Sterke seizoensopening voor B1

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft B1 op wilskracht met 2-0 gewonnen van Slikkerveer.

Het nieuwe seizoen werd begonnen met een minder leuke mededeling, aanvoerder Mitchell werd op vrijdag geopereerd, alwaar zijn blinde darm werd verwijderd. De eerste zaterdag vervolgde zich met een lunch voor de nieuwe groep. De definitieve selectie is nog niet bekend, maar de sfeer is tot op heden zeer positief te noemen.

Na de lunch zochten we de kleedkamer op en werden enige regeltjes doorgenomen en besproken. Vervolgens werd er omgekleed en werd er een uitgebreide warming-up gedaan op het kunstgrasveld. De tegenstander voegde zich naast ons en de supporters kwamen in grote getale aan op het complex van Schiebroek’94, waaronder spelers van Zaterdag3. Na enkele sprintjes ter afsluiting van de warming-up werd in de kleedkamer de wedstrijdbespreking gedaan en de opstelling bekent gemaakt.

Een nieuw soort opstelling leverde bij aanvang van deze wedstrijd wel enkele problemen op, maar met veel inzet, kunst en vlieg werk bleven we overeind. We hadden niet mogen mopperen als we achter hadden gestaan, maar de tegenstander verzuimde te scoren. Na enkele aanwijzingen van de kant ging het langzaamaan beter. Tot aan de rust werd er niet gescoord en was de beginstand ook de ruststand, 0-0.

De rust werd gebruikt om de nieuwe speelwijze nog verder toe te lichten. Een aantal posities werden eruit gepikt om dat beter te laten uitvoeren in de tweede helft. Er werd serieus geluisterd en naar later bleek werd een en ander ook goed opgepakt.

Bij aanvang van de tweede helft leek er in eerste instantie niet heel veel veranderd, maar al snel werden de tips en handreikingen van de rust wél opgepakt. Dit leverde leuke situaties op waarbij er bij vlagen al erg goed werd gevoetbald. Er was rust in het spel waar dat een half uur geleden absoluut nog niet mogelijk was. De tegenstander had het moeilijk en moest volledig terug op eigen helft. Helaas werd het wedstrijdoverwicht ook nu niet in doelpunten uigedrukt. Dit duurde tot ongeveer twintig minuten voor tijd, Furrel mocht een hoekschop nemen. Rakheem kopte de prima bal bij de tweede paal met een beetje hulp van de doelman in de rechterbovenhoek. Een 1-0 voorsprong was op dat moment toch wel een beetje verdiend.

We bleven voetballen en dachten er niet te makkelijk over. De combinaties op het middenveld tussen Jordy, Quincy en Rakheem gingen steeds beter. Onderling was er al veel meer vertrouwen en dat zagen we meteen terug op het veld. We kregen nog enkele kansen, maar deze werden jammer genoeg niet omgezet in een doelpunt, maar in dit duel veel belangrijker. We creëerden ze wel en ook nog eens met goed voetbal! In de laatste tien minuten sloeg bij beide teams de vermoeidheid toe en ging de conditie dus een belangrijke rol spelen. Jordy haalde een bal van de lijn na een scrimmage voor ons doel, maar Slikkerveer wist niet te scoren. Enkele minuten werd een counter prima uitgevoerd. Ridouan zette de aanval in en speelde Rakheem aan in de zestienmeter, met een uitstekende individuele actie gaf hij de bal voor op Simon, die op zijn beurt eenvoudig de 2-0 kon intikken. Onder luid applaus werd het tweede doelpunt gevierd en dit leverde de eerste overwinning op van het nieuwe seizoen.

Na afloop toonden de trainers Ulrich en Wilko zich tevreden met het vertoonde spel van voornamelijk de tweede helft. Als er op deze manier en met deze speelwijze gespeeld kan blijven worden dan kan het een heel interessant jaar gaan worden. De bespreking tussen de trainers na afloop ging er vooral over dat de groep dit zo snel en zo goed oppikte en dat we ons na één duel verassend tevreden konden stellen met het behaald resultaat na slechts 1 week in het nieuwe jaar! Maar.. dit was een oefenwedstrijd er is nog geen punt behaald en daar gaan we de komende week en weken aan werken!

Opstelling eerste helft: Van de Ree (Romijn ’40); Van Oers, Pors, Vos, Van Deelen (Mokhtari ’25/ Van Deelen ’40); Kasul, Suurbach, Shermarkia, Polak, Flores Oliveira (Hilgersom ’25); Akchich (Koeleman ’32).

Opstelling tweede helft: Romijn; Van Oers (Mokhtari ’75), Pors, Vos, Van Deelen; Kasul (Akchich ’60), Suurbach, Shermarkia, Polak, Hilgersom; Koeleman.