Slimmer Schiebroek verplettert Hillegersberg

Niet alleen de stormachtige wind, maar ook de zwakke tegenstand van vandaag stond een echte derby in de weg.

De tweede van drie thuiswedstrijden op rij zou gespeeld gaan worden op het oude hoofdveld van de club. Dat betekende dus dat er sinds lange tijd weer eens gespeeld zou gaan worden op gewoon gras. Omdat dit veld, sinds de aanleg van het kunstgrasveld, minder belast wordt ligt het er tegenwoordig aardig goed bij en had het de afgelopen winter ook redelijk doorstaan. Hierdoor stond niets een doorgang van de wedstrijd in de weg, maar de wind, die soms 80 km per uur bereikte, had een grote invloed op het duel. Ook het aantal wedstrijdballen was niet aan te slepen. In totaal werden er zeven ballen gebruikt omdat er telkens eentje in het water belandde.

Net als vorige week stond ook deze week de wedstrijd onder leiding van een KNVB scheidsrechter. Om 10.00 uur begonnen we redelijk op tijd aan het duel. We begonnen tegen de wind in. Hierdoor was Hillegersberg vaak op onze helft te vinden, maar dat had echter niets te maken met het spel van de bezoekers. Echte kansen hebben ze nooit gehad, meestal kwamen ze niet verder dan een aantal afstandsschoten. Keeper Mitchell is echter vreselijk in vorm en keerde elke inzet van Hillegersberg.

Ondanks het schijnbare veldoverwicht van de bezoekers kwamen wij op een voorsprong. Na een prima uitgevoerde aanval over links, opgezet door Ridouan en Rakheem, kon spits Jurriën het eerste doelpunt van de dag aantekenen, 1-0. Tien minuten later kwam Ridouan op het middenveld in balbezit en soleerde (daar kan Van Beukering nog wat van leren, "tegenwind”) richting het doel van ex-Schiebroekenaar Wouter van Leeuwen en maakte het volgende doelpunt, 2-0. Schiebroek besliste de wedstrijd al na een half uur spelen toen Simon een steekpass gaf op Rakheem ook hij was vervolgens trefzeker, 3-0!

Het rammelde aan alle kanten bij de bezoekers en wij konden enkele minuten na het derde doelpunt opnieuw toeslaan. Deze keer was het Jurriën die de passing verzorgde. In eerste instantie was het Simon die op de doelman stuitte, maar in tweede instantie maakte Rakheem zijn tweede doelpunt van de dag, 4-0. Nog voor de rust wisten we een vijfde maal te scoren, de pass kwam van Ridouan waarna Simon de 5-0 maakte. Deze eerste helft was een perfect voorbeeld van hoe we graag zien dat het gevaarlijke aanvalskwartet samenwerkt. Alle vier kwamen ze tot scoren en speelden ze een belangrijke rol bij elk doelpunt!

Ondanks de vijf doelpunten vergeten we bijna dat de wind het bijna onmogelijke maakte om uit te verdedigen. Een lange bal, op momenten dat opbouwen onmogelijk was, kwam net zo hard terug en dat zorgde soms voor kunst en vliegwerk achterin. Met deze tussenstand en het behaalde resultaat (geen tegendoelpunt) mag worden geconcludeerd dat Quincy, Bob, Quinten, Mitchell V, Stefan en Roland uitstekend werk hebben verricht.

In de rust werden er slechts aandachtspuntjes gegeven en werden er drie wissels gedaan; Jordy, Ricardo en Mo kwamen Mitchell V, Simon en Roland vervangen. Jeffrey kon vandaag vanwege de, vorige week opgelopen, rugblessure niet meespelen, maar was wel als toeschouwer present. De tweede helft mocht Schiebroek met de wind mee spelen en dat betekende dat we toch stiekem wel verwachtten dat de score verdubbeld zou worden, en dat gebeurde ook..

Ook in die tweede helft bleef de samenwerking lang goed. Het eerste doelpunt na rust kwam voort na een afstandsschot van, de weer prima spelende, Quincy. Zijn schot werd echter half gekeerd. Ridouan was er snel bij en scoorde, 6-0! Na zo’n kwartier spelen in de tweede helft kwam Ridouan weer met een pass en bijna op de doellijn scoorde Rakheem de 7-0. De 8-0 kwam na een pass van Quincy waarna Ridouan scoorde. Hillegersberg kwam er nu helemaal niet meer aan te pas en kreeg de bal nauwelijks over de middenlijn.

Schiebroek ging door een dankzij een pass van Ridouan kwam Jurriën oog in oog met de keeper te staan, met een slimme lob verschalkte hij de doelman, 9-0! Voor de eerste keer dit seizoen en de eerste keer in deze competitie werden de dubbele cijfers behaald. De 10-0 was een prima uitgespeelde aanval, die eindigde met een pass van Jurriën op Simon, die zijn tweede doelpunt maakte.

Hillegersberg was vandaag volstrekt kansloos tegen een ontketend Schiebroek. Later op de dag maakte concurrent VOC geen fout en won met 2-9 bij JHR. Volgende week kan Schiebroek echter toch virtueel koploper worden als AGE op bezoek komt aan de Hazelaarweg en VOC een vrije speelronde heeft. Tussendoor staat de oefenwedstrijd bij Nieuwerkerk op het programma. Woensdag wordt er om 19.30 uur afgetrapt in Nieuwerkerk.

Man of the match: Quincy Suurbach

Opstelling eerste helft: Romijn; Van Oers, Boers, Vredebregt (Pors ’40), Van Deelen (Mokhtari ’40); Koeleman (Polak ’40), Van Grieken, Shermarkia, Suurbach, Akchich; Minke.

Opstelling tweede helft: Romijn; Van Oers (Van Deelen ’64), Boers, Pors, Mokhtari; Akchich, Van Grieken (Vredebregt ’64), Shermarkia (Koeleman ’64), Suurbach, Polak; Minke.

Helaas geen beeld van 0:48 - 2:18 (was een test video!).

Dat deze derby geen derby was mag duidelijk zijn; voor Schiebroek B1 staan er echter nog twee derby’s op het programma dit seizoen. Op maandag 21 februari (aanvang 19.45 uur) zal het de krachten meten met eerste klasser Zestienhoven B1. In een oefenwedstrijd op het eigen terrein zullen enkele vrienden en klasgenoten elkaar treffen. Daarna staat half april de, vermoedelijk, beslissende derby in de competitie op de agenda. VOC B2 komt op 16 april naar de "overkant”.