Schiebroek B1 geeft lesje beheersing

In de thuiswedstrijd tegen GLZ Delfshaven bleef Schiebroek overeind door zich te beheersen en niet mee te gaan in de intimidatie van de tegenstander.

Na de simpele overwinning vorige week bij AGE, een andere trainer op maandag (Piet van Veen, trainer van Zaterdag2, was bereid gevonden bij afwezigheid van de 3 trainers) en een slechte trainingsopkomst op woensdag, stond op zaterdag 16 oktober het thuisduel met GLZ Delfshaven op het programma. Van het verslag van Excelsior’20 was al begrepen dat het een ploeg is die de tegenstander probeert te intimideren. Tot nu was alleen datzelfde Excelsior’20 hier ingetrapt en stond de ploeg uit Delfshaven in de onderste regionen. Ze komen weliswaar gemakkelijk tot scoren, maar daar is alles mee gezegd.

Vandaag was Jurriën afwezig vanwege de vakantie en was Stefan eindelijk speelgerechtigd, waardoor we wederom 14 spelers tot onze beschikking hadden. Om 10.30 uur begonnen we de wedstrijd op het eigen complex onderleiding van de Italiaanse scheidsrechter Giovanni Ostolani. Schiebroek begon moeizaam (zoals zo vaak de eerste helft), maar ook de tegenstander kreeg geen grip op de wedstrijd. Eigenlijk waren er aan beide kanten nog niet echt kansen geweest toen wij een aanval kregen en er door GLZ slecht werd uitverdedigd. Aanvoerder Mitchell onderschepte de bal en zag de keeper te ver voor zijn doel staan. Met een leep balletje was hij de keeper te slim af en zette ons op een 1-0 voorsprong.

De grensrechter was de bezoekers had inmiddels een aantal gevlagd voor buitenspel en de scheidsrechter begon het oneerlijke vlaggen van deze man een beetje zat te worden. Op het randje van buitenspel mocht Bob doorbreken rond de drieëntwintigste minuut van de wedstrijd en bovendien de 2-0 aantekenen. Dit leverde natuurlijk het nodige commentaar op van de bezoekers, maar de scheidsrechter bleef stoïcijns. In de eerste helft beleefden we veel kleine intimidaties, maar voetballend gezien konden we niet overtuigen. Ondanks dat de tegenstander vier man achterin hield was er telkens een speler vrij. De linkerkant speelde te aanvallend, de spits was niet onder controle en het middenveld lag helemaal open. Ricardo en Mo kwamen Jeffrey en Roland vervangen. Keeper Mitchell hield ons nog twee keer overeind, waaronder een 1-op-1 met de spits, en voorkwam dat de tegenstander terugkwam in de wedstrijd. Voor de rust had Stefan nog een behoorlijke overtreding op het middenveld en mocht van geluk spreken dat de scheidsrechter zijn kaarten was vergeten.

Tijdens de rust werden er een aantal punten van de eerste helft opgehaald en spraken we af dat we deze tegenstander hier niet het wedstrijdbeeld ging bepalen. Tijdens de rust kwam Simon, Jordy vervangen. In de tweede helft begonnen we goed, de tegenstander speelde wat aanvallender en daar gingen we goed mee om. We kregen meer ruimte en maakten daar dankbaar gebruik van. Ridouan brak door en werd door twee man neergelegd in de zestienmeter. De scheidsrechter wees terecht naar de elf meter. Aanvoerder Mitchell nam de verantwoordelijkheid na overleg met Rakheem en scoorde ons derde doelpunt van de dag, 3-0! Voetballend kwam hierna onze beste periode. We tikten vaak simpel, waarbij de tegenstander vaak een overtreding nodig had. Rakheem werd op de enkels getrapt, Simon in zijn gezicht geslagen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De scheidsrechter had geen van de voorgaande situaties echter waargenomen en floot bij twijfelachtige situaties juist voor de bezoekers. Oké, dit was niet best, maar Schiebroek had geleerd van de eerste helft en ging door met voetballen. Schiebroek ging er niet in mee en bleef geconcentreerd spelen! Na bijna een uur spelen kreeg Mo een vrije trap tegen waarbij niet veel gebeurde, waarop de tegenstander hem vervolgens naar de keel greep en schopte. Mo werd weggehaald bij de situatie en het opstootje werd gesust. Roland verving Mo om hem wat "rust" te gunnen. Even later was een verdediger van GLZ blijkbaar geblesseerd geraakt en werd de groep bijeen geroepen. Afgesproken werd dat we onze rust moesten bewaren en vooral doen waar we goed in zijn, voetballen!

Dat gebeurde en we pakten het simpele voetbal weer op van na de 3-0. Echter kon Rakheem de bal na zo’n 65 minuten spelen niet kwijt aan een medespeler en dus besloot hij maar om het zelf te doen en hoe…. hij passeerde 3, 4, 5, 6, 7 tegenstanders in een stukje van slechts enkele centimeters en soleerde de zestienmeter in, hij passeerde de doelman en kreeg de kroon op zijn actie, 4-0! Onder luid applaus werd deze afstraffing gevierd door de aanwezige Schiebroekenaren op en langs het veld.

Hierna zakten we ongewild wat in en werden nog meer vreemde situaties in ons nadeel gegeven door de dienstdoende scheidsrechter. We gaven daarnaast ook teveel ruimte weg en tot twee maal toe kon een speler van GLZ té vrij inschieten en kwamen we bezoekers terug in de wedstrijd, 4-2. Echter was er niet meer voldoende tijd en werd dit de eindstand van dit rare duel. Zoals afgesproken kwamen alle spelers na afloop naar de Schiebroekse dug-out en werd gezegd dat het jammer was dat we nog twee doelpunten cadeau deden, maar werd er vooral gecomplimenteerd over het feit dat ons wisten te beheersen en vooral bleven voetballen!

Volgende week zijn we vrij van competitie verplichtingen vanwege de vakantie en spelen we een oefenwedstrijd tegen eerste klasser VVOR B1. Om 10.30 uur gaan we dan eens de krachten meten tegen een tegenstander van een niveau hoger.

Man of the match: Rakheem Shermarkia

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers, Boers, Vos (Pors ’33), Van Deelen (Mokhtari ’33); Van Grieken, Vredebregt, Shermarkia, Suurbach, Polak (Koeleman ’40); Akchich.

Opstelling tweede helft: Romijn; Van Oers, Boers, Pors, Mokhtari (Van Deelen ’60); Van Grieken (Vos ’69), Vredebregt, Shermarkia, Suurbach, Akchich (Polak ’73); Koeleman.