B1 verplettert armzielig VOC

Tijdens de tweede officiële speelronde van dit seizoen stond de eerste derby al op het programma. Schiebroek B1 begon een nieuwe serie van ‘derby day’s’, zeer goed.

Om 14.15 uur werd er op het complex van VOC verzameld voor de tweede bekerwedstrijd. Nadat er vorige week werd gewonnen van Overmaas en VOC doordeweeks verloor van Zwaluwen, stonden we samen met Zwaluwen op drie punten.

Na het omkleden en de warming-up was tijdens de wedstrijdbespreking de opdracht duidelijk: beter uit de startblokken komen dan vorige week en verder werd er niets minder dan een overwinning verwacht op deze late zaterdagmiddag (aanvang wedstrijd: 15.15 uur). Onder leiding van de heer Stikkers begonnen we op tijd aan het duel met VOC B3, dat gaat uitkomen in de derde klasse. We hoefden niet lang te wachten op het eerste doelpunt. Al na drie minuten was het Rakheem die van dichtbij de 0-1 maakte. Vanwege afwezigheid van aanvoerders Mitchell V. en Ricardo, was vandaag Quincy de aanvoerder van de B1. Hij was het die na 6 minuten de 0-2 maakte, in eerste instantie werd zijn inzet nog gekeerd door de doelman, maar in tweede instantie kopte hij ons naar 0-2. De 0-3 was een doelpunt van rechtsback Quinten. Rakheem speelde de bal prima breed op de opgekomen back. De eigenlijk als voorzet bedoelde bal verdween achter de te ver voor zijn doel staande keeper, een prachtig doelpunt!

Na het derde doelpunt dachten we er wel heel gemakkelijk over. We liepen te ver vooruit en daardoor ontstond er onnodig veel ruimte voor de tegenstander, die hier dankbaar gebruik van maakten, 1-3. We pikten het maken van doelpunten weer op, maar het spel bleef rommelig. Roland en Furrel maakten de 1-4 en 1-5. Vlak voor de rust kregen we een terechte strafschop. Doelman Mitchell R. verzilverde dit buitenkansje, 1-6.

In de rust werd benadrukt dat het moeilijk voetballen is tegen zulke tegenstanders, maar we moesten toch gaan proberen ons ‘eigen’ spel te blijven spelen, vanuit de eigen positie en niet gaan "zwerven". Na enkele kleine omzettingen werd de tweede helft begonnen.

We gingen verder waar we de eerste helft waren gebleven, doelpunten maken. Kawa maakte de 1-7 en Rakheem de 1-8. We bleven beter vanuit onze positie spelen, maar we hadden veel meer doelpunten kunnen maken als we (sneller) meer oog hadden gehad voor elkaar. Ondanks dat maakte Ridouan de eerste hattrick van het seizoen en tilde daarmee de stand op het scorebord naar 1-11! Vervolgens sloten Kawa (2x) en Simon af met een eindstand van 1-14.

Na afloop van de wedstrijd werd bekend dat Zwaluwen zijn thuisduel met Overmaas gewonnen had met de overtuigende cijfers van 5-1. Volgende week zal er in een rechtstreeks duel worden bepaald wie een ronde verder mag bekeren. Schiebroek B1 ontvangt om 10.00 uur, Zwaluwen B1 aan de Hazelaarweg.