uit, hij zit erin, 3-1! Met die stand ging de B2 de rust in en dat was toch wel een beetje bijzonder…

Het was namelijk de eerste keer dit seizoen dat de B2 met een voorsprong de rust inging. Stapje voor stapje maakt de B2 grote sprongen. Daarnaast wordt de groep meer en meer een team en strijden ze als eenheid voor een goed resultaat. Dit was ook de boodschap voor de tweede helft. Meer doorjagen als geheel en daarnaast de bal het zware werk laten doen, oftewel de bal meer rond laten gaan. Een trucje is leuk, maar we staan niet in het circus en op het einde van de rit kan het doelsaldo erg belangrijk zijn.

De tweede helft was van een heel ander kaliber. Als thuisploeg namen we het heft in handen. Jeffrey kon na een aantal minuten, als rechtback zijnde, een solo opzetten en beloonde deze met een doelpunt, 4-1. Enkele minuten later was het diezelfde Jeffrey, na een voorzet van Mitchell, die opnieuw scoorde, 5-1. Een ongekende weelde. Achterin was men vandaag niet allemaal altijd helemaal scherp en dat zorgde dat CKC er soms behoorlijk gevaarlijk doorheen kwam. Dit zorgde dan ook voor de 5-2.

Een solo van aanvoerder en midmid Mitchell zorgde voor de 6-2. Wat een schitterend eerste doelpunt als beloning op geduld en inzet!! Quincy zorgde voor de 7-2 na een pass van Bob en een slippertje achterin leverde de 7-3 op. In de tweede helft gingen we 3-4-3 spelen en Jordy speelde als tweede midmid erg goed, won veel duels en beloonde zijn eigen spel met een doelpunt, 8-3.

Natuurlijk werd de overwinning gevierd, maar moeten we ook zeggen: we mogen kritiek hebben op de achterhoede, maar ze stonden er wel! Stefan en Bob bedankt dat jullie na een week Oostenrijk toch vandaag wilden spelen, zonder jullie was het niets geworden! Rob en pechvogel Roland bedankt voor het aanvullen, wat hard nodig was!

De komende week gaan we zeker wel trainen, het mag dan vakantie zijn, maar we gaan gewoon door! Volgende week zijn we vrij van competitie verplichtingen (ondanks de vage ingelaste wedstrijd tegen VFC), na de herfstvakantie hervatten we de competitie op sportpark Wollefoppen, op 31 oktober is XerxesDZB onze tegenstander.

Man of the match: In zo’n wedstrijd is het moeilijk kiezen, kies je voor iemand die een mooi en/of belangrijk doelpunt maakt, iemand die zwaar vermoeid toch aan de aftrap verschijnt of iemand die heel veel inzet toont en soms net te kort komt..??

Uiteindelijk is de keuze gevallen op: Jordy Polak (vooral vanwege een hele goede tweede helft)

Uitspraak van de dag: "Een keer spelen, een keer raken, dat is eigenlijk het ware voetbal".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Vos, Boers, Van der Hoeven, Van Deelen (Van Grieken ’22); Van de Tuijn, Vredebregt, Schipper (Saygili ’40); Suurbach, Minke en Polak.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Vos, Boers, Van der Hoeven, Saygili; Van de Tuijn, Vredebregt, Polak; Suurbach, Minke en Van Grieken.