Effectief B1 houd Excelsior'20 op afstand

Na het prima gelijke spel tegen Excelsior M. stond vandaag de belangrijke competitiewedstrijd tegen Excelsior’20 op het programma.

Op het zeer vroege tijdstip van 9.00 uur werd er verzameld en al direct bleek dat niet iedereen fit was en nog behoorlijk slaperig op het terrein verscheen. Om 10.15 uur werd er begonnen aan het duel met de wat zieke Simon in de spits bij afwezigheid van Jurriën. Schiebroek begon slap aan de wedstrijd, de bezoekers mochten vrij voetballen en wij hanteerden alleen de lange bal en hadden daar weinig in te brengen.

Na een kwartier spelen mochten de bezoekers een vrije trap nemen na een vermeende overtreding van Ricardo. De rechtsbuiten dook als een echte Suarez mooi de zestienmeter in en claimde een strafschop. Scheidsrechter Hans trapte in de schwalbe, maar gaf gelukkig (en terecht) geen strafschop. Het absurde commentaar van één van de trainers zorgde ervoor dat de beste man achter het hek mocht plaatsnemen. Schiebroek liet zich door de situatie niet van de wijs brengen en kwam langzaamaan wat meer in het spel. Na bijna twintig minuten spelen kreeg Quincy de bal in de zestienmeter aangespeeld. Hij speelde zichzelf vrij en schoot maar eens op het doel en niet onverdienstelijk. Weliswaar op dat moment tegen de verhouding in kwam Schiebroek op 1-0.

Hierna kreeg Schiebroek iets meer ruimte, maar kon nog niet overtuigen. De bezoekers waren feller, maar creëerden weinig. Vijf minuten voor de rust werd er een overtreding gemaakt op het middenveld. De bal werd snel genomen door Rakheem die Simon wegstuurde. De spits scoorde het doelpunt wat hij hard nodig had, 2-0. Met een 2-0 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op en stond er voor de thuisploeg weer een lekkere beker warme chocolademelk klaar. Schiebroek begon de tweede helft een stuk beter en kreeg kansen. Een prima individuele actie van Rakheem leverde hem een kans op, maar helaas trof hij niet het net. In de rebound kwam ook Mitchell V. niet tot scoren. Schiebroek ging door en de ondertussen ingevallen Ridouan kreeg een geweldige kans, maar zijn poging ging rakelings naast het doel van de bezoekers. Na een uur spelen speelde Roland de bal vooruit en bereikte Ridouan. Met een prima controle en actie passeerde hij de uitgekomen doelman, 3-0. Hierna zakte Schiebroek wat in en hield Mitchell R. zijn doel met een paar prima reddingen uitstekend schoon. Al met al werd het een verdiende overwinning voor Schiebroek en houdt daarmee Excelsior’20 op (behoorlijke) afstand. Volgende week staat het inhaalduel met JHR op het programma.

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers (Mokhtari ’26), Pors, Vos, Van Deelen; Vredebregt, Boers, Shermarkia, Suurbach, Van Grieken (Polak ’31); Koeleman.

Opstelling tweede helft: Romijn, Mokhtari, Pors, Vos, Van Deelen; Vredebregt, Boers, Shermarkia (Van Grieken ’66), Suurbach, Polak; Koeleman (Akchich ’50).