Ruime winst in eerste competitie duel

Zaterdag 18 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor het vernieuwde B1.

De afgelopen week stond in het teken van de bekendmaking van de B1 en voornamelijk de terugkeer van Bob, Stefan en Jurriën. Het drietal dat eind vorig seizoen besloot om weg te gaan dan wel te stoppen, keerden terug bij Schiebroek’94 en zorgen daarmee voor een versterking van de B1. Vandaag was Jurriën echter nog afwezig (geveld door keelontsteking). Verder waren ook Jeffrey, Simon (beide geblesseerd) en Ricardo (ziek) afwezig voor dit eerste duel voor de competitie.

Om 9.30 uur werd er verzameld voor deze eerste wedstrijd met HOVDJSCR die om 10.30 uur zou gaan aanvangen onder leiding van Farid Belghanou (speler van VOB 1). Na de warming-up en de wedstrijdbespreking werd er goed begonnen aan het duel (eindelijk een goede start). Al na negen minuten maakte Bob de 1-0, een goed begin dus bij zijn rentree in het groen en wit. Na iets meer dan een kwartier werd er door Roland een vrije trap snel genomen, via Quincy werd de bal prima verplaatst naar Mitchell die de pass gaf op Ridouan die de 2-0 maakte! HOVDJSCR probeerde de wedstrijd te doen kantelen, maar dat wilde niet lukken. Roland kopte een bal op de lat en na ruim een half uur spelen was het Mitchell die de 3-0 maakte en nog voor de rust zorgde Rakheem, na een hoekschop van (weer) Mitchell, voor de 4-0.

Tijdens de rust werden er een aantal aandachtspunten aangereikt, maar veel aanmerkingen waren er niet. Belangrijk was wel om niet te verslappen, maar gewoon verder te voetballen. De tweede helft werd goed begonnen. Jordy maakte het vijfde doelpunt na een assist van Rakheem. Twee minuten later was het Rakheem die met een prima individuele actie Ridouan vrij zette voor het doel, die op zijn beurt de 6-0 maakte. Binnen de 60 minuten speeltijd werd Bob vastgehouden binnen de zestienmeter. De scheidsrechter had geen genade met het matige HOVDJSCR en wees onverbiddelijk naar de stip. Rakheem verzilverde het buitenkansje, 7-0.

Na het zevende doelpunt veranderden we van speelstijl. Dit was een verkeerde keuze, want het voetbal werd rommeliger en onzeker. We wisten in die periode ook nauwelijks kansen te creëren en maakte het achtste doelpunt pas in de laatste minuut. Stefan slalomde bijna het halve veld over en kreeg ook de ruimte om te schieten. Zijn schot belande echter op de kruising (die actie had meer verdiend). In de rebound was het echter voor Ridouan een koud kunstje om de 8-0 in te schieten.