Derde bekerwedstrijd 1 minuut te lang voor verzwakt B1

De beslissende derde bekerwedstrijd tegen Zwaluwen op eigen terrein duurde 1 minuut te lang voor een door blessures en ziektes geteisterde B1.

Zaterdag 11 september werd de wedstrijd tegen Zwaluwen gespeeld. Beide teams hadden 6 punten, maar Schiebroek had een beter doelsaldo en daardoor aan een gelijkspel voldoende om een ronde verder te bekeren.

Vrijdagavond werd een afmelding ontvangen van Simon na de al eerder afgemelde Furrel en Emilio. Bob was nog niet speelgerechtigd voor de B1 en zaterdagochtend bleek ook Kawa en eigenlijk Ricardo niet te kunnen spelen. Mitchell V en Jeffrey keerden na blessures terug en konden vermoedelijk niet de hele wedstrijd volmaken. De coaches Ulrich en Wilko toverden een opstelling tevoorschijn en de eerste helft werd begonnen onder leiding van een KNVB scheidsrechter in opleiding.

Zwaluwen, dat zich liever als eerste klasser ziet, kon in de eerste helft niet overtuigen, maar ook wij misten voldoende scherpte om te overtuigen. Halverwege de eerste helft kreeg Quinten een gele kaart na een onnodige overtreding op het middenveld en even later werd Ridouan neergehaald in de zestienmeter, de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip en ook de keeper ging op de bon. Aanvoerder Mitchell V miste het buitenkansje en dit alles typeerde onze eerste helft. Tot overmaat van ramp werd een vrije trap van de bezoekers verzilverd, 0-1.

Een ruststand tegen de verhoudingen in. Tijdens de rust werd besproken dat we een stapje extra moesten doen en vooral moesten letten op de eerste balaannames. Bij aanvang van de tweede helft kregen beide teams een kleine kans, maar gescoord werd er niet. De wedstrijd ging gelijk op. Zo’n twintig minuten voor tijd werd de zieke Ricardo vervangen door keeper Mitchell R die zich had omgekleed tot veldspeler. Even later werd een ultieme poging om nog iets uit het vuur te slepen uitstekend afgewerkt door Ridouan. De vreugde bij spelers en supporters was groot. Het gelijke spel zou voldoende zijn om een ronde verder te komen en een gelijkspel zou in deze wedstrijd ook een juiste afspiegeling zijn geweest van de krachtsverhoudingen.

Echter ging het in de allerlaatste minuut van dit duel toch nog fout. Een speler van Zwaluwen soleerde tot de achterlijn en kon op onverklaarbare wijze de 1-2 maken. De teleurstelling overheerste uiteraard na afloop van het duel. Zwaluwen kreeg te veel met dit doelpunt. We gaan ons nu volledig richten op de competitie. Volgende week beginnen we met een thuiswedstrijd tegen HOVDJSCR B1. Er word om 10.30 uur afgetrapt.

Opstelling eerste helft: Romijn (Van de Ree ’40); Mokhtari, Pors, Vos, Van Oers; Vredebregt, Suurbach, Shermarkia, Polak, Van Deelen; Akchich.

Opstelling tweede helft: Van de Ree; Mokhtari, Pors (Romijn ’61), Vos, Van Oers; Vredebregt (Van Stiphout ’79), Suurbach, Shermarkia, Polak, Van Deelen; Akchich.