Inspiratie- en futloos B1 onderuit in derbytopper

Voorafgaand het duel hadden beide ploegen nog geen punten verloren, maar VOC speelde twee wedstrijden minder en kwam alleen nog maar thuis in actie.

Het uitduel bij VOC wordt door Schiebroekenaren altijd gezien als één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Nu beide teams er goed voor staan heeft de wedstrijd een extra lading spanning gekregen. Schiebroek begon goed aan de wedstrijd, de eerste tien minuten, het lukte daarin niet om tot scoren te komen. Daarmee speelde Schiebroek zichzelf uit de wedstrijd. Gemakzucht had de overhand en de bezoekers gingen achteruit lopen. De hardwerkende thuisploeg nam het heft in handen en kwam een aantal maal gevaarlijk voor het doel van keeper Mitchell.

Halverwege de eerste helft grepen de coaches in met twee wissels en dat gaf wel iets meer rust, maar het lukte Schiebroek niet om een vuist te maken en voor elkaar te vechten. De wel hardwerkende Jeffrey moest op het randje van de zestienmeter ingrijpen om erger te voorkomen. Een gele kaart was het gevolg en dus een vrije trap tegen. De knoeiharde en onhoudbare vrije trap belandde op de lat. Schiebroek ontsnapte, maar even later ging ook VOC door het oog van de naald. Bij een Schiebroekse counter had Ridouan dé kans om ervoor te zorgen dat Schiebroek met een voorsprong ging rusten. Met twee aanvallers tegen één verdediger en de doelman, lukte het Ridouan niet de juiste beslissing te nemen. Hij schoot de bal rechtstreeks in de handen van de doelman. Hierdoor werd de ruststand, zoals die begon, 0-0.

In de rust werden de spelers met de neus op de feiten gedrukt. Schiebroek moest zich van een andere kant laten zien in de tweede helft. Het was duidelijk dat Schiebroek niet nog een helft de stormloop en inzet van de gastheren zou kunnen tegenhouden.

Ook in de tweede helft begon Schiebroek goed, zelfs zeer goed. Simon brak door aan de rechterkant van het veld en gaf de bal prima voor. De ingevallen spits Jurriën miste de bal, maar de totaal vrij gelaten Bob liet dit buitenkansje niet onbenut, 0-1! De Schiebroekse voorsprong was voor de gastheren echter een teken om er een schepje bovenop te doen en gingen als één man achter elkaar staan. Schiebroek daarentegen liep achteruit en liet het allemaal gebeuren. VOC scoorde de 1-1 en kreeg meerdere kansen. Een bal op de paal, weer eentje op de lat en een aantal reddingen van doelman Mitchell zorgden ervoor dat het gelijk bleef. Schiebroek leek ermee weg te komen, maar tien minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke. VOC scoorde de 2-1.

Schiebroek speelde het laatste kwartier (ja, kwartier, want de scheidsrechter liet ruim vijf minuten langer doorspelen) alles of niets, maar kwam niet tot scoren. De eerste nederlaag van deze competitie was een feit geworden. De coaches gaven de spelers na afloop stof tot nadenken. Aanstaande maandag heeft B1 iets recht te zetten in de oefenwedstrijd met Excelsior M. B2, volgende week zal het team er namelijk weer moeten staan als Excelsior’20 op bezoek komt aan de Hazelaarweg.

Mannen, het is nog niet over! Zaterdag is even de hele wereld vergaan, maar als we als één team achter elkaar gaan staan is er nog niets verloren!

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers (Boers ’28), Pors, Vos, Van Deelen; Akchich (Minke ’40), Vredebregt, Shermarkia, Suurbach (Mokhtari ’40), Polak (Van Grieken ’28); Koeleman.

Opstelling tweede helft: Romijn; Vos, Pors, Mokhtari, Van Deelen (Van Oers ’68); Koeleman, Vredebregt, Shermarkia (Akchich ’57), Boers, Van Grieken; Minke.