Meest minimale overwinning

Barre omstandigheden waren het, met veel kansen, voetballend bij vlagen vele malen beter, een strafschop, een bondscheidsrechter en uiteindelijk drie punten!

De thuiswedstrijd tegen Excelsior R. B3 stond op het programma en vrijdagavond werden er drie afmeldingen genoteerd. Harold, Jeffrey en Vincent konden vanwege ziekte niet spelen. Met een spelersgroep van 13 man kom je er dan echt eentje tekort. Gelukkig werden Mo en Rakheem van C1 bereid gevonden om mee te doen, waardoor we ook een wisselspeler konden bijschrijven.

Het vroege duel met Excelsior R. zou onder leiding staan van een BOS cursist van de KNVB, maar de beste man kwam niet opdagen! De scheidsrechter begeleider, Rob van Wolferen, vanuit de KNVB (zelf ook bondscheidsrechter) nam de taak over en zo hadden we in de derde klasse dus een officiële scheidsrechter.

Door deze scheidsrechterswisseling begon het duel iets later dan gepland. We begonnen redelijk aan de wedstrijd, maar we misten overtuiging en voetbalden te moeilijk. Toch waren de grootste kansen voor ons. Een voorzet vanaf links werd door Jurriën keihard op de lat geschoten, terwijl deze langs de kant al werd geteld. Even later was een voorzet vanaf rechts te hard voor Bob, waardoor de bal voorlangs ging. De aanvallen van Excelsior waren ook behoorlijk gevaarlijk. Mo haalde nog een bal uitstekend van de lijn na een hoekschop. Halverwege de eerste helft was het zachtjes regenen voorbij en kregen we te maken met een ware wolkbreuk en werd het voetballen steeds moeilijker. Een pittige overtreding op Stefan werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien, maar de daaruit voort gekomen aanval werd onschadelijk gemaakt.

Ondanks de vele kansen in de eerste helft aan beide zijden, gingen we met 0-0 de rust in. Daarin werd besproken dat we simpeler moesten spelen en in duels meer overtuiging moesten ingaan.

De tweede helft begon en we namen het heft in handen. We speelden goed én (eindelijk) simpel. Er werden met simpele passes telkens een nieuwe aanval opgezet. Behalve de Excelsior verdediging waren de bezoekers nergens. Het was druk voor het doel van de Excelsior keeper, waardoor het niet lukte om grote kansen te creëren. Een kans was er wel, maar Jurriën raakte de buitenkant van de paal. Bij een, op dat moment, zeldzame tegenaanval kregen de bezoekers een hoekschop en daaruit haalde, deze keer, Jonathan de bal van de lijn. Het bleef dus wel oppassen.

Na ongeveer 15 minuten in de tweede helft brak Mitchell door de verdediging en wilde vanaf de rechterkant van het strafschopgebied de bal gaan voorgeven. Maar op deze totaal ongevaarlijke plaats werd er op hem een overtreding begaan. De scheidsrechter wees onverbiddelijk en zeer terecht naar de 11 meter stip. Er was totaal geen protest want het was overduidelijk! De aanvoerder nam zelf zijn verantwoordelijkheid en scoorde de 1-0 vanaf 11 meter, de keeper zat er nog wel aan, maar hij telt! Bij deze voorsprong hielden we nog een hele tijd het betere van het spel en met simpel samenspel kregen we ook kleine kansjes, waaronder een grotere van Mitchell, maar ook deze eindigde op de paal. Na enkele omzettingen bij de gasten werd 15 minuten voor tijd een zwaar offensief ingezet. Dit leverde wel mogelijkheden op en viel de buitenspelval een paar keer goed en hadden we eindelijk eens het geluk aan onze zijde. De laatste minuten werd Quincy er in de verdediging bij gezet en haalde hij nog een keer een belangrijke bal weg.

We behielden de meest minimale voorsprong vast tot aan het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en daardoor werd Mitchell de matchwinner van de dag. Doordat andere wedstrijden vandaag werden afgelast kwamen we in het aantal gespeelde wedstrijden wat dichterbij de koplopers en passeerden we Zwaluwen op de ranglijst. Volgende week ontvangen we deze ploeg uit Vlaardingen.

Dan zullen we ervoor moeten zorgen dat we direct goed aan de aftrap staan en voetballen zoals we dat kunnen en vandaag in de tweede helft bij vlagen hebben laten zien. De enige andere wedstrijd die vandaag werd gespeeld in deze toch spannende 3e klasse, waarin nauwelijks hele grote uitslagen worden genoteerd, was het duel tussen Nieuwerkerk en VOC, dat duel eindigde in 1-1.

Bedankt: Mo en Rakheem bedankt voor de invalbeurten! Zonder jullie was het behoorlijk lastig geworden!

Man of the match: Stefan Boers (ondanks vaak het slachtoffer van gemene overtredingen, een ijzersterke verdediger)

Uitspraak van de dag: "Een formatie die wil winnen, moet kunnen verdedigen".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Mokhtari, Boers, Van de Hoeven, Van Oers; Van de Tuijn (Shermarkia ’31), Vredebregt, Polak; Suurbach, Minke en Van Grieken.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Mokhtari (Van de Tuijn ’62), Boers, Van de Hoeven, Van Oers; Shermarkia, Vredebregt, Polak; Suurbach, Minke en Van Grieken.