Vrij eenvoudige winst bij VVOR

B1 heeft de tweede competitie wedstrijd omgezet in een 1-5 overwinning bij VVOR. Een uitwedstrijd die onder leiding stond van de eigen trainer.

De selectie van B1 begint langzaamaan geheel fit te raken. Vandaag stonden er 14 spelers klaar om te beginnen aan het tweede competitieduel met VVOR. Alleen Stefan ontbrak vanwege andere verplichtingen. Na een prima trainingsweek en een bezoek aan Feyenoord - Roda JC afgelopen woensdag is de groep ook meer en meer een eenheid aan het worden en dat zagen we vooral terug in de tweede helft van het duel met VVOR.

Tijdens de warming-up bleek dat de scheidsrechter van vandaag zich had ziek gemeld en de leider van de gastheren kwam vragen of een van ons wilde fluiten. Coach Wilko wilde wel een uitzondering maken en zou deze uitwedstrijd gaan fluiten. Dit betekende dat Ulrich langs de kant alleen de leiding had. De beslissing om te gaan fluiten werd niet door iedereen in dank afgenomen, maar we moesten vooral gewoon ons eigen spelletje spelen (dan zou er niets aan de hand zijn). Met 14 spelers hadden de coaches een ruime keuze om de 11 basisspelers te bepalen, een luxe probleem.

Om 10.00 uur begon de wedstrijd en meteen wilden beide ploegen kijken wat er vandaag te halen viel. VVOR kreeg een kans en even later ook Schiebroek. In de derde minuut van het duel kreeg VVOR een makkelijk gegeven vrije trap, zo’n vier meter vanaf de rechter zestienmeter punt. De nemer probeerde het ineens en keeper Mitchell R. verslikte zich in de bal en de gastheren kwamen op 1-0. Een fikse domper voor de Schiebroekenaren die na de ruime 8-0 winst vorige week de trotse koploper waren in de 2e klasse. De bezoekers namen vervolgens wel het heft in handen. Er werd uitstekend tot zeer goed gecombineerd en opgebouwd. Zo nu en dan werd er een schot geprobeerd of kans gecreëerd, maar telkens was de sluitpost van de thuisploeg een "sta in de weg". De gastheren konden nog maar één keer gevaarlijk worden, omdat we teveel naar voren dachten op dat moment.

Een doelpunt leek er niet meer te gaan vallen voor de rust, toen de scheidsrechter in de blessuretijd van de eerste helft alsnog een hoekschop toekende aan Schiebroek. Aanvoerder Mitchell V. nam plaats achter de bal en een miscommunicatie tussen twee verdedigers en de keeper van de thuisploeg zorgde ervoor dat de bal dankzij een eigen doelpunt achter de verbouwereerde keeper verdween. Hierdoor werd er alsnog met 1-1 gerust.

In de rust werden er door coach Ulrich een aantal positionele aanwijzingen gegeven. Scheidsrechter/ coach Wilko merkte op dat de onderlinge coaching meer positief moet zijn, het is voor medespelers echt niet motiverend als er vanaf de andere kant van het veld continue gemopperd word als er iets niet lukt of gaat zoals het zou moeten. We moeten achter elkaar gaan staan en elkaar steunen als het soms even niet helemaal lekker loopt en de doelpunten uitblijven.

Ook de tweede helft begonnen de Schiebroekenaren goed aan het duel. Echter bleef een doelpunt nog steeds uit en leek de keeper van VVOR de dag van zijn leven te krijgen. In de 14e minuut na rust ging het alsnog mis. Het was wederom een hoekschop van Mitchell V. die de gastheren deed verbazen. De kleine, maar kopsterke Mo kopte de bal voor de voeten van Rakheem die de 1-2 inschoot. Enkele minuten later kregen de gasten weer een hoekschop te nemen. Mitchell V. lag de bal prima klaar voor de inlopende Ridouan die de 1-3 inkopte. De thuisploeg was gebroken en had helemaal niets meer in te brengen. Met iets meer precisie had de uitslag van vandaag nog veel verder kunnen uitlopen dan nu gebeurde. Even na de 1-3 werd er een prima aanval uitgevoerd die over vele schijven bij Jurriën terechtkwam, met zijn loopactie zette hij Ridouan vrij voor het doel en met een perfect getimede pass was het voor Ridouan een koud kunstje om de 1-4 aan te tekenen.

De uitslag kreeg een nog mooiere vorm toen vijf minuten voor tijd de ingevallen Jordy, spits Jurriën een prima pass gaf om de 1-5 te maken. Het eerste doelpunt voor de topscorer van B2 van vorig jaar was een feit!

Na afloop mochten de Schiebroekenaren de complimenten ontvangen van de thuisploeg over het vertoonde spel en samenwerking tussen de linies. Zeker de tweede helft liet Schiebroek zien dat het echt goed kan voetballen en positief samenwerken. Heren, bij deze ook de complimenten van de scheidsrechter/ coach van vandaag, klasse!

Aanstaande woensdag hebben we een oefenwedstrijd bij PSV Poortugaal en volgende week gaan we op bezoek bij Hillegersberg B1, dat vandaag thuis verloor van NOCKralingen (2-3).

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers (Vos ’40), Pors, Mokhtari, Van Deelen; Koeleman, Suurbach, Shermarkia, Vredebregt, Van Grieken (Minke ’32); Akchich.

Opstelling tweede helft: Romijn; Vos, Pors (Van Oers ’74), Mokhtari, Van Deelen; Koeleman (Van Grieken ’58), Suurbach (Polak ’55), Shermarkia (Koeleman ’65), Vredebregt (Suurbach ’65), Akchich (Shermarkia ’79); Minke.