Puntendeling met Zestienhoven

Zaterdag 12 december speelden de B2 van Schiebroek94 en Zestienhoven de topper (nr2 en nr3 in de competitie) en derby gelijk.

Op het gloednieuwe complex van Zestienhoven kwamen we op tijd aan, maar moesten we (ondanks dat er geen volledige programma was) de kleedkamer delen. Vervolgens moest de warming-up worden gedaan op het slechte grasveld omdat op het kunstgrasveld nog een wedstrijd werd gespeeld. Na de warming-up gingen we zoals gewoonlijk nog even naar binnen voor de bespreking en opstelling.

We startten vandaag eens in een 4-4-2 opstelling, vooral omdat dat de tweede helft vorige week heel goed ging. Om 10.30 uur begonnen we aan de wedstrijd, die net als vorige week thuis onder leiding stond van scheidsrechter Lamber van Dijk. Vandaag waren we meteen wakker en vanaf het eerste bal contact namen we het heft in handen. We drukten Zestienhoven terug op de eigen helft, maar echte kansen kwamen er eigenlijk nog niet.

Zestienhoven probeerde er met counters uit te komen, maar ook Elmar werd niet echt op de proef gesteld. Halverwege de eerste helft kregen wij wat meer kansen en op dat moment waren we echt beter dan de gastheren. Na 31 minuten spelen gaf Mitchell een pass op Jurriën die zijn mogelijkheid verzilverde in de verre hoek, 0-1. Bovendien was het de spits zijn vijftiende doelpunt van het seizoen alweer. De stand was een ongekende weelde, maar nu de vraag hoe wij om zouden gaan met deze voorsprong.

De rust haalden we vrij eenvoudig met deze voorsprong. In de kleedkamer werden we echter verrast met een nieuw team erbij in onze kleedkamer, een C team van Excelsior’20. De bespreking in de rust verliep hierdoor wat rommelig, maar de boodschap was duidelijk: blijven voetballen en nog iets scherper zijn dan in de eerste helft, want de thuisploeg zal er in de tweede helft een schepje bovenop gaan doen.

De tweede helft begon en Zestienhoven nam inderdaad het heft in handen. Vooral de eerste twintig minuten na rust hadden wij het heel lastig. We voetbalden te moeilijk en speelden elkaar de bal niet strak in de voeten en liepen ook teveel achteruit te voetballen, hierdoor liep de druk hoog op en bleven we met kunst en vliegwerk overeind.

Halverwege de tweede helft kwamen Jordy en Maarten, de verdedigers Jonathan en Quinten vervangen en kregen we weer wat meer grip op de wedstrijd. Achterin verspeelde Zestienhoven knullig de bal en kregen wij met Bob dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de keeper zat er goed aan en bleef het 0-1. Rond tien minuten voor tijd werd er een speler van Zestienhoven af gestuurd omdat hij Jurriën onderuit schopte terwijl de bal niet eens in de buurt was. Extra zuur was het dat in de vijf minuten die volgde wij niet echt konden overtuigen, sterker nog op dat moment zette Zestienhoven nog eens extra aan en maakte de 1-1.

In de laatste minuten kregen wij nog twee keer een kans op 1-2, maar zowel Mitchell als Jurriën lukte het niet om te scoren. Hierdoor speelden we voor de twee week op rij gelijk en werd koploper Deltasport de lachende derde met een 1-3 overwinning bij Excelsior R.

Man of the match: Quincy Suurbach (vandaag zeer zeker als voorstopper!)

Uitspraak van de dag: "Als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet kunt verliezen”.

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Vos, Boers, Suurbach, Van Oers; Van de Tuijn (Van Stiphout ’36), Vredebregt, Van de Hoeven, Polak (Van der Lee ’27); Minke en Van Grieken.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Stiphout (Van de Hoeven ’72), Boers, Suurbach, Van Oers (Polak ’56); Vos, Vredebregt, Van de Hoeven (Van de Tuijn ’56), Van der Lee; Minke en Van Grieken.