Sportief herstel tegen eerste klasser

Veel tijd had de B1 niet om stil te staan bij de teleurstellende nederlaag bij VOC van afgelopen zaterdag. Op de eerst volgende maandag werd de normale trainingsavond vervangen door een oefenwedstrijd tegen eerste klasser Excelsior M. B2.

De oefenwedstrijd tegen Excelsior M. B2 werd om diverse redenen al meerdere malen verplaatst, maar nu ging het er echt van komen en misschien kon die niet op een beter moment komen. Er werd vroeg verzameld om nog even de plussen en minnen van afgelopen zaterdag door te nemen en vervolgens fris en gemotiveerd aan de aftrap te verschijnen tegen de gasten uit Maassluis. Voor de bezoekers was het ook de tweede wedstrijd aan de Hazelaarweg deze week. Ook Excelsior M. verloor afgelopen zaterdag bij VOC, maar dan tegen de B1 (6-2).

Om even over 19.30 uur floot scheidsrechter Carlo Nijdam voor het begin van twee teams die dus na afgelopen zaterdag iets hadden recht te zetten. Waar de bezoekers er in het begin makkelijk over dachten kwam Schiebroek sterk uit de startblokken. De opstelling was op een aantal plaatsen gewijzigd en dat pakte vooral in de eerste minuten goed uit. De thuisploeg was fel op de bal, geconcentreerd en gefocust op maar één ding, winnen!!

De werklust werd na zo’n twintig minuten spelen beloond. De gretige spits Jurriën was zijn directe tegenstander te slim af en scoorde de verdiende 1-0. Na dit doelpunt werden de bezoekers wakker en kwamen ze wat meer in hun spel. Wij daarentegen hadden het lastig met de geslepenheid van de tegenstander. Je kon zien dat ze verder zijn en al veel meer als team voetballen. Wij moeten slimmer worden en sneller durven handelen in balbezit en niet altijd direct "happen” bij balbezit van de tegenstander. Zeker binnen de zestienmeter moeten we geen "domme dingen” doen. Helaas gebeurde dit vandaag wel en de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de elfmeter. De strafschop werd verzilverd en de stand weer gelijk, 1-1.

Schiebroek liet zich echter niet van de wijs brengen en probeerde naar beste kunnen en met de groots mogelijk inzet het spel weer naar zich toe te trekken en dat lukte aardig tot goed. Zo’n tien minuten voor de rust kregen we een vrije trap te nemen op ongeveer 20 meter van het doel. Simon was dit keer aangewezen als nemer en hoe… De vrije trap sneed door de muur (die door de keeper totaal verkeerd was neergezet) en belandde knoeihard op de onderkant van de lat. Helaas voor ons kwam die aan de verkeerde kant van de lijn terug het veld in en bleef de stand gelijk. Toch lukte het de thuisploeg om nog voor de rust op voorsprong te komen. Een lange bal van achteruit werd door Jurriën geweldig ingeschat. Precies op het juist moment begon hij te lopen (was perfect te zien langs de lijn), zijn directe tegenstander timede weer precies verkeerd. Was de voorbereiding op dit doelpunt al perfect dan was de afwerking nog beter, met een precies geplaatst schot gaf Jurriën de doelman het nakijken en ging Schiebroek met een verdiende 2-1 voorsprong de rust in.

In de rust werd de traditionele siroop of thee vervangen door warme chocolademelk (is er een nieuwe traditie geboren?) en met Sinterklaas in het land, waren er ook pepernoten. De eerste helft werd besproken waarin we vooral probeerden de positieve punten eens te benadrukken. Schiebroek kan namelijk heel goed voetballen, als het maar allemaal goed in het hoofd zit.

De chocolademelk was wel erg warm en daardoor kwam Schiebroek later uit de kleedkamer. In de tweede helft waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Waar Schiebroek echter weinig weg gaf, kwamen ze zelf nog een aantal maal behoorlijk gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Het lukte helaas niet om nog te scoren in de tweede helft. Soms werd het iets rommeliger en wilden we teveel gedachten uitvoeren in één situatie. Tegen tegenstanders als deze vandaag kan dat niet.

De bezoekers kregen één kansje cadeau. Er was slecht één momentje van onoplettendheid en deze werd meteen dodelijk afgestraft, 2-2. De scheidsrechter was ondertussen de tijd kwijt, nadat twee stopwatches en zijn horloge ermee waren gestopt. De laatste vijf minuten werd er niet meer gescoord en was 2-2 te eindstand van dit duel.

Schiebroek mag tevreden zijn met het resultaat tegen deze ploeg, ondanks dat er meer ingezeten had heeft de thuisploeg, onder toeziend oog van de trainers van E1 en F1, zich sportief hersteld van de pijnlijke nederlaag bij VOC. De trainers stapten tevreden van het veld en kunnen de komende weken weer verder bouwen aan de titelkandidaat in de tweede klasse. Aanstaande zaterdag wordt er al om 10.00 uur afgetrapt tegen Excelsior’20, dan zullen de Schiebroekenaren er weer moeten staan! We hopen op weer veel steun van onze supporters, die ook vanavond weer in behoorlijke getale aanwezig waren!

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers, Pors, Vos, Mokhtari; Vredebregt (Van Grieken ’26), Boers, Koeleman, Suurbach, Polak (Akchich ’40); Minke (Shermarkia ’40)

Opstelling tweede helft: Romijn; Van Oers, Pors, Vos (Vredebregt ’65), Mokhtari (Van Deelen ’51); Van Grieken, Shermarkia, Suurbach, Akchich; Koeleman (Minke ’63).