Zevenklapper als ultieme voorbereiding

Voetballen doet voetballen en daarom speelde de B1 een doordeweekse oefenwedstrijd op uitnodiging van PSV Poortugaal.

We verzamelden vroeg (17.45 uur), want het zou misschien wel erg druk zijn op de weg, maar dat viel allemaal erg mee. We arriveerden ruim op tijd op het prachtige complex van PSV Poortugaal. Omdat we op tijd aanwezig waren, was er meer dan voldoende tijd om de warming-up te doen op een heerlijke (echt) groene grasmat. Mooi dat dit soort velden nog bestaan!

Vandaag zouden we bepaalde spelers op een andere positie uitproberen, want daar speel je tenslotte ook een oefenwedstrijd voor. Ook werd het spelsysteem weer nader besproken en toegelicht. De scheidsrechter blies om exact 19.30 uur voor aanvang van deze wedstrijd tussen twee 2e klassers. Al na 6 minuten nam Schiebroek verdiend de leiding. Een diepe bal van Stefan bereikte Simon die de verdediging op snelheid klopte en de 0-1 maakte. In de volgende 10 minuten had Schiebroek een veldoverwicht en creëerde het kleine en grotere kansen, maar net dat laatste stukje lukte niet. Na zo’n 15 minuten spelen werden de bezoekers wat nonchalant en lieten de tegenstander in het spel komen. De posities werden niet geheel goed ingevuld, waardoor we teveel achteruit moesten. Na twee wissels (Quincy voor Mo en Jeffrey voor Bob) ging het iets beter, want de posities werden beter opgevuld, maar het leverde nog het verwachte overwicht op het middenveld op. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg een geweldige kans, omdat de bal door het midden werd uitverdedigd. Het gevolg was dat de spits van de thuisploeg één op één kwam te staan met keeper Mitchell, maar vanwege de geweldige snelle reactie door snel het doel uit te komen, maakte hij het schot en kans onschadelijk en kon Schiebroek met 0-1 de rust in.

Tijdens de rust werden de positionele foutjes van de eerste helft besproken en werden er geen wissels toegepast (nadat vlak voor rust Rakheem was ingevallen voor Ridouan).

De Schiebroekenaren begonnen voortvarend aan de tweede helft en zette de tegenstander meteen vast op de eigen veld. Van achteruit werd de bal prima vooruit gespeeld door laatste man Ricardo, de bal werd half of niet verlengd door Simon en kwam terecht bij Rakheem die de verdediging te slim af was en de 0-2 maakte. Enkele minuten later was er alweer een doelpunt bij te tellen. Rakheem zag en vond Jeffrey met een pass over de hele. Jeffrey sprintte z’n tegenstander eruit en liet de keeper voor de derde maal vandaag geheel kansloos, 0-3.

Slechts twee minuten na de 0-3 was het weer raak. Simon zette de aanval op en kreeg de bal terug van Rakheem. Simon draaide geweldig weg bij z’n directe tegenstander en stond oog in oog met doelman. In eerste instantie wist de keeper nog te keren, maar bij de tweede poging was hij echt geheel kansloos, 0-4. Schiebroek overheerste en bleef aanvallen. Op het middenveld ontstond heel veel ruimte en mogelijkheden omdat de posities beter werden ingevuld. Na bijna een uur spelen kwam Bob, aanvoerder Mitchell vervangen. Vlak na de wissel werd Rakheem vrij gezet voor de keeper en speelde deze eenvoudig uit. Voor de aanvaller in vorm was het een koud kunstje om de 0-5 te maken.

Drie luttele minuten later was het weer Rakheem met een perfecte pass. Bijna gelijk aan de 0-3 werd deze keer Bob aangespeeld. In een rechtstreeks duel met zijn tegenstander was Bob veel sterker en maakte verdiend de 0-6. In de volgende vijftien minuten werd er niet gescoord. Schiebroek kreeg wel kansen, maar de laatste doelpoging lukte net als in de eerste helft net niet helemaal. Er werd wel goed gevoetbald en prima gecombineerd. Dertien minuten voor tijd werden de laatste wissels toegepast. Ridouan verving Simon en Mo kwam Quinten vervangen. In de allerlaatste minuut van dit duel scoorde Schiebroek nog één keer. Voorstopper Quincy kwam mee op, speelde Rakheem aan, was doorgelopen, kreeg de bal terug en scoorde de 0-7. Een geweldig doelpunt die deze wedstrijd liet zijn wat die vooral in de tweede helft was: "we hebben de thuisploeg lichtelijk voetballes gegeven".

Dankzij de 0-7 overwinning was het de ultieme voorbereiding op het duel met Hillegersberg aankomend weekend. Ondanks dat moeten we beseffen dat de derby een wedstrijd op zich is en ‘gewoon’ bij 0-0 zal beginnen.

Man of the match: Mitchell Romijn

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers, Pors, Mokhtari (Suurbach ’25), Van Deelen; Van Grieken (Vos ’25), Boers, Koeleman, Vredebregt, Polak; Akchich (Shermarkia ’39).

Opstelling tweede helft: Romijn, Van Oers (Mokhtari ’67), Pors, Suurbach, Van Deelen; Vos, Boers, Koeleman (Akchich ’67), Vredebregt (Van Grieken ’57), Polak; Shermarkia.