B1 komt sterk terug uit vrij kansloze positie

De eerste officiële wedstrijd heeft B1 omgezet in drie punten, maar liet in de thuiswedstrijd tegen Overmaas voor de beker wel twee gezichten zien.

Net als vorige week begon de wedstrijd vandaag om 14.00 uur, de vereniging had enkele weken geleden besloten alles op het kunstgras te laten spelen tijdens deze dag, omdat de velden nog niet geheel vrijgegeven waren. Gelukkig maar want enkele pittige regenbuien hadden wellicht wat roet in het eten kunnen gooien, zo werden bij wijkgenoot Leonidas alle thuiswedstrijden afgelast.

Na een korte warming-up op de strook tussen veld 2 en 3 en een korte wedstrijdbespreking begon om iets over 14.00 uur het bekerduel met Overmaas B1. Scheidsrechter Peter Vredebregt had gefloten voor het begin en de bezoekers zaten er meteen kort op. We begonnen slap en leken niet geconcentreerd. Bij de tegenstander zagen we ook slippertjes op het wat glad geworden kunstgrasveld. Vooral in de aanname ging er veel mis, maar wij wisten er niet van te profiteren. De tegenstander mocht het spel vervolgens bepalen en de aanvallers wisten te profiteren van fouten en miscommunicatie. Binnen 30 minuten stonden we met 0-3 achter! Vanaf de kant werd er ingegrepen en na drie wissels ging het beter. De balans was terug en een uitstekende aanval en afronding van Rakheem bracht ons enigszins terug in de wedstrijd, 1-3. Hier bleef het bij tot aan de rust en daar volgde logischerwijs de vraag; wat we aan het doen waren dat eerste half uur…

De groep werd op scherp gezet en begon vele malen geconcentreerder aan de tweede helft. In de tweede helft werden de duels feller aangegaan en dat bracht de bezoekers uit hun spel. Na zo’n tien minuten kregen we de wedstrijd in handen en konden we weer de combinaties opzoeken op het middenveld. Een fout achterin bij Overmaas en wij konden profiteren. Simon passeerde de te ver uit zijn doel gekomen keeper en maakte de 2-3. Het geloof in een goed resultaat groeide en de groep knokte zich terug in de wedstrijd en gaf bijna geen kansen meer weg. Niet veel later was de keeper van de bezoekers weer ver uit zijn doel om de bal weg te halen, maar hij speelde de bal direct in de voeten van Rakheem die met een precieze trap van zo’n 30 meter de 3-3 binnenschoot.

De tegenstander werd gefrustreerd van het feit dat het allemaal niet meer lukte en onder andere Mo en Ridouan werden het slachtoffer van gemene overtredingen. Schiebroek voetbalde door en na een lange aanval belandde de bal net buiten de zestienmeter voor de voeten van Ridouan, na een snelle aanname schoot hij ons naar de 4-3! Hierna liepen we vervolgens soms te ver achteruit en daardoor kon Overmaas nog wat druk zetten. Echt gevaarlijk werd het niet meer en wij kregen nog de kans op 5-3, maar dat lukte niet. De spanning liep op en de wedstrijd leek een eeuwigheid te duren, maar na 40 minuten en een beetje floot de scheidsrechter voor het einde en hadden we een hele goede tweede helft gespeeld en daarmee werden de eerste 3 punten van het seizoen een feit.

Komende woensdag wordt de andere wedstrijd gespeeld in onze bekerpoule, om 18.30 uur wordt bij de buren de wedstrijd tussen VOC B3 en Zwaluwen B1 gespeeld. Volgende week zijn we zelf te gast bij VOC, aanvang van de wedstrijd is dan 15.15 uur.

Opstelling eerste helft: Romijn (Van de Ree ’40); Van Oers, Pors, Vos (Mokhtari ’5), Van der Lee (Van Deelen ’31); Kasul (Akchich ’23), Suurbach, Shermarkia, Polak, Flores Oliveira (Hilgersom ’23); Koeleman.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Van Oers, Pors, Mokhtari, Van Deelen; Akchich (Kasul ’69), Suurbach, Shermarkia, Polak, Hilgersom (Van der Lee ’65); Koeleman (Flores Oliveira ’75).