B2 wint derby bij VOC

Na de nederlaag twee weken geleden en de midweekse overwinning op C1 heeft de B2 zich in de competitie redelijk herstelt.

Een derby is altijd leuk, altijd spannend, altijd vol strijd. Zeker de burenstrijd met VOC is altijd op het scherpst van de snede. De laatste tijd worden er door de thuisploeg van vandaag goede scheidsrechters aangesteld voor dit onderlinge treffen. Vandaag stond de wedstrijd onder leiding van scheidsrechterscoördinator Roberto.

Na de nederlaag op eigen veld van Deltasport had de B2 wat goed te maken in de competitie. Afgelopen maandag werd de teamspirit wat opgekrikt. Er werd met de ruime cijfers van 1-7 gewonnen van de C1 en er werd op dinsdag een bezoek gebracht aan de wedstrijd Jong Oranje – Jong Spanje (2-1) op ‘het Kasteel’. Voorafgaand aan het altijd belangrijke (hoe stand op de ranglijst ook is) duel met VOC kregen we een afmelding van de zieke Jurriën en de melding dat zowel Quincy als Vincent licht geblesseerd waren.

Oemar en Lucas kregen een zeer gewaardeerde invalbeurt en zorgden ervoor dat we met een fatsoenlijk aantal spelers naar ‘de buren’ konden. Om iets over 11.00 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld in de uiterste hoek. Gelukkig stond er niet veel wind waardoor het redelijk voetballen was met bovendien een lekker (laagstaand) zonnetje. We begonnen sterk, maar het was lastig om echt duels te winnen. De matige tegenstander zorgde ervoor dat wij uit ons spel werden gehaald. Het lukte soms heel aardig om een leuke aanval op te zetten. Maar moesten aan de andere kant waken voor onderschatting. Het liep allemaal naar behoren alleen dat doelpunt bleef uit. Totdat Mitchell de bal gaf op Lucas die de bal over de uitgekomen keeper in het doel kopte, 0-1.

Het geeft altijd een geruststellend gevoel om bij VOC op voorsprong te komen. Even later werd een hoekschop van Mitchell rechtstreeks afgeleverd op de voeten van Bob, die de bal in één keer op de slof nam en zo heel mooi de 0-2 maakte! Natuurlijk is 0-2 een vrij veilige voorsprong om de rust mee in te gaan, maar blijf geconcentreerd spelen! Dat was de voornaamste boodschap in de rust ook voor de tweede helft. Daarnaast moeten we gaan leren om simpeler te gaan spelen. Gewoon een bal in elkaars voeten aanspelen over de grond. Maak het elkaar en jezelf niet onnodig moeilijk!

De tweede helft was nauwelijks begonnen of we maakten de 0-3. Vanaf de aftrap werd er direct doorgejaagd op de matige VOC-verdedigers en een pass van Mitchell werd door Maarten afgewerkt! In het vervolg van de tweede helft probeerde we soms wel te voetballen en we kregen wel degelijk kansen, maar het lukte jammer genoeg niet altijd. Quincy kreeg een grote kans, maar de bal kwam via de onderkant van de lat volgens de scheidsrechter niet over de lijn. Het verzwaarde middenveld vergat vervolgens soms te verdedigen, maar keeper Elmar zorgde regelmatig dat we vandaag voor de eerste keer dit seizoen geen tegendoelpunt moesten incasseren. In de tweede helft werd de strijd wat feller en werden Jeffrey en zijn tegenstander nog even voor een afkoelingsperiode langs de kant gezet.

Een 0-3 overwinning is een goed resultaat op de velden van VOC al had er zeker (veel) meer ingezeten. Volgende week ontvangen we, op het zeer vroege tijdstip van 8.45 uur, Excelsior R. B3. In het begin van de competitie wist de ploeg van Woudestein een aantal leuke resultaten neer te zetten en waren ze zelfs nog even koploper, maar na een nieuwe nederlaag (op eigen terrein) zijn ze behoorlijk afgezakt, maar…dat betekend dus volgende week weer waken voor onderschatting!

Oemar en Lucas bedankt voor het invallen!!

Man of the match: Quincy Suurbach (ondanks blessure en als spits, zonder te scoren, zeer lastig voor de tegenstanders)

Uitspraak van de dag: "Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten spelen".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Oers, Boers, Van de Hoeven, Van der Lee (Van Stiphout ’25 / Van der Lee ’40); Vos (Van de Tuijn ’25), Vredebregt, Polak; Van Kan (Van der Woerd ’40), Suurbach en Van Grieken.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Oers (Vos ’58), Boers, Van de Hoeven, Van der Lee; Van der Woerd, Vredebregt, Polak (Van Kan ’70); Van de Tuijn, Suurbach en Van Grieken.