B1 zonder moeite voorbij jarig Leonidas

Op de 101e verjaardag van wijkgenoot Leonidas heeft Schiebroek B1 een meer dan eenvoudige winst geboekt aan het Erasmuspad.

Schiebroek B1 moest op het absurde tijdstip van 16.30 uur aantreden op misschien wel het slechtste veld van de gehele regio. Het bleef vanaf woensdagavond droog en dat betekende dat we de wedstrijd zouden gaan spelen. Dat half vijf geen fijne tijd was om te beginnen wisten we al drie weken geleden, we werden verwezen naar het derde (trainings-) veld en kregen een kleedkamer aangewezen in de noodcontainer. De psychologische oorlogsvoering was begonnen! Vanaf de allereerste minuut had Schiebroek echter de overhand al lieten we ons in het begin soms nog wel de kaas van het brood eten door de straatvoetballertjes van Leonidas, die absoluut geen team vormden.

Schiebroek had soms moeite om een blok te vormen en liet de gastheren dan ook (te) vaak over de middenlijn komen. We wilden individueel te veel en als team te weinig. Na een kwartier spelen met de brilstand nog op het bord (Uhhh… die stond er niet op het derde veld) brak Ridouan door de verdediging en ging alleen op de keeper af. Hij passeerde de doelman die nog maar één redmiddel zag, Ridouan vasthouden. De linkshalf ging naar de grond en de prima leidende scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de strafschop stip. Rakheem nam plaats achter de bal en verzilverde dit buitenkansje, 0-1.

Schiebroek had een voorsprong behaald, maar de koploper speelde allerminst als team en liet zich (weer) te veel intimideren door de tegenstander. Dit duurde tot twee minuten voor de rust. Een hoekschop van Bob werd niet goed weggewerkt door de verdediging van Leonidas waardoor de mee opgekomen Quinten kon vrij inschieten. Een ultieme poging (achter) de doellijn mislukte en dat betekende de 0-2. De bezoekers hadden blijkbaar het licht gezien en ging eindelijk combineren zoals we dat al vaker hebben gezien, maar nog te weinig gebeurd in dit soort wedstrijden.

Ridouan vond een minuut voor rust Simon, die na twee eerdere kansen, deze wel maakte en dus de 0-3 aantekende. De ruststand kreeg een nog beter aanzien. Ridouan zette een nieuwe aanval op en vond Simon, Simon passeerde zijn tegenstander en vond Ridouan voor het doel, 0-4! Note: de scheidsrechter negeerde bij dit doelpunt (terecht) een vlagsignaal van de grensrechter, ja, eerlijk voetbal bestaat nog! Ondanks de stand waren de coaches Ulrich en Wilko allerminst helemaal tevreden met het vertoonde spel. We kunnen veel beter!

Schiebroek kwam sterk uit de kleedkamer. Bob en de goed spelende Stefan werden in de rust vervangen door Mitchell V. en Jeffrey. Het was weer Ridouan die al na vijf minuten in de tweede helft een nieuwe aanval opstartte en Mitchell aanspeelde. Mitchell vond Simon en die speelde Ridouan aan die de 0-5 maakte! Na een kwartier in de tweede helft had Rakheem een prima individuele actie en gaf zowel de verdediging als keeper het nakijken, 0-6.

Leonidas had nauwelijks iets in te brengen en na ruim een uur spelen veroverde Jeffrey de bal aan de rechterkant van het veld en stuurde Simon weg. Op het randje van buitenspel en ondanks, wederom, een vlagsignaal mocht de spits door naar het doel en scoorde, 0-7. Leonidas leek zich te hebben neergelegd bij een grote nederlaag en hinderde ons niet bij een volgende aanval. Simon speelde een balletje tussendoor en vond Ridouan. Weer ging de vlag omhoog en iedereen (ook Ridouan) keek naar de scheidsrechter. Die floot niet en dus kon hij zijn derde doelpunt van de dag maken, 0-8!

Ondertussen had Simon nog een geweldig kans gekregen, maar van dichtbij ging de bal hoog over het doel en ballenvanger. Leonidas dat ondertussen twee B1 spelers had laten invallen kreeg een geweldig kans op een doelpunt, maar keeper Mitchell, die verder weinig te doen had gehad, keerde de inzet uitstekend en hield zijn doel feilloos schoon!

Schiebroek verstevigde zijn koppositie in de 2e klasse met een 0-8 winst op wijkgenoot Leonidas en dat precies op de dag dat Leonidas zijn 101e verjaardag vierde! Tot vorige week was NOCKralingen onze grootste concurrent, maar nadat er vorige week op eigen veld was verloren van AGE gingen de geel roden vandaag onderuit bij hekkensluiter JHR, dat volgende week de tegenstander van Schiebroek is aan de Hazelaarweg, aanvang 10.15 uur. De nieuwe directe concurrent is VOC dat, met drie wedstrijden gespeeld, net als Schiebroek nog ongeslagen is in deze competitie. Vandaag won VOC overtuigend van Neptunus (8-1) en volgende week staat de eerste topper van deze competitie op het programma: NOCKralingen – VOC, een week later gaat Schiebroek de derby strijd aan bij de buren en zullen de werkelijke krachten in deze poule gemeten gaan worden!

Man of the match: Ridouan Akchich ('ook door het afspelen van een bal kan er gescoord worden')

Opstelling: Romijn; Van Oers, Pors, Mokhtari, Van Deelen; Van Grieken (Vos ’40), Boers (Vredebregt ’40), Shermarkia, Suurbach, Akchich; Koeleman.