B2 ontsnapt op spectaculaire wijze

Op 5 december stond de topper tegen Zwaluwen op het programma. De nummer 3 en nummer 4 uit de competitie gaven allebei één helft cadeautjes weg.

Er waren weer zeer weinig wedstrijden op het complex vanwege de hevige regenval van de afgelopen dagen. Gelukkig kunnen we sinds dit seizoen beschikken over een kunstgrasveld. Hierdoor hebben we de twee wedstrijden die we achter liepen op de koplopers ingehaald. Na de bescheiden winst op Excelsior R. vorige week stond vandaag de topper met Zwaluwen op het programma.

Om 10.30 uur mochten we beginnen aan de wedstrijd. We begonnen moeizaam en het was zoeken en zoeken tegen een team dat er vandaag alles aan zou gaan doen om de aansluiting te behouden. Zwaluwen heeft namelijk al twee keer verloren en de meeste wedstrijden gespeeld van de top 4. Wij leken niet wakker, niet gemotiveerd. De bezoekers kwamen dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Hierna probeerden we wel te voetballen, maar niets lukte omdat er weer veel te moeilijk werd gedacht. De tegenstander ging hier redelijk mee om, maar kon niet écht een verschil maken. Halverwege de eerste helft stond een aanvaller van Zwaluwen op het randje van buitenspel, maar mocht door van grens- en scheidsrechter. Eén op één met Elmar faalde hij niet en kwamen de bezoekers toch op 0-2.

Omdat wij de beleving en de wil om te winnen niet hadden vandaag gingen we ook met deze stand de rust in. In de kleedkamer was het ijzig stil. Werd hier vandaag de aansluiting met de koplopers verloren? Besproken werd de inzet, beleving en voor de zoveelste keer het simpele voetbal. Twee wissels, een tactische omzetting en de verwijzing naar de inzet tijdens trainingen moesten de tweede helft een ander B2 op het veld gaan laten zien.

Dit lukte dan ook! De tweede helft was nauwelijks begonnen of er werd druk gezet op de defensie van de gasten. Jurriën kreeg de bal voor de voeten en in de eerste minuut van de tweede helft maakte hij de zeer belangrijke aansluitingstreffer, 1-2. Ineens was er wel beleving te zien en werd de tegenstander een hele tijd op de eigen helft gehouden. Dit leverde kleine en grote (Mitchell oog in oog met de keeper) kansen op, maar de gelijkmaker bleef uit. Zwaluwen kon in de tweede helft alleen maar op de counter spelen en deed dat dan ook en niet geheel onverdienstelijk, maar Stefan en Quincy hielden het dicht en daarnaast ook de niet onverdienstelijk spelende backs Jeffrey en Quinten hielden een gevaarlijke mogelijkheid op afstand.

Een klein kwartier voor het laatste fluitsignaal gebeurde dat gene waar iedereen op had gehoopt en gezien het spel in de tweede helft ook meer dan verdiend was. Spits Jurriën kopte de 2-2 binnen (zie laatste foto in fotoalbum)! De laatste tien minuten kwamen er aan beide kanten nog wel een klein kansje, maar een winnaar in dit duel (hoewel zowel wij als Zwaluwen daar anders over denken) zou niet terecht zijn geweest. Beide teams hebben één helft gevoetbald en één helft verzuimd om te voetballen.

Volgende week zullen wij écht eens anders uit de startblokken moeten komen. Aan de Van Duyn van Maasdamweg wordt op het gloednieuwe complex de wedstrijd tegen de nummer 2, Zestienhoven B2 gespeeld. Doordat alle andere wedstrijden van vandaag in onze competitie werden afgelast hebben we nu precies zoveel punten Dan Zestienhoven. De tegenstander van volgende week heeft echter een iets beter doelsaldo. De aftrap van deze derby is om 10.30 uur.

Man of the match (tweede helft): Jurriën Minke

Uitspraak van de dag: "Je moet gewoon denken zoals de situatie is. Je hebt een punt. Er is dus nog niets verloren".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Stiphout (Vos ’40), Boers, Van de Hoeven, Van Oers; Van de Tuijn, Vredebregt, Polak (Van der Lee ’40); Suurbach, Minke en Van Grieken.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Vos, Boers, Suurbach, Van Oers; Van de Tuijn (Polak ’72), Vredebregt, Van de Hoeven, Van der Lee; Minke en Van Grieken.