Geen makkie, maar toch winst

De wedstrijd bij de hekkensluiter werd uiteindelijk omgezet in een overwinning en werd er geen schade opgelopen in deze fase van de competitie.

Om kwart voor drie pas verzamelen en dan om kwart over vier spelen in een uitwedstrijd bij hekkensluiter CKC, daar waar Schiebroek’94 het traditioneel altijd lastig heeft. Er werd vooraf meerdere malen gewaarschuwd voor onderschatting en gevraagd om veel simpel voetbal. De wedstrijd van de MA 1 voor ons die uitliep was wellicht leuk om naar te kijken, maar in de kou niet goed voor de concentratie.

We begonnen uiteindelijk pas na half vijf aan het duel waarin ook de scherpte ontbrak. We hadden toch zoiets van, dat doen we wel effe, maar in deze fase van de competitie zijn er geen ‘makkies’ meer. Vorige week vernamen we uit Nieuwerkerk dat de thuisploeg het koploper Deltasport tot op het laatst lastig maakte. Eerder op de ochtend won Zestienhoven met slechts 1-2 bij Zwaluwen. CKC was gebrand op een stunt en kreeg na ongeveer 25 minuten spelen wat het verdiende. Wij speelden slap en inspiratieloos in de eerste fase van de wedstrijd. Er waren wat kleine en grotere kansjes over en weer geweest, maar de thuisploeg strafte een verdedigingsfout genadeloos af, 1-0.

Een achterstand bij de nummer laatst uit de competitie. Lucas kwam direct Vincent vervangen en dat bracht al meer voetbal in de ploeg. Toch maakten we het ons zelf erg moeilijk. We waren toch niet helemaal geconcentreerd. Een voorzet van Lucas werd door Quincy perfect aangenomen en dachten we goed ingeschoten, maar de vrijgelaten spits knalde de bal rakelings naast het doel van de gastheren.

We probeerden vervolgens wel te voetballen, maar de tegenstander was gewoon net iets scherper, zat er (wel) kort op en had een verdedigingsblok neergezet waar niet doorheen te komen was. Aanvoerder Mitchell probeerde het dus maar eens van afstand. Een geplaatst schot eindigde boven de keeper op de lat en werd weggewerkt. Even later was er meer precisie, vanaf de linkerkant van het veld kreeg hij de ruimte om aan te leggen en de bal met veel gevoel in het doel te schieten. Dit wonder schone doelpunt van Mitchell was van een klasse apart en zorgde vlak voor de rust voor de 1-1.

De rust brak aan en er werd gezegd waar het op stond en wat er nodig was om eruit te komen, maar er leek nog steeds niet voldoende concentratie. Toch begonnen we aan de tweede helft in dezelfde samenstelling. Immers konden Jurriën (rugblessure) en Jonathan (knieblessure) vandaag niet in actie komen en dus hadden we niet veel mogelijkheden om iets te forceren.

Aan het eind van de eerste helft was Lucas in de spits gaan spelen en werd Quincy rechtsbuiten. Er kwam in de tweede helft langzaam wat meer ritme in het spel en CKC werd vaak teruggedrukt op de eigen helft. Het verdedigingsblok zorgde ervoor dat wij nauwelijks kansen creëerden, sterker nog de thuisploeg kreeg dé kans op 2-1. Een voorzet vanaf links werd door de spits gemist ondanks dat hij tussen vier verdedigers én voor een leeg doel vrij kon inkoppen. Was het een Engeltje of puur voetbalgeluk? Na een uur spelen vandaag was de stand nog steeds 1-1. Bob liep door op de keeper en ontsnapte aan een rode kaart en kreeg slechts geel van de prima leidende scheidsrechter. Het sein voor de laatste twintig minuten was gegeven. Spits Lucas kreeg het op zijn heupen en werkte zich helemaal suf voor de B2, een actie in de zestien en een prima voorzet was de inleiding voor de 1-2. Jeffrey maakte het verlossende doelpunt!

We bleven voetballen en de lijn bij CKC leek geknapt. Bob mocht een hoekschop nemen, hij zag en vond Lucas die de bal aannam en de bal heerlijk het doel in volleerde, 1-3. Vijf minuten voor tijd ging Stefan op avontuur en vond Lucas in de zestienmeter, met een geweldige individuele actie zette hij drie verdedigers op het verkeerde been en faalde niet oog in oog met de doelman, 1-4.

Maandag ontmoeten we thuis Capelle B2 voor een oefenwedstrijd. Hopelijk kunnen we dan wel laten zien wat we op trainingen wél kunnen. De bal lekker rond laten gaan, geconcentreerd spelen en keihard werken voor elkaar. Overigens wil ik wel nog even kwijt dat ik het wederom geweldig vind dat geblesseerde spelers wel bij wedstrijden aanwezig zijn, Jonathan en Jurriën bedankt voor jullie support. Lucas bedankt voor het deelnemen aan deze wedstrijd en dat verdient maar één ding:

Man of the match: Lucas van Kan (!!)

Uitspraak van de dag: (1) "Er zijn geen ‘makkies’ meer in het voetbal" (2) "Soms moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt"

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Stiphout (Van Kan ’27), Boers, Van Oers, Van der Lee; Vos, Vredebregt, Polak; Van der Tuijn, Suurbach en Van Grieken.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Oers, Boers, Vos, Van der Lee (Van Stiphout ’69); Van der Tuijn, Vredebregt, Polak; Suurbach, Van Kan en Van Grieken.