B1 wint derby bij Hillegersberg

In de derby bij Hillegersberg kwam B1 opnieuw 7 maal tot scoren, maar moest één keer, een doelpunt, incasseren vandaag.

Ruim op tijd begonnen we aan de warming-up, maar omdat de thuisploeg nog niet gereed was kon de wedstrijd niet op tijd beginnen. Zoals gewoonlijk straalden de gastheren weer on- professionaliteit uit en deden de wedstrijdbespreking op het veld terwijl iedereen stond te wachten.

Schiebroek begon voortvarend aan de derby en was gewaarschuwd voor randverschijnselen. Schiebroek kwam niet tot scoren ondanks een geweldige kans voor Ridouan. De tegenstander probeerde ons uit de tent te lokken door gemene en onnodige overtredingen te maken. De scheidsrechter corrigeerde gelukkig regelmatig een geel blauwe speler anders hadden er nog nare dingen kunnen gebeuren. De bezoekers gingen niet over de schreef, maar hadden toch moeite om in het spel te komen en het lukte maar niet om een goed uitgespeelde aanval op te zetten.

Na ruim twintig minuten zag Ridouan zijn ploeggenoot van vorig jaar, de keeper van Hillegersberg, te ver voor zijn doel staan en probeerde het ineens en hoe, de bal zeilde zeer mooi achter de verbouwereerde doelman en tot opluchting van de, weer in grote getale meegereisde, Schiebroekse supporters. Echter veranderde het doelpunt niets aan het spelbeeld. Schiebroek had moeite met het spel te maken en liet zich onnodig terugdringen op de eigen helft. Gelukkig was onder andere Ricardo erg bij de les vandaag en had Mitchell R. een geweldige redding om ons in de wedstrijd te houden.

Ex-Hillegersberg (alweer 3 jaar geleden) speler Jurriën kwam na een half uur spelen, spits Simon vervangen. In de resterende tien minuten van de eerste helft vielen er geen doelpunten, maar konden we wel vaststellen dat we de veel betere ploeg waren. Tijdens de rust vroegen we ons af waarom we het onszelf zo moeilijk maken. We vergaten simpelweg te voetballen….

Ook bij aanvang van de tweede helft moesten we wachten op de thuisploeg die in de kleedkamer nogal in negatieve zin was opgevallen. De spelers hadden er van langs gekregen (dat konden we als buren goed horen), maar wat nu als je gewoon niet beter kan…? De eerste minuten waren we als bezoekers nog te gespannen leek het wel, maar we speelden de schroom van ons af en hoe kan het anders dan dat het via een hoekschop gebeurde. Mitchell V. trapte de bal precies op het hoofd van invaller Jurriën die ons naar 0-2 kopte! Het lijkt een gouden formule te worden en dat terwijl er (nog) niet eens voor getraind is. Niet veel later werd de buitenspelval uitstekend ontweken door Rakheem na een pass van Ridouan. Voor Rakheem was het eenvoudig om de 0-3 aan te laten tekenen. Weer slechts zes minuten later werd een diepe bal van Ricardo verkeerd ingeschat door de Hillegersberg-verdedigers en was Jurriën hen te slim af. De spits had meerdere mogelijkheden en koos ervoor om de keeper zelf te passeren, 0-4. Tussendoor was Simon terug in het veld gekomen voor Mo.

Omdat we nog steeds onrustig waren in het samenspel gaven we veel te veel ruimte weg aan de thuisploeg. Hierdoor kon de spits van Hillegersberg zijn team enigszins terugbrengen in de wedstrijd, 1-4. Ondertussen werd het spel van de gasten ook steeds harder. Mo al eerder en nu Mitchell V. werden het slachtoffer van onnodige en keiharde overtredingen. De scheidsrechter, die overigens de wedstrijd verder prima leidde, was blijkbaar zijn kaarten vergeten, want hier had meermaals een rode kaart mogen volgen. Het brave Hillegersberg leek een ordinaire schopploeg te zijn geworden. Omdat wij ons niet lieten provoceren was de lol er voor de spelers van Hillegersberg snel vanaf en gaven ze het op. Vier minuten voor tijd werd een afgeslagen bal, na een prima aanval, door Mitchell V. perfect gecontroleerd en hij had gezien dat de keeper te ver voor zijn doel stond en schoot de bal prachtig tegen de touwen, 1-5.

In de slotminuten liep de score nog verder op. Er ontstond een scrimmage voor het doel van Hillegersberg. Jurriën werd aan alle kanten vastgehouden, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Quincy reageerde als enige en scoorde, 1-6. In blessure tijd stuurde diezelfde Quincy, de ingevallen Simon weg en die pikte ook nog zijn doelpuntje mee, 1-7! Vlak voor tijd was Mo nog in het veld gekomen om Quinten te vervangen.

De wedstrijd van concurrent NOCKralingen tegen AGE werd vandaag afgelast. Daarnaast blijft VOC ongeslagen na een 5-1 winst op JHR. Volgende week gaan we op bezoek bij AGE, aanvang 12.30 uur.

Man of the match: Ricardo Pors

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers, Pors, Vos, Mokhtari; Akchich, Suurbach, Shermarkia, Vredebregt, Polak; Koeleman (Minke ’30).

Opstelling tweede helft: Romijn; Van Oers (Mokhtari ’78), Pors, Vos, Mokhtari (Koeleman ’56); Akchich, Suurbach, Shermarkia, Vredebregt, Polak; Minke.