B2 verslaat favoriet en wint zaaltoernooi

In de kerstvakantie werd het jaar 2009 door de B2 goed afgesloten! Na winst in de finale tegen tweede klasser BSC’68 mocht de taart worden aangesneden.

Net als elk jaar in de winterstop nam Schiebroek’94 weer met de meeste jeugdteams deel aan de traditionele zaaltoernooien van DSVP in Pijnacker. Op dinsdag 29 december was het, om 14.00 uur, de beurt aan de B2. Er werden 7 spelers (Elmar, Stefan, Mitchell, Bob, Jurriën, Quincy en Jonathan) van de 13 spelers uitgenodigd, want het toernooi wordt gespeeld met slechts 5 spelers per wedstrijd. Na een tripje Overschie, Schiebroek, Hillegersberg, Terbregge, Bergschenhoek, Berkel en Pijnacker arriveerden we ruim op tijd op Sportpark de Groene Wijdte.

Om 14.00 uur begon in poule A de wedstrijd tussen DSVP A en VVOR welke door de gastheren met 2-0 werd gewonnen. Vervolgens waren wij aan de beurt om tegen de thuisploeg aan te treden, maar dan de B versie. DSVP speelt in de 4e klasse. Dankzij twee snelle doelpunten van Jurriën werd dit duel vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen. Een uitstekende start dus van het conditioneel zware zaalvoetbaltoernooi. In de andere poule won BSC’68 vervolgens met 5-1 van VVOR.

De tweede wedstrijd in onze poule was die tussen ons en mede derde klasser Moerkapelle. We begonnen dit duel wat moeizaam en kwamen ook terecht met 1-0 achter. Mitchell bracht ons echter prima op gelijke hoogte en we waren weer helemaal terug in de wedstrijd. Twee en een halve minuut voor tijd moest Bob voor 2 minuten naar de kant, omdat hij doorging op de keeper (een terechte beslissing). Eerst liepen we nog even achter de feiten aan maar later namen we met een man minder het heft in handen en maakten we ook nog eens de verdiende 2-1, Jurriën was de doelpuntenmaker! De laatste 30 seconden mocht Bob terugkeren in het veld en maakte ook nog de 3-1! Een uitstekende teamprestatie!

Omdat wij onze twee wedstrijden hadden gewonnen speelden we sowieso de finale, maar dat betekende dat we vier wedstrijden moesten toekijken. In poule A werd 2e klasser BSC’68 zoals verwacht groepswinnaar door met 2-1 te winnen van DSVP A en daardoor onze tegenstander in de finale. De laatste wedstrijd in poule B werd door Moerkapelle met 3-2 gewonnen van DSVP B. Hierna was het tijd voor de finale wedstrijden. De wedstrijd om de 5e en 6e plaats werd gewonnen door VVOR van DSVP B. Het duel om de 3e en 4e plaats werd door DSVP A gewonnen van Moerkapelle.

De finale tussen favoriet en 2e klasser BSC’68 uit Benthuizen en 3e klasser Schiebroek’94 begon om 15.45 uur. In het begin ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op, maar ongeveer op de helft zette aanvoerder Mitchell ons, iets wat tegen de verhouding in, op 1-0. Hierna waren we zeker beter en maakte invaller Jurriën de 2-0! BSC probeerde het wel, maar Jonathan, Stefan en Elmar hielden ons op de been en voorkwamen de aansluitingstreffer. Na afloop werd de verdiende taart aangesneden en werd 2009 met een verdiende 1e prijs afgesloten!


Schiebroek’94 B2, dat in de competitie derde staat met een gelijk aantal punten dan de nummer 2 Zestienhoven B2, wenst alle lezers langs deze weg een gelukkig, gezond en sportief 2010!