Geen eerste plaats, wel een goede prestatie én taart

Op 22 december en 28 december speelde de B1 verdeeld in twee groepen het jaarlijkse zaaltoernooi bij DSVP.

De eerste groep vertrok vanaf een ondergesneeuwd Schiebroek’94, tussen de kerstperikelen door, op 22 december ruim op tijd naar DSVP. De groep, bestaande uit keeper Mitchell, Stefan, Bob, Jurriën, Rakheem, Quincy, Simon en Ricardo, stond bij DSVP een verrassing te wachten. Er was namelijk één team dat zich had afgemeld. Hierdoor konden we, mits genoeg spelers, meedoen met 2 teams. Aangezien ex-Schiebroekenaar Lucas mee was gegaan en leider Peter, zijn zoon en aanvoerder Mitchell bereid vond om mee te doen, konden we gehoor geven aan het verzoek van DSVP.

Team 1 bestond uit Mitchell R, Mitchell V, Simon, Quincy en Rakheem en had Tim als coach en team 2 bestond uit Lucas (als keeper), Stefan, Bob, Ricardo en Jurriën en werd gecoacht door Wilko.

De eerste wedstrijd was voor team 2, mede omdat Mitchell V er nog niet was. De eerste wedstrijd in de zaal is altijd lastig en wennen! De tegenstander was KMD en ondanks dat Schiebroek wel een beetje beter was konden ze niet tot scoren komen. Dit duurde tot zo’n halve minuut voor tijd. Ricardo brak door en scoorde het enige doelpunt van deze wedstrijd. Mitchell was inmiddels gearriveerd en kon direct het veld op (de zaal in) om tegen DSVP A te spelen. Deze wedstrijd werd helaas met 2-1 verloren, Rakheem maakte het enige doelpunt.

Hierna was team 2 weer aan de beurt en speelde tegen DSVP B. Deze wedstrijd werd gewonnen met 1-2. Doelpunten waren er voor Jurriën en Bob. De tweede wedstrijd van team 1 ging tegen KMD. Na een 2-0 achterstand kwamen ze geweldig terug tot 2-2 dankzij doelpunten van Quincy en Mitchell V., maar helaas ging dit duel uiteindelijk alsnog met 4-2 verloren.

Team 2 moest hierna tegen DSVP A en deze wedstrijd werd teleurstellend met 0-1 verloren en zou een ruime winst nodig zijn tegen het andere team van Schiebroek’94. Beide teams kregen een wedstrijd rust en gingen van start. Het was een leuke wedstrijd om ze zien. Team 2 begon wat voorzichtig, terwijl team 1 niet van plan was om weer te verliezen. Toen de wedstrijd eenmaal op gang kwam, werd het verre van de leukste wedstrijd van de avond. Team 1 kwam terecht op voorsprong via Simon. Gezien de stand in de poule moest team 2 komen. Deed dit ook en er kwamen kansen, maar keeper Mitchell hield alles eruit, waaronder een fantastische redding, alsof hij op het veld stond, waarvoor hij een ovatie kreeg van alle andere teams. Tot op 10 seconden voor tijd bleef de 1-0 gehandhaafd, maar goaltjesdief Jurriën maakt op slag van de zoemer de gelijkmaker, 1-1. Een terechte stand van een geweldige tien-minuten-wedstrijd!!

Na een wedstrijd rust moest team 1 nog een wedstrijd spelen tegen DSVP B en won deze met 1-0 dankzij een doelpunt van Mitchell V. Team 2 eindigde als tweede (terwijl het doelsaldo van KMD beter was) en team 1 eindigde als vierde.

Op dinsdag 28 december waren de andere spelers aan de beurt voor het zaaltoernooi. De beide Mitchells mochten voor de tweede keer aantreden en de andere spelers waren: Roland, Jordy, Ridouan, Quinten, Jeffrey en Mo.

De eerste wedstrijd was de tweede wedstrijd van het toernooi. Schiebroek’94 mocht direct aantreden tegen angstgegner VVOR. Je zou toch denken dat gezien de prestatie van de laatste wedstrijden dit andersom moet zijn, maar niets is minder waar. Schiebroek’94 manoeuvreert zich nou eenmaal graag in de underdog positie. Zo ook nu en was er eerst een achterstand nodig, voordat er gevoetbald ging worden. Natuurlijk was het ook voor deze groep de eerste wedstrijd even wennen. Ridouan scoorde de 1-1 en dat was eigenlijk ook wel een terechte eindstand.

De tweede wedstrijd ging tegen DSVP B en met geweldig voetbal en mooie combinaties werd deze wedstrijd met 4-0 gewonnen, 3 doelpunten van Ridouan en 1 van Roland. De volgende wedstrijd stond gepland tegen DSVP A en dat duel werd, hetzij met de nodige moeite, met 2-1 gewonnen. Doelpuntenmakers hier waren Roland en Mitchell V.

De laatste wedstrijd voor Schiebroek’94, dat als koploper aantrad tegen het sterker geachte Vitesse Delft. Dat deze tegenstander meer kwaliteiten had als team bleek bij de eindstand, 0-4. Schiebroek werd dit B toernooi derde en mocht daardoor toch de taart aansnijden!

Op zondag 9 januari zal er nog eenmaal een vervolg worden gegeven aan de zaaltoernooien omdat de Wilgenring dan is afgehuurd!