Sterk B2 spaart XerxesDZB

Dankzij enkele competitie wisselingen is de B2 ongeslagen en speelde het daarin vandaag de derde wedstrijd tegen XerxesDZB.

Na twee moeizame trainingsweken mocht er eindelijk weer eens worden gespeeld. In de herfstvakantie waren er een aantal weg en anderen vonden het niet nodig om te trainen. De afgelopen week hadden we drie zieken en daardoor zijn we de laatste vier trainingen niet één keer compleet geweest, maar ondanks dat de drie zieken (Jurriën, Jonathan en Stefan) nog niet geheel beter waren, telden we zaterdagochtend om 8.45 uur toch 14 spelers. Dat geeft toch wel aan dat deze groep graag wilt!

Omdat de Molenlaan gedeeltelijk was afgesloten gingen we binnendoor de oversteek maken, een tocht vol van obstakels (in de vorm van heuveltjes) was het gevolg. Gelukkig was dit geen voorbode van de wedstrijd. Vooraf kreeg de B2 nieuwe inloopshirtjes, welke ook gebruikt kunnen worden als uitshirt, dit seizoen zonder naam en aan het einde van het seizoen moeten ze worden ingeleverd. In de nieuwe shirts deden we de warming-up en werd ondertussen met een schuin oog gekeken naar de D1 dat hun wedstrijd op Sportpark Wollefoppen uiteindelijk met 1-7 wist te winnen.

Terug in de kleedkamer volgde er een korte wedstrijdbespreking omdat we de kleedkamer moesten delen met een team van BVCB. Eenmaal op het veld kon de wedstrijd op tijd beginnen en namen wij meteen het heft in handen. De eerste mogelijkheden gingen nog aan ons voorbij, maar toch namen we al in de derde minuut een voorsprong. Jurriën gaf de bal voor en Bob was er snel bij om de 0-1 te maken. Het bleek een belangrijk duel te zijn, want naast dat wij nog geen puntenverlies hadden zijn alleen XerxesDZB en Excelsior R. nog zonder nederlaag aan het begin van de laatste dag van oktober.

Na de 0-1 kwam de thuisploeg wat meer in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werden ze nauwelijks. Ook wij kregen minder kansen en was het zoeken naar het tweede doelpunt. Die er kwam halverwege de eerste helft. Bob gaf de bal deze keer voor en ondanks een vlagsignaal van de grensrechter mocht Jurriën door en hoe. Met het hoofd kopte hij de bal eenvoudig en effectief over de arme XerxesDZB-keeper. Het doelpunt (0-2) te mooi om te beschrijven! XerxesDZB trapte af en zocht meteen de aanval, de buitenspel staande spits mocht ondanks een vlagsignaal van Peter door en maakte de 1-2. Wellicht een goedmakertje, alhoewel ik me niet kon voorstellen dat Jurriën buitenspel heeft gestaan even hiervoor. Ondertussen was linksback Quinten vervangen door Vincent.

Met de stand van 1-2 gingen we door en op zoek naar een wat veiliger voorsprong. We creëerden enkele kansen, maar het lukte niet de keeper te verassen. Vlak voor de rust bouwden we van achteruit aan een nieuwe aanval. Rechtback Jeffrey zag de ruimte bij Bob en speelde deze aan, de overtreding op hem werd niet bestraft, want de scheidsrechter had gezien dat spits Jurriën scherp reageerde en daarmee de voordeelregel goed toepaste. Jurriën kon alleen af op het doel en maakt dan ook de 1-3!

Een mooie ruststand en we gingen dan ook met vertrouwen naar de kleedkamer. In de rust was er natuurlijk weinig aan te merken, maar wel met het advies om wat eenvoudiger te gaan spelen, die bal sneller te laten rondgaan en niet onnodig een man proberen uit te spelen. In de rust pasten we twee wissels toe: de nog wat zieke Jonathan en Harold, die vanwege een blessure een tijd niet kon spelen, kwamen het veld in voor Jeffrey en Maarten.

De tweede helft begon moeizaam, op een vrije trap van de thuisploeg werd door Hasan niet gereageerd en de aanvaller van XerxesDZB, die wel in beweging kwam, kon op de rand van de vijf meter eenvoudig de 2-3 maken. De thuisploeg, aangemoedigd vanaf de zijlijn rook mogelijkheden, maar achterin hielden vooral Stefan en Elmar ons op de been.

De rentree van Harold in B2 was van korte duur, want na twaalf minuten moest hij met een bloedneus van het veld en werd vervangen door Quinten. Wij moesten het hebben van de counter, waarin Mitchell telkens een belangrijke rol speelde, omdat XerxesDZB alleen nog maar dacht aan aanvallen en het middenveld liet lopen. Het countervoetbal lukte soms heel aardig. Vooral spits Jurriën kreeg een aantal mogelijkheden, maar was soms niet altijd even gelukkig in de afwerking. Om wat meer te brengen op het middenveld werd, de in de tweede helft wat minder spelende, Hasan vervangen door Jeffrey. Hierdoor ontstond er op de rechterflank wat meer ruimte en kwamen we er wat vaker uit. We kregen wat meer lucht achterin en de thuisploeg was aan het verslappen.

Het duurde tot zeven minuten voor tijd dat we weer scoorden. Jurriën verloste ons van de twijfel en maakte de 2-4. De laatste dubbele wissel volgde: Harold, die nog wat speelminuten kreeg, en Maarten kwamen Vincent en Jordy vervangen. De boel ging op slot na de 2-4. Het bleek echter niet nodig want de thuisploeg was mentaal gebroken en na een pass van Jurriën en een uitstekende actie van hemzelf in de zestien, maakte Quincy de 2-5 op vier minuten voor het einde! Na exact 80 minuten hield de goed leidende scheidsrechter het voor gezien. De felicitaties waren op z’n plaats, want toen het in de tweede helft even wat minder ging werd er als team gestreden en geknokt voor het behoud van de stand op het scorebord. Klasse mannen!!

Een leuke, en belangrijke, overwinning waarin we hebben geleerd waar onze zwakke punten nog zitten. Omdat Excelsior R. thuis verassend verloor van Nieuwerkerk (0-2), zijn we niet alleen de enige zonder puntenverlies, maar ook de enige zonder nederlaag! Volgende week ontvangen we Deltasport B1. We gaan er alles aan doen om de huidige status in deze 3e klasse te behouden!

Man of the match: Stefan Boers (is uitleg nog nodig!?!?)

Uitspraak van de dag: "Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Vos (Van der Lee ’40), Boers, Saygili, Van Oers (Van Stiphout ’24); Van de Tuijn (Van de Hoeven ’40), Vredebregt, Polak; Suurbach, Minke en Van Grieken.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Stiphout (Van de Tuijn ’73), Boers, Van de Hoeven, Van der Lee (Van Oers ’52); Saygili (Vos ’61), Vredebregt, Polak (Van der Lee ’73); Suurbach, Minke en Van Grieken.