Schiebroek B1 eenvoudig voorbij AGE

Ook in de vierde competitie wedstrijd heeft B1 de volle winst gepakt. Ditmaal werd AGE geheel kansloos gelaten.

Zaterdag 9 oktober stond de vierde speelronde van de competitie op het programma. Schiebroek B1 mocht vandaag nieuwe trainingspakken in ontvangst nemen (volgende week ook tassen) en omdat we de komende twee weken zeker één speler moeten missen werd er vandaag vroeg verzameld om een elftalfoto (foto's volgen z.s.m.) te maken. En hierdoor konden we ook nog even naar de B2 kijken. We vertrokken vroeg naar het nabij gelegen AGE en in de nieuwe groene trainingspakken was de B1 een opvallende verschijning op het complex dat de club deelt met Zestienhoven. De spelers van AGE waren zichtbaar verbaasd over het vroege arriveren van hun tegenstander van vandaag.

Omdat er bij Schiebroek al omgekleed was werd er in een heerlijk zonnetje gekeken naar de wedstrijden die werden gespeeld. Na een prima warming-up onder toezicht van de uitgebreide technische staf, assistent trainer Tim Häupler was vandaag ook van de partij, begon om 12.30 uur het duel met AGE. De technische staf werd ongewild nog verder uitgebreid omdat Stefan nog steeds niet speelgerechtigd was en de enige speler was die deze wedstrijd niet in actie zou kunnen komen en dat in het duel met zijn oude teamgenoten van AGE. De dienstdoende scheidsrechter liet meteen blijken dat er vandaag met hem niet te sollen viel. Hij nam strak de leiding en liet beide teams weten dat ze alleen maar moesten voetballen vandaag.

Ook Schiebroek nam meteen de leiding. Er werd meteen de aanval gezocht en dat resulteerde al na vijf minuten in een doelpunt. Ridouan kreeg de bal na een duel in de zestienmeter bij Rakheem. Eigenlijk was de bal iets te hard, maar met de nodige inzet en precisie kreeg hij de bal onder controle en schoot de bal knoeihard en zeer mooi in de kruising, 0-1. Schiebroek ging door en creëerde kansen, maar voor het doel wilde het niet echt lukken: na een pass van Rakheem kwam Jurriën 1 op 1 te staan met de doelman van AGE (ex-Schiebroek’94), maar hij kreeg de bal niet het doel in. Na een hoekschop van Mitchell V. kon Rakheem vrij koppen, maar ook deze kans leverde geen doelpunt op. Een vrije trap van Jordy kwam terecht bij de geheel vrijstaande Mo, maar ook hij kwam niet tot scoren.

Een nieuwe aanval kwam terecht bij Ridouan en ook al hield hij de bal te lang bij zich, wist hij er toch een doelpunt uit te halen. Het was een rolletje, een slap schot, maar werkelijk niemand wist ertussen te komen en dus hobbelde de bal in de verre hoek het doel in, 0-2. Bob kwam vervolgens Ridouan vervangen. Bob was vervolgens betrokken bij de mooiste aanval van de wedstrijd. Zowel het middenveld als de verdediging van AGE hadden het nakijken toen Mitchell V. door het centrum Bob aanspeelde en de bal prima terug kreeg. Met een precieze trap in de linker beneden hoek liet hij de doelman geheel kansloos, 0-3.

In het vervolg van de 1e helft waren we slordig en lieten de tegenstander te ver opkomen. Eerder werd een terugspeelbal een miscommunicatie tussen Ricardo en Mitchell R. in het begin van de wedstrijd. Nu werd een voorzet door iedereen verkeerd ingeschat en werd er blijkbaar niet (voldoende) gecoacht waardoor Mitchell V. bijna de bal in het eigen doel schoot, maar gelukkig voor ons ging de bal over het doel. De daarop volgende hoekschop werd moeizaam weggewerkt. Een nieuwe aanval van AGE mocht erg ver doorgaan, of het nu wel of niet terecht was, Mo greep in en veroorzaakte een strafschop. De ultieme kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen was niet aan de speler van AGE besteed en schoot de bal ruim vijf meter naast het doel van Mitchell R. Ondertussen was Quincy in het veld gekomen voor Jordy en werd de rust met een 0-3 voorsprong gehaald.

Ondanks een 0-3 voorsprong konden we in de rust niet geheel tevreden zijn over het verloop van de eerste helft. We lieten deze zwakke tegenstander veel te voetballen en te ver komen. Dit kwam mede omdat ons middenveld te ver vooruit voetbalde en te weinig met elkaar communiceerde. Tijdens de rust werd Jurriën (die eerder weg moest omdat hij later op de dag op sportwerkweek met school ging) vervangen door Ridouan, waardoor Simon de spitspositie overnam en Roland kwam Quinten vervangen.

De tweede helft begonnen we sterk, na een pass van Bob kon Ridouan de 0-4 maken en even later werd een voorzet van Ridouan van richting veranderd door een verdediger van AGE en daarmee ging de bal via de tweede paal het doel in, 0-5. De doelpunten waren niet van geweldige klasse, maar de tegenstander was gewoon ontzettend zwak. Een paar minuten later ging Simon op avontuur en schoot de bal in de handen van de keeper die de bal losliet, hij reageerde prima en speelde de bal breed op de meegelopen Rakheem voor wie het eenvoudig was om de bal tegen de touwen te werken, 0-6.

De daarop volgende twintig minuten werd het weer rommeliger, maar creëerden we wel aardig wat kansen. De afwerking liet echter te wensen over en daardoor bleven we op 0-6 steken. Een overtreding op Rakheem werd met geel bestraft en vlak daarna werd Rakheem voor de zekerheid vervangen door Jordy. In de slotfase kreeg ook Mo nog een gele kaart na een onnodige overtreding en werd vervangen door Quinten als extra reprimande. Na iets meer dan 80 minuten spelen zat het erop en ondanks dat het vandaag niet altijd helemaal geweldig was mochten we van zowel de scheidsrechter als de coach van de tegenstander de complimenten in ontvangst nemen. Ook de in grote getale aanwezige supporters van de bezoekers waren tevreden met het eindresultaat, maar moesten ook constateren dat er meer ingezeten had.

Volgende week spelen we eindelijk weer een thuiswedstrijd, we ontvangen om 10.30 uur GLZ Delfshaven B1 aan de Hazelaarweg en hopen ook dan weer gesteund te worden door ons trouwe publiek.

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers (Van Deelen ’40), Pors, Vos, Mokhtari; Koeleman, Vredebregt, Shermarkia, Polak (Suurbach ’31), Akchich (Van Grieken ’17); Minke (Akchich ’40).

Opstelling tweede helft: Romijn; Mokhtari (Van Oers ’76), Pors, Vos, Van Deelen; Akchich, Vredebregt, Shermarkia (Polak ’68), Suurbach, Van Grieken; Koeleman.