B1 zonder moeite voorbij zwakke hekkensluiter

Onder (bijna) Siberische omstandigheden heeft Schiebroek de aansluiting met de koploper bereikt na een gemakkelijke winst op hekkensluiter VVOR. Ondanks de kou waren de supporters vandaag weer in behoorlijke getale aanwezig.

Rond de klok van 9.00 uur werd er al verzameld voor dit, pas derde, thuisduel. De ochtenddauw had het complex nauwelijks verlaten, maar de gehele groep was aanwezig. Alleen Mo zou later arriveren, maar die zou vanwege een liesblessure dan ook niet spelen vandaag. Iets over tien uur begon deze wedstrijd onder leiding van KNVB scheidsrechter Beeldsnijder met een gevoelstemperatuur van zo’n –15 graden.

Schiebroek begon, voor de verandering, goed aan de wedstrijd. Voorafgaand was benadrukt dat we nu niet moesten gaan dromen (VOC had vorige week immers verloren), maar gewoon onze wedstrijden moesten spelen. Juist tegen mindere ploegen moet je blijven uitkijken. Eén foutje, één miscommunicatie kan fataal zijn. Vandaag zouden de bezoekers geen enkele keer écht gevaarlijk worden.

We speelden vooral het eerste half uur bijna maar op één helft, die van de tegenstander. We waren vaak te makkelijk met de laatste pass. We wilden dat toch weer te moeilijk doen en maakten het elkaar daardoor lastig. Na een kwartier spelen namen we dan toch de leiding, een pass van Jurriën bereikte Bob. Hij was het die voor de 1-0 zorgde. Na bijna een half uur spelen verdubbelden we eindelijk onze voorsprong. Goed doorjagen van Jordy aan de linkerkant van het veld werd beloond met een prima voorzet. Hieruit kon Simon bij de eerste paal de 2-0 maken.

De 2-0 werd ook de ruststand en dat was een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Maar de koude temperaturen en het gladde veld zorgden er onder andere voor dat het lastig voetballen was.

Met drie wissels in de rust; Ridouan, Rakheem en Quinten voor Jurriën, Stefan en Mitchell V., gingen we de tweede helft verder waar we in de eerste helft waren gebleven. De eerste twintig minuten van deze tweede helft oogden rommelig. De communicatie over het gehele veld was minder en de gemakzucht leek toe te slaan. Een goed voorbeeld was een scrimmage in het vijf meter gebied, waar iedereen zich op de bal stortte, maar na drie keer een inzet van onze zijde (redding keeper op de lijn, redding verdediger op de lijn en de lat) ging de bal niet het doel in. Dit had echt veel beter gemoeten.

Na meer dan een uur spelen op deze koude zaterdagmorgen hadden we eindelijk weer wat te juichen toen Simon na een prima aanval de 3-0 maakte. Schiebroek wisselde nogmaals drie keer; Stefan, Jurriën en Mitchell V. kwamen het veld in voor Quincy, Ricardo en Jordy. Even na het derde doelpunt kreeg de score een beter aanzien. De aanval leek te stoppen in het zestienmeter gebied, maar vanuit het niets joeg spits Simon goed door en schoot ineens op het doel (iets wat we veel vaker hadden moeten doen vandaag), 4-0!

De wedstrijd had maar één minpuntje en dat gebeurde in een totaal onbelangrijk duel, verdediger Jeffrey hield de spits van VVOR vast en andersom. Het duel eindigde met een elleboog van de VVOR-spits, maar de scheidsrechter besloot tot een vrije trap voor de bezoekers. Dit zorgde voor wat onrust en was het toch jammer om te zien dat we toch weer commentaar moesten leveren (ook al was dat terecht). Jeffrey moest met een lichte rugblessure van het veld en Quincy mocht de laatste minuten volmaken.

In de laatste minuten van dit duel kreeg de score een nog beter aanzien. De vandaag opvallend goed spelende Bob, profiteerde van zijn vrijheid en scoorde de 5-0 en zijn tweede doelpunt van de dag. Met deze stand eindigde dit duel en had Schiebroek de aansluiting gevonden bij koploper VOC. Het verschil is nu terug gebracht tot 2 punten.

Man of the match: Bob van Grieken

Volgende week zullen we opnieuw een thuiswedstrijd mogen spelen, dan staat het duel met Hillegersberg op het programma. Ook dan zal de wedstrijd om 10.00 uur beginnen.

Opstelling eerste helft: Romijn; Vredebregt (Van Oers ’40), Pors, Vos, Van Deelen; Koeleman, Boers (Shermarkia ’40), Van Grieken, Suurbach, Polak; Minke (Akchich ’40).

Opstelling tweede helft: Romijn; Van Oers, Pors (Boers ’65), Vos (Suurbach ’72), Van Deelen; Akchich, Van Grieken, Shermarkia, Suurbach (Vredebregt ’65), Polak (Minke ’65); Koeleman.