6 dagen, 3 wedstrijden, 9 punten

B2 heeft zich, zonder zich heel erg in te spannen, sportief herstelt na twee belangrijke nederlagen. De derde plaats in de derde klasse is bovendien zeker gesteld.

Woensdag 28 april 2010

Eenvoudige winst op Nieuwerkerk

Op woensdag 28 april zou er weer een wedstrijd gespeeld gaan worden door de B2. Na de nederlagen tegen Deltasport en Zestienhoven is de derde plaats nog het hoogst haalbare dit seizoen, maar daar moeten we nog wel voor voetballen. Dit gebeurde dan ook in de eerste helft tegen Nieuwerkerk. We namen al na iets meer dan tien minuten een verdiende voorsprong. Bob gaf de assist op Jurriën die de 1-0 maakte. Een kleine tien minuten later maakte de spits de 2-0 na voorgeven van Simon. De tegenstander had werkelijk niets te vertellen (ook al beweert hun eigen verslag anders). Nadat Quincy naar voren was gegaan en voorin zeer aardig speelde, kwam Jeffrey achterin te spelen, daarna kregen de bezoekers inderdaad wat meer mogelijkheden, maar wij voetbalden erg goed. Bob maakte nog voor de rust de 3-0 op aangeven van Jurriën.

Vanaf de rust en het eerste deel van de tweede helft was het allemaal wat minder serieus van onze kant. De tegenstander maakte het ons niet echt schrikbarend lastig en wanneer ze in de buurt van het doel kwamen was Elmar er als sluitpost om vandaag de "0" te houden! Na ruim een uur spelen kwam de individuele klasse van aanvaller Simon boven en hij bekroonde zijn actie met de 4-0! De wedstrijd vervolgde en golfde wat heen en weer, maar wij scoorden weer. Het was Quincy die eindelijk weer eens het net wist te vinden en de 5-0 eindstand bepaalde.

Nieuwerkerk is na deze nederlaag de nieuwe hekkensluiter van deze competitie aangezien CKC de uitwedstrijd bij XerxesDZB winnend afsloot. Zelf hebben we na dit avond duel nog maar één winst nodig om derde te worden. Dit komt omdat concurrent Zwaluwen met 2-1 verloor bij Hillegersberg.

Zaterdag 1 mei 2010

Zwaar gehavend B2 behaald knappe winst bij Excelsior R.

Vanwege de vakantie stond er bijna een fantasie opstelling op het veld in de uitwedstrijd bij Excelsior R., maar omdat we toch graag wilden winnen en natuurlijk die derde plaats zeker wilden stellen speelden we in de best mogelijke opstelling met de 11 beschikbare spelers.

De "fantasie"-opstelling kreeg een slecht begin van deze bijna avond wedstrijd (aanvang 16.15 uur). De gastheren namen een voorsprong door een slechte communicatie. We leken elkaar aan te kijken en daardoor de linksbuiten in de kaart te spelen. 1-0 was het gevolg. Echter had de thuisploeg ook last van de meivakantie. Daar stond de spits in het doel en eigenlijk wisten we vooraf al dat we daar voordeel van zouden gaan hebben. Het bleef niet heel lang 1-0, na een diepe bal van laatste man Mitchell stuurde Simon zijn mede spits Jurriën naar het doel en de topscoorder in vorm maakte de 1-1. We bleven voetballen en vooral invaller Matthijs viel op vanwege zijn enorme werklust! Jurriën stuurde ongeveer 10 minuten voor de rust Simon naar het doel en die twijfelde niet en schoot ons rustig en simpel naar 1-2. Dit was ook de ruststand. In de rust werd eigenlijk alleen besproken dat we in de tweede helft qua conditie niet zoveel meer mochten verwachten van Matthijs. Bob moest wat achteruit en ook Jurriën zakte wat meer terug in de tweede helft.

In die tweede helft bleef het lang 1-2, de voorspelling van Hellen (vaste barmedewerkster bij Schiebroek) leek uit te gaan komen, maar de vermoeidheid bij Excelsior (die ook maar 11 man hadden) was er sneller dan bij ons. Na een pass van Bob maakte Simon zijn tweede treffer van de dag en besliste daarmee eigenlijk de wedstrijd, 1-3. Niet veel later was er een scrimmage op de rand van het 16-meter gebied van Excelsior. Roland gaf het laatste tikje om Bob vrij te zetten voor de keeper. Het harde werken van de midmid werd beloond met de 1-4. De thuisploeg scoorde als laatst en kregen zelfs nog de kans op meer omdat we soms erg slordig waren achterin. De eindstand was 2-4 en dat is toch een goede prestatie gezien de omstandigheden en dat het op sportpark Woudestein altijd lastig is! Met deze overwinning is de derde plaats zeker gesteld, de resterende duels gaan om "des keizersbaard". We kunnen immers geen tweede meer worden en dus ook geen vierde meer. Toch zullen we de laatste wedstrijden tegen VFC, DHC en Zwaluwen net zo strijden als vandaag tegen Excelsior.

Vandaag is Deltasport kampioen geworden. Bij deze feliciteren wij toch de ploeg die uiteindelijk de sterkste (of gelukkigst) bleek te zijn. Het kampioenschap werd behaald na een 5-0 overwinning op CKC, die na vandaag weer de hekkensluiter zijn. Nieuwerkerk won verassend met 1-6 bij VOC! Ze kunnen dus wel winnen aan de Hazelaarweg…

Maandag 3 mei 2010

Kansen "regen" tegen VFC

Afgelopen zaterdag scheen er nog een heerlijk zonnetje, wat het voetballen wel moeilijk maakte op het rubberen tweede veld van Excelsior, maar vandaag was het erg slecht het had al twee dagen geregend en de maandagavond wedstrijd werd daardoor weer lastig, want ons kunstgrasveld was door de regen glad geworden en elke bal schoot dan ook door en dus werd het achter in oppassen geblazen.

De tegenstander verscheen met tien man aan de aftrap, maar ze hadden écht elf spelers meegenomen volgens hun coach… De 11de man bleek opgesloten te zijn in de kleedkamer, met vijf minuten vertraging begonnen we dan aan het duel met VFC. In de uitwedstrijd hadden we het nog behoorlijk lastig gehad en gaven we de doelpunten erg makkelijk weg (3-4 winst). Vandaag was het tegenovergestelde het geval. We gaven achterin helemaal niets weg, mede dankzij verdedigingsduo Stefan en Mitchell (!!), en voorin regende het kansen. De eerste echte kans was er na een voorzet van Ricardo, via de scrimmage belandde de bal bij Lucas, vanuit een onmogelijke positie scoorde hij de 1-0 met een soort van halve omhaal. Het was in ieder geval een doelpunt van ongekende klasse en inzicht!

Hierna had de gelegenheidsspits en de andere aanvallers wel behoorlijk veel kansen nodig. Halverwege de eerste helft kwamen Yaron en Dirk hun debuut maken voor B2 en deden dat in zijn geheel niet onverdienstelijk. In de rust hadden we nog steeds de minimale marge van 1-0. Echt serieus was de rust niet, maar ja het seizoen loopt ten einde en er is alleen nog de eer waar we voor spelen.

We speelden de tweede helft zeker voor de eer, er werd hard gewerkt om de "0" te houden en goed gecombineerd met, net als zaterdag, Jurriën en Bob op het middenveld. Ook werden er kansen gecreëerd, maar daar stokte het vandaag vaak. Het bleef lang 1-0 en spits Lucas werd na een kwartier in de tweede helft naar de kant gehaald. Vervolgens gingen we 4-3-3 spelen. Hierdoor kwamen we nog meer voor het doel, maar de keeper van VFC hield zijn ploeg in z’n eentje overeind. Lucas kwam de geblesseerde Ricardo vervangen en er kwam wat meer rust in het veld op deze toch lastige avond. Na een hoekschop van Mitchell werd er door de bezoekers slecht uitverdedigd. Van net buiten de zestien aan de linkerkant van het veld zag topscoorder Jurriën de keeper iets te ver voor zijn doel staan en krulde de bal heerlijk in de verste hoek, 2-0! Het 39ste doelpunt dit seizoen alweer. Even later kreeg hij dé kans op de 40ste en wat was het een geweldig doelpunt geweest! De vallende bal werd door Jurriën meteen op de slof (eindelijk nieuwe voetbalschoenen!!) genomen en de aan de grond genagelde keeper zag de bal tot zijn grote opluchting eindigen op de paal.

Vlak voor tijd werd het toch 3-0. Een diepe bal van Lucas op Simon werd door de rechtsbuiten voor gegeven. Spits Jurriën zag debutant Dirk "Chupa" er beter voorstaan en liet hem de 3-0 maken. Een geweldig teamwork! Er werd dus wéér de "0" gehouden al was er veel minder voor nodig dan vorige week tegen Nieuwerkerk.