Gelijkspel tegen gelijkwaardige tegenstander

Op maandag 15 maart was de B2 aan de beurt om een doordeweekse wedstrijd te spelen op het, afgelopen zomer, aangelegde kunstgrasveld. Mede derde klasser Capelle B2 was de tegenstander.

Om 19.15 uur begonnen we aan het duel met het tweede B team van hoofdklasser Capelle. Vandaag misten we naast Jurriën en Jonathan ook Vincent, Ricardo en Wesley van B1 waren bereid gevonden vandaag mee te doen. We begonnen zoals, de laatste weken, gewoonlijk in een 4-3-3 samenstelling. Al meteen was duidelijk dat we vandaag beter stonden als afgelopen zaterdag. Er was meer strijd en meer samenspel, er werd beter nagedacht en beter gecoacht. Dit kwam uiteraard ook door de tegenstander die net als wij graag wilden voetballen.

De eerste 20 minuten werd er veel strijd over en weer geleverd, er werden duels gewonnen én verloren aan beide kanten. Beide teams moesten genoegen nemen met slechts een handje vol kleine kansen. Na ruim 25 minuten spelen kregen wij een hoekschop te nemen. De verdedigers van Capelle kregen de bal niet weg en de bal kwam voor de voeten van Jordy (vandaag linksbuiten), die de bal hard, maar zuiver inschoot, 1-0. Een uitstekende voorsprong! Alleen hierna dachten we dat we het wel even zouden doen, we dachten te aanvallend en speelden bijna met 8 spelers vóór de bal.

Tien minuten nadat wij op voorsprong waren gekomen was het Capelle dat binnen drie minuten de wedstrijd deed kantelen. En dat kwam vooral omdat we te aanvallend dachten en fouten maakten die we te vaak maken. Belangrijk is om op het veld positief te blijven naar elkaar, jammer genoeg gebeurde dat niet helemaal. Twee tegendoelpunten zorgde voor de ruststand van 1-2.

In de rust werd er weliswaar gecomplimenteerd voor het getoonde spel, maar ook werd er de kanttekening geplaatst bij het aanvallende spel. De tweede helft startte onder, de weer uitstekende leiding van scheidsrechter Hans Teijn, en net als in de eerste helft stonden er twee teams die aan elkaar gewaagd waren.

Beide teams probeerden de aanval te zoeken, over en weer werd de aanval gezocht. In het eerste deel van de tweede helft waren we iets beter en kreeg de jarige Quincy nog een kans, maar wist deze niet te benutten. Hierna zette Capelle iets aan, maar wist ook niet te scoren. Na ruim een uur spelen zocht laatste man Stefan weer eens de aanval. Na twee keer een assist te hebben gegeven in de laatste twee wedstrijden besloot hij het nu eens zelf te doen. Het doelpunt van Ron Vlaar tegen Groningen gezien? Bijna identiek aan dat doelpunt, maar dan in de andere hoek, schoot Stefan ons met dit geweldige schot naar 2-2!

Beide teams probeerden het nog wel en de bezoekers kregen nog twee grote kansen van afstand, maar Elmar wist met twee uitstekende reddingen de stand op 2-2 te houden. Wij kregen ook kansen, maar misten voorin toch wat overtuiging. Het gelijkspel was terecht en niets op af te dingen. Een nuttige oefenwedstrijd waarin we hebben gezien dat we niet alleen hard kunnen werken, maar ook goed en alleraardigst voetbal kunnen spelen. Met in het achterhoofd dat we niet eens compleet waren en ook Simon straks weer deel gaat uitmaken van deze groep beloofd het nog een spannend competitieslot te gaan worden.

Wesley en Ricardo bedankt voor het meedoen vandaag!

Opstelling eerste helft: Van de Ree; Van Oers, Boers, Vos, Van der Lee; Van der Tuijn, Vredebregt, Pors (Van der Molen ’31); Van Grieken, Suurbach en Polak.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Oers, Boers, Vos, Van der Lee (Pors ’59); Van der Tuijn, Vredebregt, Van der Molen (Van der Lee ’72); Van Grieken, Suurbach en Polak.