Duur en onnodig puntenverlies

Nadat de wedstrijden tegen JHR en Neptunus werden afgelast stond vandaag, na slechts één enkele training, de wedstrijd bij NOCKralingen op het programma.

Al om 8.00 uur werd er verzameld voor het treffen tussen twee teams die aan het begin samen aan de kop van de ranglijst stonden. De thuisploeg ‘verloor’ in de laatste periode niet alleen wedstrijden, maar ook hun trainer met een herseninfarct. De beste man is er slecht aan toe en dat gaat ook het team niet ten goede. Vanaf deze plaats wensen we NOCKralingen veel sterkte met de gegeven situatie.

De bezoekers verloren dus bij VOC en wonnen, maar hetzij met de nodige moeite, van Excelsior’20. Vandaag moest er gewonnen worden om de aansluiting met VOC te behouden. Het liep echter anders.

We arriveerden, ondanks wat vertragingen, op tijd aan het Toepad. Na een toch goede warming-up begonnen we iets te laat aan de wedstrijd onder leiding van een "KNVB-scheidsrechter" voor wat de titel waard is bij deze "man". Schiebroek begon sterk aan de wedstrijd en zette de tegenstander vast op de eigen helft. Al in de negende minuut namen we de leiding. Mo mocht van achteruit opkomen en speelde Ridouan aan. Met een korte aanname en een snel schot met links zorgde voor de 0-1. Schiebroek ging door en kreeg kansen, kleine en grote, maar de stand bleef hetzelfde.

De gasten konden in de eerste helft alleen maar counteren, maar voerden hun aanvallen wel dreigender uit dan wij. We maakten niet voldoende gebruik van de ruimte op het middenveld en dachten soms té aanvallend. We gingen met 0-1 de rust in en daar werden de punten ook besproken.

Alsof we dachten dat we er al waren, begonnen we de tweede helft erg zwak en stonden we weer allemaal in hetzelfde zestienmeter gebied. NOCKralingen zette ons vast en namen het heft in handen op het middenveld. De middenvelders dachten veel te aanvallend, waardoor er verdedigend te weinig mankrachten waren. Zo af en toe kwamen we er wel uit en hadden we meer moeten doen met de kansen die we kregen. We riepen het over ons zelf af, maar dachten dat we het tot de 80 minuten zouden uitzitten, maar de ongeschreven voetbal wetten beslisten ook deze keer anders. Twee middenvelders dachten zo’n acht minuten voor het einde dat anderen het wel zouden oplossen, vanaf de linksback van de gasten kon de thuisploeg een nieuwe aanval opzetten. De bal werd diep gegeven en werd door ons gemist, waardoor de zwakste speler van de thuisploeg vrij kwam voor Mitchell en hem deze kans niet liet ontnemen, 1-1.

Schiebroek haalde er nog een verdediger af en zette er nog een aanvaller bij, maar het mocht niet baten, mede omdat de scheidsrechter besloot dat het na 77 minuten tijd was. Schiebroek lijkt te snakken naar de winterstop. De komende week zal er nog wel getraind worden (en dat is hard nodig!), want in principe wordt er volgende week thuis tegen JHR gespeeld! Na afloop van de wedstrijd van vandaag werd er geluncht bij co-sponsor Brasserie Zalmhuis, vijf minuten vanaf het Toepad aan de Maas onder de rook van de Van Brienenoordbrug. Er werd nagepraat over de wedstrijd, de eerste seizoenshelft en vooruit gekeken naar de aankomende zaaltoernooien bij DSVP. Een vervelende ochtend (gezien de uitslag), werd toch nog gezellig afgesloten.

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers, Boers, Vos, Mokhtari; Akchich, Suurbach, Koeleman (Van Grieken), Vredebregt (Shermarkia), Polak; Minke.

Opstelling tweede helft: Romijn; Van Oers (Minke), Boers, Vos, Mokhtari; Akchich (Van Deelen), Suurbach, Van Grieken, Shermarkia, Polak (Vredebregt); Minke (Koeleman)