B1 komt sterk uit de winterstop

De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd belangrijk. Hoe is het team uit de winterstop gekomen en wat zijn de mogelijkheden. Na een goede trainingsweek stond de lastige uitwedstrijd bij Neptunus op het programma.

Voor de eerste wedstrijd van 2011 werd er om 11.00 uur verzameld voor de uitwedstrijd bij Neptunus. Al snel bleek dat we een auto te kort kwamen. De verantwoording bij de spelers om voor vervoer te zorgen bleek niet voldoende en dus werd er door trainer Ulrich een vriend gebeld om voor het vervoer heen te zorgen. Dankzij dit oponthoud arriveerden we laat bij Neptunus, hierdoor was er niet veel tijd voor een warming-up.

Bijna tien minuten te laat begonnen we alsnog aan dit duel. Beide teams begonnen afwachtend en wij speelden rommelig en hadden soms moeite elkaar goed te vinden. Binnen 10 minuten werd een communicatie (eenvoudig denken)  –en dekkingsfout (ook al leek het sterk op buitenspel) genadeloos afgestraft. De spits van de thuisploeg mocht alleen door op keeper Mitchell, die 1 op 1 kansloos bleek, 1-0. Enkele minuten later gebeurde bijna hetzelfde, maar deze keer werden we gered door het vlagsignaal, die over werd genomen door de scheidsrechter.

De bezoekers leken wakker te zijn geschut en gingen beter voetballen en konden elkaar beter vinden. Dit werd in de zeventiende minuut al beloond. De mee opgekomen Roland vond, weliswaar wat gelukkig, Bob, die alle ruimte en tijd had om ons terug te brengen in de wedstrijd. Hij deed wat hij moest doen en scoorde de 1-1. Schiebroek zat nu duidelijk beter in de wedstrijd en hield het ongeorganiseerd voetballende Neptunus ver van het eigen doel. Nog voor de rust kwam Schiebroek op een verdiende voorsprong. Een perfect uitgespeelde aanval met eenvoudige combinaties kwam terecht bij Rakheem, met een geniale pass bereikte hij Simon, die zijn mogelijkheid niet onbenut liet, 1-2.

In de rust waren de coaches tevreden over de eerste helft en hadden alleen op te merken dat het soms echt simpeler kan. Tijdens de rust werden ook de eerste wissels toegepast. Jeffrey en Ridouan kwamen in het veld voor Mo en Bob.

De tweede helft begonnen beide teams gelijk op, maar echt gevaarlijk kon de thuisploeg nooit worden. Terwijl Schiebroek best wat mogelijkheden kreeg. Na iets meer dan een kwartier in de tweede helft scoorde Ridouan de beslissende 1-3. Jordy verving Rakheem en ook hierna bleven we sterker en kregen we kansen, waaronder een grote kans van Jurriën, maar hij kwam niet helemaal goed uit waardoor hij de bal afspeelde aan Jordy. Deze kans was voorbij, maar even later mocht Mitchell V een hoekschop nemen. Jurriën kopte de bal, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Hij liet de bal echter los waardoor Ridouan de bal kon inschieten, 1-4. Quinten en Mitchell V. werden vervangen door Bob en Mo. De dienstdoende scheidsrechter besloot om eerder af te fluiten van het duel dat harder werd vanwege de frustraties van de thuisploeg, die verder weinig had in te brengen.

Met deze winst hield Schiebroek, Neptunus op afstand. VOC won thuis met slechts 3-2 van Hillegersberg, maar blijft wel koploper. Volgende week zijn we vrij van competitieverplichtingen en zal er ook geen oefenwedstrijd gespeeld worden. De komende week zijn de trainingen niet verplicht i.v.m. toetsweken.

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers, Pors, Mokhtari (Vos ’40), Van Deelen; Koeleman, Suurbach, Shermarkia, Vredebregt, Van Grieken (Akchich ’40); Minke.

Opstelling tweede helft: Romijn; Van Oers (Mokhtari ’71), Pors, Vos, Van Deelen; Koeleman, Suurbach, Shermarkia (Polak ’57), Vredebregt (Van Grieken ’71), Akchich; Minke.