Degelijke overwinning op zwak Hillegersberg

Er scheen een heerlijk lente zonnetje op sportpark Duivesteyn, maar de temperatuur liet nog wat te wensen over. De prestatie op het veld daarentegen was van een uitstekend niveau.

Vorige week was er nog de moeizame winst op VFC, maar vandaag zagen we weer het echte B2 terug. Op de verjaardag van aanvoerder Mitchell werd er op het late tijdstip van 15.00 uur afgetrapt in een 4-3-3 opstelling voor het treffen met Hillegersberg. Dé enige echte derby van Hillegersberg-Schiebroek.

De heenwedstrijd in deze derby was de eerste winst van B2 dit seizoen. Er werd aan de Hazelaarweg met 3-1 gewonnen. Vandaag leek de thuisploeg de punten op sportpark Duivesteyn te willen houden. De gastheren kwamen snel en gemotiveerd uit de startblokken. Wij kwamen nauwelijks in het spel voor en Hillegersberg had al twee 100% kansen gehad. Tot twee keer toe hield Elmar de stand op 0-0. Langzaam namen we steeds meer het heft in handen. Het lukte echter nog niet om kansen te creëren. Na ruim tien minuten spelen ging laatste man Stefan op avontuur en kwam in schietpositie. In plaats van te schieten stuurde hij Quincy de zestienmeter in. De rechtsbuiten twijfelde niet en zette ons op een 0-1 voorsprong! Eerlijk is eerlijk op dat moment was het tegen de verhouding in. Na dit doelpunt kwam de thuisploeg er eigenlijk niet meer aan te pas. Er werd redelijk tot goed gespeeld en natuurlijk wilde Hillegersberg wel, maar het stond goed vandaag bij ons.

Halverwege de eerste helft kreeg Quincy de bal aangespeeld en stuurde spits Jurriën richting het doel. De spits en topscoorder soleerde langs de verdedigers van zijn oude club en scoorde de 0-2. Onbewust speelden we al 3-4-3 en nadat Jeffrey voor Jonathan in de plaats was gekomen gingen we ook echt iets aanvallender spelen. Dit leverde nog meer mogelijkheden op. Direct na de wissel mocht Jeffrey van afstand aanleggen en even later mocht ook Stefan het van afstand proberen. Helaas leverde beide schoten geen doelpunt op. Tegen het einde van de eerste helft werd er vanaf de linkerkant aangevallen. De bal werd ingespeeld op Jurriën die de bal goed of slecht raakte, maar in ieder geval kwam de hoge bal gevaarlijk voor het doel. Vlak voordat de keeper de bal wilde pakken was Quincy er snel bij om, zijn tweede en ons derde doelpunt van de dag te maken, 0-3.

De rust was er na de gebruikelijke 40 minuten en er was niet veel aan te merken. Wel moesten we proberen om de bal nog meer rond te laten gaan en meer rust aan de bal te hebben. De tweede helft begon van beide kanten erg slap. Na ruim tien minuten werd de bal diep gespeeld op Jurriën. Op de achterlijn behield de spits prima het overzicht en legde de bal terug op de jarige Mitchell, de aanvoerder maakte geen fout en maakte de 0-4.

De samenwerking werd lopende de wedstrijd steeds beter, niet heel lang na de 0-4 was het Quincy die op avontuur ging en ook het overzicht behield. Hij speelde de bal breed op de in de rust ingevallen Bob. Hij zette ons op 0-5. Bij een, overigens spaarzame, tegenaanval viel vandaag op dat Vincent goed speelde en een twee tegen één situatie in zijn nadeel uitstekend wist op te lossen. Hierdoor, en omdat de scheidsrechter geen strafschop zag in de buiteling van de Hillegersberg-spits na een charge van Stefan, hielden we vandaag weer eens de nul!

De score liep nog op, want na de verkeerde uittrap van de keeper, recht in de voeten van Jurriën, kon onze spits alleen op hem af en maakte ook zijn tweede van de dag, 0-6. Onder andere via Quincy kregen we nog de kans op meer, maar het bleef bij 0-6. Een prima uitoverwinning in deze derby op een (ver)zwak(t) Hillegersberg. De eenheid in het team en het uitstekende, steeds beter wordende, samenspel leverde vandaag een degelijke winst op zonder al te veel inspanningen.

Na afloop van de wedstrijd werd er een teamfoto gemaakt, want de oude is alweer even zijn tijd voorbij. Ook Simon mocht deel uit maken van de teamfoto. De voormalige spits en topscoorder van C1 heeft zich de afgelopen week, na maanden van blessureleed, aangesloten bij de trainingen van B2. We hopen allemaal dat hij snel, maar verantwoord, ook bij wedstrijden kan aansluiten. Op de trainingen hebben we in ieder geval gezien dat hij het scoren nog niet verleerd is!

Man of the match: Vincent van Stiphout (als iets gewoon goed is, mag dat ook wel eens gezegd worden!)

Uitspraak van de dag: (1) "Van een schouderklopje is nog nooit iemand geblesseerd geraakt". (2) "Ik heb ontzettend veel respect voor mensen die fouten maken, maar zich steeds weer voor de volle 100% kunnen inzetten".

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Stiphout, Boers, Van de Hoeven (Vos ’29), Van Oers; Van der Tuijn, Vredebregt, Van der Lee; Suurbach, Minke (Van Grieken ’40) en Polak.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Stiphout, Boers, Van Oers; Van der Tuijn, Vos, Vredebregt, Van der Lee (Minke ’51); Suurbach, Van Grieken en Polak.